Μετατροπή

Reaction score
2.263
Re: Απάντηση: Μετατροπή

Δοκιμασα το mkvmerge με avi αρχειο, ενσωματωσα υποτιτλους, και το πηρε μια χαρα αλλα το μετονομαζει σε .mkv ! (Δεν παυει ομως να ειναι ουσιαστικα αρχειο avi οποτε δοκιμασε αν παιζει κι ετσι, ή...) Αυτο το νεο αρχειο δωστο στο SUPER και κανε το ο,τι θελεις

Είναι λογικό, αφού το mkv είναι container δηλαδή μπορείς να του βάλεις μέσα ότι θέλεις, και αυτό απλά το εμφανίζει ως ένα αρχείο. Υποθέτω δηλαδή ότι οι υπότιτλοι δε θα είναι καμμένοι, αλλά θα εμφανίζονται κατόπιν επιλογής. Άρα δεν κάνει για τη δουλειά που το θέλω. Επίσης υποθέτω ότι το ίδιο πρόβλημα θα έχει και το πρόγραμμα που δίνει ένα αρχείο με κατάληξη divx. Θα το δοκιμάσω πάντως μπας και κάνω κάποιο λάθος και προκύπτει η λύση έτσι.

Παρεμπιπτόντως αν τυχόν διαβάσει κανείς το νήμα και ξέρει κάποιο τρόπο που να γίνεται αυτή η διαδικασία, όπως την θέλω, με τρόπο απλό και γρήγορο, δηλαδή είσοδος αρχείου avi και υποτίτλων, και έξοδος ενός αρχείου avi με καμμένους τους υπότιτλους πάνω στο αρχείο, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος να μοιραστεί τη γνώση του!!

Καταλαβαίνω ότι η όλη ιστορία είναι κάπως ξεπερασμένη, αλλά άντε πες σε κάποιον που σε ρωτάει τη σήμερον ημέρα αν μπορεί να δει την ταινία που του έδωσαν σε φλασάκι, με υπότιτλους και στην τηλεόραση να πάει να το νοικιάσει ή ακόμη χειρότερα να αγοράσει καινούριο player... Στην πρώτη απάντηση θα σε ευχαριστήσουν ειρωνικά για την πληροφορία (λες και δεν το ήξεραν ότι υπάρχει ως δυνατότητα...) στο άλλο μάλλον απλά θα γελάσουν. Δε θεωρούν όλοι αστείο το ποσό που κοστίζει ένα έστω βασικό media player, ούτε σκόπιμο να το εκταμιεύσουν...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Μετατροπή

Ο χρόνος και η κατανάλωση ενέργειας για την μετατροπή υπερκαλύπτουν το κόστος αγοράς ενός media player σε μικρό χρονικό διάστημα.

Reaction score
2.263
Re: Απάντηση: Μετατροπή

Ο χρόνος και η κατανάλωση ενέργειας για την μετατροπή υπερκαλύπτουν το κόστος αγοράς ενός media player σε μικρό χρονικό διάστημα.
Άρα αυτό που ζητάω ουσιαστικά δε γίνεται, με απλή διαδικασία και σε λογικό χρονικό διάστημα;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δυστυχώς όχι, αυτό που θέλεις να κάνεις προϋποθέτει re-encoding του video που σημαίνει 100% χρήση του επεξεργαστή για μεγάλο χρονικό διάστημα(από μερικά λεπτά έως πολλές ώρες ανάλογα με το μέγεθος του αρχείου και την ισχύ του επεξεργαστή).
Νομίζω πρέπει να σκεφτείς την λύση του media player πολύ σοβαρά.

Reaction score
2.263
Δεν είναι για μένα ρε συ Γιώργο, μου το ζήτησαν...Αλλιώς δε θα κάναμε τέτοια συζήτηση!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Το έχω καταλάβει ότι δεν είναι για εσένα, απλά άρχισε να τους αναφέρεις ότι η λύση του media player είναι πιο συμφέρουσα τελικά.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετατροπή

Είναι λογικό, αφού το mkv είναι container δηλαδή μπορείς να του βάλεις μέσα ότι θέλεις, και αυτό απλά το εμφανίζει ως ένα αρχείο. Υποθέτω δηλαδή ότι οι υπότιτλοι δε θα είναι καμμένοι, αλλά θα εμφανίζονται κατόπιν επιλογής. Άρα δεν κάνει για τη δουλειά που το θέλω. Επίσης υποθέτω ότι το ίδιο πρόβλημα θα έχει και το πρόγραμμα που δίνει ένα αρχείο με κατάληξη divx. Θα το δοκιμάσω πάντως μπας και κάνω κάποιο λάθος και προκύπτει η λύση έτσι.

Παρεμπιπτόντως αν τυχόν διαβάσει κανείς το νήμα και ξέρει κάποιο τρόπο που να γίνεται αυτή η διαδικασία, όπως την θέλω, με τρόπο απλό και γρήγορο, δηλαδή είσοδος αρχείου avi και υποτίτλων, και έξοδος ενός αρχείου avi με καμμένους τους υπότιτλους πάνω στο αρχείο, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος να μοιραστεί τη γνώση του!!
ΑΥΤΟ ακριβως κανεις με το mkvmerge!

Αλλα κοιτα εδω: http://www.youtube.com/watch?v=lHnKNVWLPsM&feature=related

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.195
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon