Μετατροπή σε flac. Άρχισα να ανησυχώ.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Απάντηση: Μετατροπή σε flac. Άρχισα να ανησυχώ.

Σιγα βρε μοβορε.
Εγω νομιζα οτι Rd ηταν Research & Development

Reaction score
1.188

Τα αρχεία flac οπως και τα ape, wv και άλλα είναι ακριβώς ίδια σε ποιότητα με τα wav. Είναι σαν να συμπιέζουμε άλλα αρχεία με το winrar ή το winzip. Αν κάποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να δοκιμάσει να συγκρίνει ένα flac με το αντίστοιχό του wav me to abx comparator στο foobar. Επίσης μπορεί ένα wav να το κάνει flac και μετά πάλι wav και να συγκρίνει το πρώτο με το τελευταίο. (Αυτό που έπρεπε να είχα κάνει από την αρχή και να μην άνοιγα αυτό το thread)
Με τα φλακ δεν έχεις τη συμπίεση που έχεις πχ με τα ape αλλά είναι πιο εύκολα στην αναπαραγωγή.

Όσο για το αν πρέπει να τα κρατάμε σε flac ή wav προτιμώ να έχω ένα δίσκο με flac και έναν δεύτερο να τον κάνω backup του πρώτου παρά να έχω δύο δίσκους με wav.
Είσαι απόλυτα σωστός σε όλα όσα λες. Τα ιδια πειράματα είχα κάνει κι εγώ όταν πρωτοήρθα σε επαφή με τα flac αρχεία για να πειστώ.
Τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα να κρατάμε αρχεία .wav στον σκληρό δίσκο την στιγμή που υπάρχουν τα .flac
Επιπροσθέτως τα .flac έχουν εσωτερική πληροφορία (όπως και τα .mp3) για τον καλλιτέχνη το album την χρονολογία, το εξώφυλλο κλπ. που δεν έχουν τα .wav
Σωστή και η επισήμανσή σου ότι τα .flac έχουν λίγο μικρότερη συμπίεση από τα .ape αλλά από την άλλη καταναλώνουν πολύ λιγότερους πόρους συστήματος για να παίξουν.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Μετατροπή σε flac. Άρχισα να ανησυχώ.

Τελικα ποιο "υπαρκτο" προσωπο ειναι ο τυπος?:144:
Kαλά υπαρκτό τρόπος του λέγειν, δεν βγαίνει ποτέ απο το σπίτι, παραγγέλνει για να φάει, δεν έχει φίλους-γυναίκα και αποστηθίζει παπαγαλία βιβλία για να το παίζει έξυπνος στο Σταματάκο. Επίσης μισεί το ανθρώπινο είδος. Καμια φορά βλέπει Παναθηναικό.

Σου κάνουν τα παραπάνω για ανθρώπινη συμπεριφορά? :142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.860

εμένα δε μου αρέσουν καθόλου τα ape. μου θυμίζουν πίθηκο...

έχουν και κόκκο.

Reaction score
0

Ερώτηση ψιλοσχετική :
Κατά τη μετατροπή κάποιων CD σε FLAC με EAC (από ρυθμίσεις έχω κάνει οτι γράφουν οι σχετικές οδηγίες για σωστή μετατροπή), ενώ μετατρέπονται όλα τα κομμάτια (σε WAV) και επιβεβαιώνονται και στο log, δεν μπορεί να τα συμπιέσει όλα σε FLAC αυτόματα (με Test & Copy selected files Compressed). Eτσι μπορεί να παραμείνει ένα (τυχαία και όχι σε όλα τα CD) σε μορφή WAV.
Προσπαθώ μετά να το μετατρέψω manually πχ με το FlacFrontend που χρησιμοποιεί το (FLAC.EXE) αλλά μάταια. Σαν να είναι χαλασμένο το αρχείο, το οποίο όμως παιζει κανονικά στο Foobar. Τα υπόλοιπα που σώθηκαν τελικά σε flac μπορούν να ξαναγίνουν wav και αντίθετα. Σαν αυτά να είναι "υγιή" ενώ τα άλλα "άρρωστα".
Το' χει ξαναδεί κανείς αυτό το πρόβλημα ?

Reaction score
1

Με το flac frontend προσπάθησα να κάνω μετατροπή κι εγώ, όταν είχα τα προβλήματα για τα οποία έγραψα στην αρχή του νήματος. Δε μου δούλεψε ούτε εμένα. Αργότερα κάπου διάβασα ότι πρέπει να το τρέξεις σαν administrator.
Μετατροπή μπορείς να κάνεις και μέσα από το foobar. Δεξί κλικ στα αρχεία που θέλεις να μετατρέψεις και convert.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.336

Μου έχει τύχει κι εμένα, αλλά δεν ασχολήθηκα, υποθέτοντας ότι φταίει το περιβάλλον του συστήματος. Γι' αυτόν το λόγο προτιμώ γενικά τη μετατροπή σε ape, το οποίο λειτουργεί πάντοτε άψογα.

Reaction score
0

Ερώτηση ψιλοσχετική :
Κατά τη μετατροπή κάποιων CD σε FLAC με EAC (από ρυθμίσεις έχω κάνει οτι γράφουν οι σχετικές οδηγίες για σωστή μετατροπή), ενώ μετατρέπονται όλα τα κομμάτια (σε WAV) και επιβεβαιώνονται και στο log, δεν μπορεί να τα συμπιέσει όλα σε FLAC αυτόματα (με Test & Copy selected files Compressed). Eτσι μπορεί να παραμείνει ένα (τυχαία και όχι σε όλα τα CD) σε μορφή WAV.
Προσπαθώ μετά να το μετατρέψω manually πχ με το FlacFrontend που χρησιμοποιεί το (FLAC.EXE) αλλά μάταια. Σαν να είναι χαλασμένο το αρχείο, το οποίο όμως παιζει κανονικά στο Foobar. Τα υπόλοιπα που σώθηκαν τελικά σε flac μπορούν να ξαναγίνουν wav και αντίθετα. Σαν αυτά να είναι "υγιή" ενώ τα άλλα "άρρωστα".
Πρόσφατα χρησιμοποιησα το ΕΑC με flac...κανοντας τα εξης και δεν ειχα κανενα προβλημα. Πρώτα έκανα όλα τα βήματα που βρήκα εδώ http://roozster.info/eac/ και έπειτα αφού εγκατέστησα το πρόγραμμα flac έκανα αυτές τις κινήσεις. http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=EAC_and_Flac

Τώρα αν έχουν γίνει ολα τα προηγούμενα βήματα σωστά, δεν μπορώ να βοηθήσω :108:

Reaction score
1.188

Ερώτηση ψιλοσχετική :
Όχι, για τις μετατροπές που κάνω ανάμεσα σε wav <-> flac χρησιμοποιώ είτε το flac frontend, είτε το MediaMonkey, είτε το CDex και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ με κανένα από τα παραπάνω software κανένα πρόβλημα.

Reaction score
0

Είχα δοκιμάσει και μετατροπή με foobar, δεν θυμόμουν αν πέτυχε και το δοκίμασα ξανά. Δεν τα κατάφερε να το κάνει flac. Είναι "άρρωστα" αυτά τα συγκεκριμένα wav.

Εχω καταφέρει να μετατρέψω όλο το cd που στο notebook του σπιτιού ένα κομμάτι γινόταν wav, απλά αλλάζοντας υπολογιστή (και κατ' επέκταση drive ανάγνωσης). Ισως αυτό εξηγεί κάτι στους εμπειρότερους για την αιτία του προβλήματος. Δεν ξέρω.

Εγώ πάντως δεν έχω καταφέρει να βρώ τι φταίει. Και στο γραφείο αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα σε διαφορετικoύς δίσκους. Το φαινόμενο παρουσιάζεται τυχαία και είναι πολύ σπαστικό.

Reaction score
1.188

Εγώ συνήθως κάνω απ' ευθείας από CD σε flac με το CDex

Reaction score
3.753
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετατροπή σε flac. Άρχισα να ανησυχώ.

Kαλά υπαρκτό τρόπος του λέγειν, δεν βγαίνει ποτέ απο το σπίτι, παραγγέλνει για να φάει, δεν έχει φίλους-γυναίκα και αποστηθίζει παπαγαλία βιβλία για να το παίζει έξυπνος στο Σταματάκο. Επίσης μισεί το ανθρώπινο είδος. Καμια φορά βλέπει Παναθηναικό.

Σου κάνουν τα παραπάνω για ανθρώπινη συμπεριφορά? :142:
ας βλέπει, αρκεί να μην είναι Παναθηναϊκός

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.594
Members
38.577
Νεότερο μέλος
periskyr