Μεταφορά δορυφορικού σήματος σε άλλο δωμάτιο.

Reaction score
164
Το καλώδιο της δορυφορικής κεραίας κατεβαίνει στο σαλόνι, όπου, προς το παρόν υπάρχει και ο δέκτης. Θα ήθελα να μετακομίσω τον δέκτη σε άλλο δωμάτιο. Δεν θα ήθελα τη λύση του ασύρματου video sender, μιας και το δοκίμασα και έχει πολλές παρεμβολές.
Το θέμα είναι πώς θα μεταφέρω το σήμα από την πρίζα της δορυφορικής στο σαλόνι, στο άλλο δωμάτιο.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο στο σαλόνι κατεβαίνει και η επίγεια κεραία. Πρίζες με επίγεια κεραία υπάρχει και στο άλλο δωμάτιο.
Μία λύση είναι η χρήση combiner και μετά splitter. Η λύση αυτή έχει επιπτώσεις στο σήμα δορυφορικής και επίγειας; Το combiner πρέπει να μπει στην ταράτσα, υποθέτω. Θα με βόλευε πολύ να έμπαινε στο διαμέρισμά μου, δηλαδή με κάποιον τρόπο να πάρω το σήμα της δορυφορικής από το σαλόνι και να το επανατροφοδοτήσω στην καλωδίωση της επίγειας μέσα στο σπίτι.
Άλλη λύση υπάρχει; Στη χειρότερη, έστω και ασύρματα, αλλά όχι στα 2.4Ghz που γίνεται ο χαμός (ασύρματα να μεταφερθεί το σήμα της κεραίας, όχι η εικόνα και ο ήχος, μετά τον δέκτη)

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Μεταφορά δορυφορικού σήματος σε άλλο δωμάτιο.

Το καλώδιο της δορυφορικής κεραίας κατεβαίνει στο σαλόνι, όπου, προς το παρόν υπάρχει και ο δέκτης. Θα ήθελα να μετακομίσω τον δέκτη σε άλλο δωμάτιο. Δεν θα ήθελα τη λύση του ασύρματου video sender, μιας και το δοκίμασα και έχει πολλές παρεμβολές.
Το θέμα είναι πώς θα μεταφέρω το σήμα από την πρίζα της δορυφορικής στο σαλόνι, στο άλλο δωμάτιο.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο στο σαλόνι κατεβαίνει και η επίγεια κεραία. Πρίζες με επίγεια κεραία υπάρχει και στο άλλο δωμάτιο.
Μία λύση είναι η χρήση combiner και μετά splitter. Η λύση αυτή έχει επιπτώσεις στο σήμα δορυφορικής και επίγειας; Το combiner πρέπει να μπει στην ταράτσα, υποθέτω. Θα με βόλευε πολύ να έμπαινε στο διαμέρισμά μου, δηλαδή με κάποιον τρόπο να πάρω το σήμα της δορυφορικής από το σαλόνι και να το επανατροφοδοτήσω στην καλωδίωση της επίγειας μέσα στο σπίτι.
Άλλη λύση υπάρχει; Στη χειρότερη, έστω και ασύρματα, αλλά όχι στα 2.4Ghz που γίνεται ο χαμός (ασύρματα να μεταφερθεί το σήμα της κεραίας, όχι η εικόνα και ο ήχος, μετά τον δέκτη)
Δηλαδή κατεβαίνουν απο ταράτσα 2 καλώδια ? Ενα για τη δορυφορική και ενα για την TV?

Κάθε λύση compiner - splitter εμπεριέχει απώλεις αλλά είναι η πιο φθηνή, εκτός εαν πάς σε switcher amplifier , αλλά δεν βλέπω το λόγο.

Η μόνη λύση είναι να μπεί compiner - splitter και ενισχυτής γραμμής ευρείας ζώνης TV-SAT.To compiner στην ταράτσα για να μιξάρει το σήμα TV-SAT και το splitter (χωνευτό) στη μπρίζα να τα διαχωρίσει αντίστοιχα.
Βεβαια τι εγκατασταση έχεις, μένεις σε πολυκατοικία, τι καλωδίωση υπάρχει.... ??? Κατεβαίνει καλώδιο μόνο στο δικό σου διαμέρισμα? Εχει ψάξιμο να βρεις άκρη...

Αφού εχεις παρεμβολές στα 2,4 , αστα καλύτερα, το ίδιο πρόβλημα εχω και εγω στο σπίτι.

Reaction score
164
Είμαι στον 3ο όροφο, 4όροφης πολυκατοικίας. Από την ταράτσα ξεκινάνε δύο καλώδια προς κάθε διαμέρισμα: ένα της επίγειας, και ένα της δορυφορικής.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

ερώτημα , καταλήγουν στην ίδια μπρίζα και TV και SAT ?
κάτι τέτοιο?

Reaction score
164
Καταλήγουν σε δύο πρίζες:
Α) Η μία είναι σαν και αυτή που μου έδειξες. Το ένα βύσμα έχει το σήμα της επίγειας, το άλλο δεν γνωρίζω.
Β) Η άλλη, ακριβώς από κάτω, έχει τρία βύσματα: Ένα βιδωτό επάνω, όπου έχει το σήμα της δορυφορικής, και άλλα δύο ομοαξονικά κάτω (σαν και αυτά της φωτογραφίας σου). Το "παράξενο" (για μένα που δεν γνωρίζω) είναι το εξής: Αν συνδέσω την τηλεόραση στο ένα από τα δύο κάτω βύσματα δείχνει μόνο χιόνια, ενώ αν το καλώδιο της τηλεόρασης είναι εντελώς ελεύθερο, χωρίς να είναι σε κάποια πρίζα, δείχνει εικόνα, έστω και με λίγα χιόνια. Προσωπικά αυτό μου λέει ότι τα κάτω βύσματα (ή τουλάχιστον αυτό που δοκιμάζω) έχουν κάποιο άλλο είδος σήματος (δορυφορικό;) το οποίο όταν το συνδέσω στην τηλεόραση, την κάνει να μην πιάνει απολύτως τίποτα.
Όλα τα άλλα δωμάτια έχουν πρίζες σαν την Α.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.597
Καλώδιο απο πάνω μπορείς να κατεβάσεις στο δωματίο; Αν αλλάξεις lnb ίσως σε βολέψει.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

αυτη που σου έδειξα είναι αυτη της foto που έβαλες.
Ειναι ενας διαχωριστής σήματος δορυφορικής, επίγειας και ραδιοφώνου.

προφανώς στη δική σου περίπτωση και επειδή κατέβασε ο ηλεκτρολόγος δύο καλώδια (οτι θελουν κάνουν) τότε έβαλε στο δεύτερο καλώδιο μόνο τη μπρίζα τη δορυφορικής για να πάρεις σήμα.
Εσύ θα πρεπει να βάλεις επάνω ενα μικτη compiner , να συνδέσεις το καλώδιο της TV και του δορυφορικού στον compiner και ναι το κατεβάσεις απο το καλωδιο που θα συνδέεις τη πρίζα TV. Μετα θα αλλάξεις την πρίζα TV με την τριπλή του SAT και θα έχεις όλα τα σήματα σε όλα τα δωμάτια με ΟΛΑ τα σήματα. Απλως όταν συνδέεις δορυφορικό δέκτη , μην συνδέεις παράλληλα και άλλο σε άλλο δωμάτιο.

Επειδή είμαι στο Παρίσι και γράφω απο το δωμάτιο του ξενοδοχείου τώρα θα τα πούμε απο Δευτέρα που θα επιστρέψω...

Υ.Γ. , αγόρασε και ενα πολύμετρο με 10 ευρώ για να δείς εαν έχεις συνέχεια στα καλώδια ή τυχόν βραχυκυκλώματα...

Πάνος

Reaction score
164
Ευχαριστώ Πάνο! Όντως, αυτή που μου έδειξες, είναι αυτή που έβαλα στη φωτό...
Τη Δευτέρα που θα επιστρέψεις με το καλό, πρότεινέ μου κάποιον compiner, να μην έχω προβλήματα στο σήμα :)

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Λοιπόν επάνω θα βάλεις αυτόν τον compiner...

http://elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=845_10_149&products_id=159
Είναι της KONIG καλός και φτηνός.

Θα συνδέσεις το καλώδιο της επιγειας κεραίας και της δορυφορικής στις αντίστοιχες θέσεις.

κατόπιν απο κάτω θα πρέπει με ενα πολύμετρο, βραχυκυκλώνοντας το καλώδιο απο επάνω στην ταράτσα να βρείς πώς πηγαίνει απο δωμάτιο σε δωμάτιο το καλώδιο της TV που έχεις.
Ο λόγος είναι ότι θα πρέπει να βρείς απο που ξεκινάει και που τελειώνει για να μπούν οι αντίστοιχες μπρίζες, (διελευσεως ή τερματική).
Θα πρέπει να βγάλεις μια - μια τις μπρίζες και να δείς εαν εχουν ενα ή δύο καλώδια μέσα και να τις μετρήσεις με το πολύμετρο στη θέση ωμομέτρου. Εαν τα βγάλεις στον αέρα απο την μπρίζα και εχει βραχυκύκλωμα στην μία πλευρά είναι το καλώδιο της ταράτσας.

Εκεί βάζεις την πρώτη μπρίζα διελευσεως.

http://elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=845_10_149&products_id=170
ή την αντίστοιχη τριπλή με το SAT.
κάνεις το ίδιο και με τις υπόλοιπες θέσεις.
Εκεί που υπάρχει ενα μόνο καλώδιο βάζεις μονο την τερματική απλή ή με SAT.

http://elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=845_10_149&products_id=174

http://elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=845_10_149&products_id=171

Οι συνολικές απώλειες δεν είναι μεγάλες. Χάνεις 2 db απο το compiner και 4 db σε κάθε μπρίζα και 1,5 db στην τερματική και αναλόγως στο καλώδιο /μετρο.

Οι ενισχυτές TV συνήθως είναι στα 36 db οπότε έχεις απόθεμα.
Οσον αφορά το LNB έχουν συνήθως 40 - 60 db ενίσχυση, οπότε τα υπολογίζεις αντίστοιχα.
Βέβαια υπάρχουν και ενισχυτές γραμμής είτε για SAT είτε για TV , για να ενισχύσουν περαιτέρω το σήμα και μπαίνουν σε σειρά (in-out) στα καλώδια και συνήθως ενδιάμεσα στο συνολικό μήκος.

Καλές δοκιμές και εδώ είμαστε...

Reaction score
0
θέλω να μεταφέρω το σημα του δορυφορικου δεκτη (dreambox) σε αλλη tv...η Tv που θέλω να συνδέσω παιρνει σημα επίγειας απο την κεντρικη κεραια της πολυκατοικιας..ποια συνδεσμολογια πρεπει να ακολουθήσω ωστε αυτη η tv να παρει σήμα και απο το πιατο?...ειναι μακρια αρα η λυση να τραβηξω 15 μετρα καλωδιο απορριπτεται οπως απορριπτω και το ασυρματο....υπαρχει λυση να παρει το δορυφορικο σημα μεσω της πριζας που ερχεται το καλωδιο της επιγειας κεντρικης κεραιας της πολυκατοικιας?....αυτη τη στιγμη το καλωδιο του πιατου ειναι στον dreambox και απο κει με scart παιρνει σημα δορυφορικο και σημα επιγειας απο την πριζα της κεντρικης κεραιας....με την αλλη Tv τι κανω?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa