Μεταφορά εγγραφής από δέκτη KAONMEDIA NS1110H (Cosmote TV) σε άλλο μέσο

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλημέρα σε όλους.

Πριν λιγότερο από ένα μήνα, απέκτησα το πακέτο Full Pack της Cosmote TV μαζί με τον δέκτη KAONMEDIA NS1110H και έχω συνδέσει πάνω του έναν εξωτερικό σκληρό 1.5TB. Χθες έκανα μιαν εγγραφή από μιαν εκπομπή της ΕΡΤ2.

Διαβάζοντας το βιβλίο του, παρατήρησα την - αναμενόμενη ούτως ή άλλως - σημείωση που λέει ότι:

"Τα προγράμματα που αποθηκεύονται σε εξωτερικές αποθηκευτικές συσκευές παραμένουν κρυπτογραφημένα και δεν
μπορούν να αναπαραχθούν σε άλλα μέσα ή συσκευές
(π.χ. υπολογιστές, άλλους αποκωδικοποιητές, media players)."

Μολονότι είχα προσπαθήσει παράλληλα να γράψω τη συγκεκριμένη εκπομπή σε ένα στικάκι USB, συνδεδεμένο σε άλλον επίγειο δέκτη, η προσπάθεια απέτυχε (κάτι δεν πάτησα σωστά και νόμιζα ότι έγραφε, ενώ δεν έγραφε). Η συγκεκριμένη εκπομπή έχει σημαντική αξία για μένα, γιατί θέλω να την ξαναπροβάλλω σε άλλο χώρο και σε άλλη χρονική στιγμή και αναρωτιέμαι αν και πως μπορώ να την μεταφέρω από τον εξωτερικό σκληρό κάπου αλλού.

Να σημειώσω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω υπολογιστή με λειτουργικό LINUX αν χρειαστεί, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει.

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ.
 


Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Γιάννη, ευχαριστώ.

Για να το πάω λίγο παραπέρα, το ερώτημα είναι αν υπάρχουν ειδικά "εργαλεία", που να επιτρέπουν τη μεταφορά του αρχείου από τον σκληρό σε άλλο αποθηκευτικό μέσο, αναγνώσιμο από αντίστοιχα άλλο μέσο αναπαραγωγής, πλην του KAONMEDIA.

Και αναφέρομαι φυσικά σε κάποιον ή κάποιους εξουσιοδοτημένους από την Cosmote τεχνικούς που ενδεχομένως να τα έχουν, ώστε να μπορούν να κάνουν τη μεταφορά.
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.152
Reaction score
93.263
Νομίζω ότι το έχουν μπλοκάρει λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Ο πελάτης/χρήστης έχει το δικαίωμα εγγραφής ώστε να δει ένα πρόγραμμα όποτε και όσες φορές θέλει, αλλά εμποδίζει την θέασή του ή αντιγραφή του από τρίτους.
 


Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Ίσως αν κάνεις capture την εικόνα παρεμβάλλοντας το ανάλογο εργαλείο ανάμεσα σε δέκτη και TV

HDMI Capture card
Καλημέρα και ευχαριστώ.

Ενδιαφέρουσα άποψη, αν και δεν είμαι σίγουρος για το αν αποτελεί λύση, γιατί συνήθως οι κάρτες αυτού του είδους δεν επιτρέπουν διέλευση κρυπτογραφημένων σημάτων, χωρίς βέβαια να έχω κάνει το πείραμα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή που ζητώ.

Να σημειώσω ότι διαθέτω ήδη 3 τέτοιου είδους κάρτες, εγκατεστημένες σε 3 διαφορετικά PC, όλες της γνωστής AverMedia.

Οι δύο είναι το μοντέλο AverTV CaptureHD H727 και η τρίτη το ίδιο στην έκδοση 3D AverTV CaptureHD H727-3D.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην περιγραφή των χαρακτηριστικών τους:
** Capturing HD content with HDCP (High Bandwidth Digital Content Protection) is not supported.
...και υποψιάζομαι ότι αν δοκιμάσω να το κάνω, θα σκοντάψω πάνω σ' αυτόν τον περιορισμό.

Παρ' όλα αυτά, θα το δοκιμάσω.
Και πάλι ευχαριστώ.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.398
Reaction score
27.684
Η εκπομπή δεν υπάρχει on demand?
Αν ναι γίνεται να παίξει κάτι σαν on the go? Αν ναι τότε βάλε ένα Ταμπλετάκι να παίζει και γράψε οθόνη με άλλο πρόγραμμα. Μετά το κάνεις ότι θες.
 

Μηνύματα
2.377
Reaction score
3.578
Άλλη μια περίπτωση ίσως να είναι :

Βάζεις να παίζει το πρόγραμμα στην TV και από την εδοδο εικόνας του scart το γράφεις όπου θες..
Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Η εκπομπή δεν υπάρχει on demand?
Αν ναι γίνεται να παίξει κάτι σαν on the go? Αν ναι τότε βάλε ένα Ταμπλετάκι να παίζει και γράψε οθόνη με άλλο πρόγραμμα. Μετά το κάνεις ότι θες.
Μιλάμε για εκπομπή της ΕΡΤ. Όπως είναι γνωστό, τα κανάλια της ΕΡΤ υπάρχουν και στις δυο συνδρομητικές πλατφόρμες (NOVA και CosmoteTV), αλλά από ότι γνωρίζω, on demand ανεβαίνουν τα προγράμματα (ταινίες, αθλητικά, ντοκιμαντέρ κλπ.) των καναλιών που ενσωματώνονται αποκλειστικά στις πλατφόρμες αυτές - Novacinema, Novasport και αντίστοιχα Cosmote Cinema, Cosmote Sport και τα κοινά National Geographic, Discovery, Animal Planet κλπ.

Επομένως, δεν μπορεί να αναζητηθεί on demand σε καμιά από τις δυο συνδρομητικές πλατφόρμες, άρα και στην Cosmote TV, όπου την έχω μαγνητοσκοπήσει (θα μπορούσα να έχω κάνει το ίδιο βέβαια και στην πλατφόρμα της Nova, αλλά θα ήταν απλά περιττό, ιδιαίτερα τη στιγμή που νόμιζα ότι το μαγνητοσκοπούσα στο στικάκι USB, στην ελεύθερη επίγεια μετάδοση, όπως έγραψα νωρίτερα).

Άλλη μια περίπτωση ίσως να είναι :

Βάζεις να παίζει το πρόγραμμα στην TV και από την έξοδο εικόνας του scart το γράφεις όπου θες..
Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.
Αυτή είναι ασφαλώς μια λύση, αλλά, ως γνωστόν, η εκπομπή θα γραφτεί σε χαμηλή ανάλυση, όποιο κι αν είναι το μέσο αντιγραφής (video recorder, dvd recorder κλπ.)
Πάντως, σ' ευχαριστώ για την πρόταση.

Υ.Γ.:
Έψαξα πάλι στο site της ΕΡΤ, μπας και την έχουν συμπεριλάβει σε κάποια από τις μεταδιδόμενες μέσω του WebTV εκπομπές τους, αλλά δεν την έχουν. Και περιμένω απάντηση φυσικά, αν μου τη δώσουν, σχετικά με το αίτημά μου.
 

Μηνύματα
285
Reaction score
110
Καλησπέρα. Υπάρχει το replay tv μέσω ιντερνετ.Μπορείς να την ξαναδείς (7 ημέρες πίσω) από τον δέκτη του ΟΤΕ ή την εφαρμογή από κινητό ή ταμπλέτες. Δεν ξέρω μόνο μήπως δεν υποστηρίζει το συγκεκριμένο κανάλι το replay.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.093
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top