Μετατροπές και προενισχυτής για Technics MK II 1210

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους!
Θέλω τη βοήθειά σας, μόλις αγόρασα ενα Technics MK II 1210 και θέλω να αγοράσω επίσης κάποια πράγματα για να αυξήσω την απόδοση του. Ο σκοπός μου είναι να πάρω οσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ήχου απ' το συγκεκριμένο (ηχογραφώ δείγματα από δίσκους και τα χρησιμοποιώ μετά για να φτιάχνω μουσική). Σκοπεύω να ξοδέψω περίπου στα 1.500 ευρώ για: βραχίονα, κεφαλή και προενισχυτή (και οτι άλλο κρίνεται οτι χρειάζεται). Τέλος, θα ήθελα και κάποια συμβουλή για αντίστοιχα καλώδια (δεν θα τα συμπεριλάβω στα 1500). Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
126
Απάντηση: Μετατροπές και προενισχυτής για Technics MK II 1210

Με ποιο μεσο ηχογραφεις?αν χρησιμοποιης μεσο τυπου mpc η παραπλησιο δεν χρειαζεσαι phono stage γιατι μπορεις να πλαγκαρεις κατευθειαν το πικαπ στο sampler η στο μικτη εαν υπαρχει τωρα για κεφαλη μια καλη mm και ενας βραχιονας τυπου rega θα κανεις την δουλεια σου μια χαρα και αρκετα κατω απο την τιμη που εχεις ταβανι.Για πες μας τη μηχανημα εχεις

Reaction score
0

Έχω ένα MPC 3000, την duet usb για κάρτα ήχου και δουλεύω στο Logic. Δεν έχω μίκτη, οπότε χρειάζομαι την προενίσχυση για να δουλέψει το πικάπ. Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στα μοντέλα που προτείνεις; Ευχαριστώ.

Reaction score
8.905

Εάν είναι εντάξει ο βραχίωνας σου (σε κατάσταση εννοώ) μένεις με αυτόν, πάρε μια κεφαλή μεταχειρισμένη (από ebay) Technics EPC 205C II η Technics EPC 207C και βάλε μια JICO SAS (γύρω στα 200 ευρώ κόστος μαξιμουμ, δηλ. Κεφαλή + βελόνα) και καθάρισες.... τα υπόλοιπα πλέων ανήκουν στο σύστημά σου το πως τα διαχειρίζεται, ότι άλλο θέλεις εδώ είμαστε.

Όσον αφορά την αντικατάσταση βραχίωνα με ρέγκα δεν συμφωνώ!

Reaction score
0

Γενικά, ξέρω πως μπορώ να κάνω τη δουλειά μου και με 100-200 ευρώ, απλά θέλω να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα για αυτό και θέλω να δώσω τόσα χρήματα...

Reaction score
2.248

Η γνώμη μου (όπως σου είπα και από κοντά) είναι ότι για την δουλειά που θες να κάνεις είναι αρκετά καλή η cc arkiv της ortofon του φίλου σου που άκουσα, καθώς τα βινυλιακά δείγματα θα υποστούν κατόπιν αρκετά μεγάλη επεξεργασία για να γίνουν είτε μουσική ή μέσα σε κάποιο bit.
Οπότε η ανάγκη για την ποιότητα που θες είναι περιορισμένη και αυτό λόγο χρήσης και μόνο.

Εάν θα ήθελες να ακούσεις βινύλιο τοτέ ναι..... να επενδύσεις σε κάτι καλύτερο όσο αφορά βραχίονες, κεφαλές, προενισχυτές κεφαλής κτλ (και εγώ μαζί σου....). Τώρα όμως θα σου έλεγα να επενδύσεις σε κάποιο καλό software, ή κάρτα ήχου, ή ADC και ένα σχετικά καλό phono stage.

Και για να γίνω και κακός (που μου αρέσει :105:)
Αυτό το αναλογικό άκουσμα που πάρεις από καλό πλατό, βραχίονα, κεφαλή, stage δεν πρόκειται να το αναπαράξεις ψηφιακά με φτηνούς ADC
αλλά ούτε και με ακριβούς... :138:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Και για να γίνω και κακός (που μου αρέσει )
Αυτό το αναλογικό άκουσμα που πάρεις από καλό πλατό, βραχίονα, κεφαλή, stage δεν πρόκειται να το αναπαράξεις ψηφιακά με φτηνούς ADC

Spoiler:αλλά ούτε και με ακριβούς...
Κούνια που σε κούναγε........

θα σου έλεγα να επενδύσεις σε κάποιο καλό software, ή κάρτα ήχου, ή ADC
με ψηφιακή RIAA και τα αποτελέσματα θα είναι super για την δουλειά που θέλεις να κάνεις και οχι μόνο.:114:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Άμα ριπάρεις τα βινύλια σε 24/96 ψηφιακό αρχείο μετά έχεις παρα πολλά περιθώρια επέμβασης-διόρθωσης.........
Τα περί πιουρίστικου αναλογικού ακούσματος είναι άλλων εποχών (παλιότερων),πανάκριβο σπορ και αμφίβολου τελικού αποτελέσματος.ΙΜΗΟ πάντα

Reaction score
2.248

θα πάμε και και άλλο γύρο? :116:

Απλά σημείωσε...
"Το αναλογικό άκουσμα είναι αποτελέσμα αναπαραγωγής και ΜΟΝΟ"

Στο πόσα δείγματα θα το γράψεις και στα πόσα δείγματα θα προσπαθήσεις να το αποδώσεις ολίγο με ενδιαφέρει :143:

Τον φίλο ΙΜΗΟ τον οδήγησα σωστά. (δλδ να μην επενδύσει στην αναπαραγωγή)

Και εδώ που τα λέμε μπορεί να βρει αριστουργήματα ριπαρισμένα από βινύλια σε 24/96 από το ιντερνετ από κορυφαία πλαστικά πικάπ με κορυφαίες κεραμικές κεφαλές..... Εχει λόγο να κάνει μουσική δική του?

PS: Εχω και πίεση... είμαι και σε μεγάλη ηλικία......:144:

Reaction score
2.248

Και επειδή μεταξύ μας καταλαβαίνουμε τι λέμε αλλά ο φίλος kladis όχι.....

Φίλε Στράτο,
Αυτό που άκουσες στο σπίτι μου είναι ένα αποτέλεσμα
- Μίας θέσης στήριξης
- ενός συγκεκριμένου πικάπ
- με ένα συγκεκριμένο βραχίονα
- που έχει πάνω μία συγκεκριμένη κεφαλή
- με συγκεκριμένη βελόνα
- σε συγκεκριμένες ώρες εργασίας
- με μία συγκεκριμένη γεωμετρική ρύθμιση
- σε συγκεκριμένη VTA
- που εφαρμόζει μία συγκεκριμένη VTF
- και στέλνει το σήμα με συγκεκριμένα καλώδια
- συγκεκριμένου μήκους
- και βυσμάτων
- σε ένα συγκεκριμένο προενισχυτή κεφαλής
- ρυθμισμένο σε συγκεκριμένα pf
- και Ohm
- με συγκεκριμένο gain
- και συγκεκριμένη αποέμφαση RIAA
- και άκουσες σε συγκεκριμένη θερμοκρασία
- με συγκεκριμένη υγρασία
- ένα συγκεκριμένο δίσκο
- συγκεκριμένης φθοράς
- τυπωμένο από συγκεκριμένη μήτρα

Λοιπόν.....
Αυτό που άκουσες δεν μπορεί να επαναληφθεί ΠΟΤΕ ακόμα και από το ίδιο μου το σύστημα.
Αυτό που άκουσες αλλάζει έστω και έναν μία από τις παραπάνω μεταβλητές αλλάξουν

Μετά από αυτά μπορείς να ριπάρεις ότι θες σε 24/96 :116:

Reaction score
2.248

Αυτό που θα ριπάρεις θα είναι η ΣΤΙΓΜΗ.
Αυτήν θα γράψεις, αυτήν θα αναπαράγεις.

ΠΟΤΕ δεν θα ξέρεις εάν αυτή η ΣΤΙΓΜΗ θα είναι η καλύτερη και ΠΟΤΕ δεν θα το μάθεις.
Γιατί απλά η καλύτερη είναι αυτή που δεν έχεις βρει ακόμα

Γιατί το αυλάκι του βινυλίου είναι ακόμα ανεξερεύνητο και οι μέθοδοι να γίνει ήχος έστω και μετά από ένα αιώνα ανεπαρκείς

Για αυτό τα βινύλια τα ΑΚΟΥΜΕ και τα ΞΑΝΑΚΟΥΜΕ και τα ΞΑΝΑΚΟΥΜΕ κάθε φορά και κάθε φορά καλύτερα.

Reaction score
2.248

Για αυτό φίλε Στράτο όταν ακούς ριπινγ από βινύλιο και να το παρουσιάζουν σαν πανάκεια και απόλυτο να γελάς από μέσα σου και να κουνάς συγκαταβατικά το κεφάλι.
Εχουν ριπάρει μία ΣΤΙΓΜΗ κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Το χειρότερο δε είναι ότι δεν έχουν ιδέα από αναλογικά και γεμίζουν τον κόσμο σκουπίδια 24/96 ριπαρισμένα από σκουπίδια πλατό, κεφαλές, βινύλια κτλ, μουσική που πάει από χέρι σε χέρι σαν πανάκεια για να ακουστεί από πανάκριβα ηχητικά συστήματα καμαρώνοντας κιόλας για τα 24/96 ριπαρισμένα αριστουργήματά τους μέσω downloading.

Reaction score
2.248

Και για να κλείσω το θέμα (τώρα που μου έπεσε και ή πίεση) :105:

Τα τις στιγμής σκουπιδαριά μας (των αναλογικάριων) που ανεβάζουμε στο ιντερνετ τα κατεβάζουν οι hi-tech και τα ακούνε με weiss DAC και βουβάλια και αντιλόπες και λένε "Gamatos ixos !!!!" Τι ακούτε βρε ακόμα από πικάπ εσείς με κεφαλές και βραχίονες? :204:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Τι ακούτε βρε ακόμα από πικάπ εσείς με κεφαλές και βραχίονες?
Για την πλάκα μας βρε..έχουμε υλικό από παλιά και παίζουμε .
Ταυτόχρονα ξέρουμε οτι το μέσον είναι πλέον ξεπερασμένο και πεπερασμένων δυνατοτήτων .
Σαν κάποιους που μαζεύουν παλιά γραμματόσημα .Είναι ωραία........αλλά γράμμα δεν στέλνεις .:126:

Reaction score
2.248

Το μέσο είναι μεν ξεπερασμένο αλλά η δισκογραφία που περικλείει δεν θα ξεπεραστεί μάλλον ποτέ.

Και ναι μεν τα κλασικά αριστουργήματα (Bach, Tsaikovski, Vivaldi, Wagner, Beethoven κτλ) ξαναγράφονται με άλλες ορχήστρες, με άλλους βιρτουόζους, σε άλλα formats κτλ, αλλά ορισμένες μπάντες (Pink Floyd, Deep Purple, Rolling Stones, Led Zeppelin κτλ εκατοντάδες άλλοι) δεν πρόκειται να ξαναηχογραφήσουν ποτέ.
Μπήκαν κάποτε στο studio, έγραψαν, αποτύπωσαν την στιγμή και έφυγαν (RIP)....
Η κληρονομιά τους όμως είναι κλασικό αριστούργημα που θα ζήσει άλλα 300 χρόνια, όπως έζησε η κληρονομιά των μεγαλών κλασικών, με μία όμως διαφορά.....
Δεν μπορεί να αναπαραχθεί από άλλες ορχήστρες, με άλλους βιρτουόζους, σε άλλα formats

Η προσπάθεια επανεκτέλεσης τους από άλλες μπάντες, καθώς της μετατροπής τους σε άλλα formats φυσικά και είναι θεμιτή στο όνομα της μουσικής και της βιομηχανίας, αλλά δεν έχει καμιά ποιοτική σχέση με το αρχικό προϊόν.

Οπότε στο παράδειγμα με τα γραμματόσημα, γράμμα δεν στέλνεις μεν (έχουμε e-mail), αλλά άμα θες να στείλεις (δλδ να ακούσεις αυτές τις μπάντες) είσαι υποχρεωμένος να βάλεις παλιό γραμματόσημο εάν θες να είσαι σίγουρος ότι το γράμμα θα πάει στον προορισμό του.

:116:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut