Μεταχειρισμενος jvc x55

Reaction score
0
Καλησπερα θα ηθελα την αποψη σας. Ενας φιλος που μενει ολλανδια ξερει ενα παλικαρι που δινει εναν jvc x55 αγορασμενο στις 11/13 με 600+ ωρες στην λαμπα του. Πιστευετε οτι αξιζει η αγορα για να με συνοδευει 1.5 με 2 χρονια; Να σημειωσω οτι τον δινει κανονικα 2700 αλλα στον φιλο μου θα τον δωσει 2350-2500.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.988
Μπορεί να τον έπαιρνε ο ύπνος το βράδυ και τον έκλεινε το πρωί! :D

Πάντως έχει δίκιο ο Zizik.

Πολλές ώρες, μήπως είναι πιο παλιός απ' ότι λέει η απόδειξη; :O_o:

Reaction score
0
Αργησα να απαντησω γιατι εψαχνα περισσοτερες πληροφοριες. Τελικα οντως αυτος εκανε τις ωρες η αποδειξη εγραφε οτι ηταν καινουργιος, τωρα πως και τι δεν ξερω. Ομως τελικα προλαβε και τον εδωσε αλλου στα 2800.
Επειδη ψαχνομαι για projector εχω βαλει τον φιλο μου να βρισκει οποιαδηποτε προσφορα κτλ.
Μου βρηκε εναν jvc x90 με 100 ωρες στα 3300, μαζι με δυο 3d γυαλια και ir emmiter. Ομως δεν ξερω. Εμενα σημαντικο ειναι και ενα καλο 3D. Να σημειωσω οτι εχει αγοραστει το καλοκαιρι του 13.
Επισης να πω οτι θα ειμαι περιπου στις 130".

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.789
Αργησα να απαντησω γιατι εψαχνα περισσοτερες πληροφοριες. Τελικα οντως αυτος εκανε τις ωρες η αποδειξη εγραφε οτι ηταν καινουργιος, τωρα πως και τι δεν ξερω. Ομως τελικα προλαβε και τον εδωσε αλλου στα 2800.
Επειδη ψαχνομαι για projector εχω βαλει τον φιλο μου να βρισκει οποιαδηποτε προσφορα κτλ.
Μου βρηκε εναν jvc x90 με 100 ωρες στα 3300, μαζι με δυο 3d γυαλια και ir emmiter. Ομως δεν ξερω. Εμενα σημαντικο ειναι και ενα καλο 3D. Να σημειωσω οτι εχει αγοραστει το καλοκαιρι του 13.
Ο x90 είναι ένα φοβερό μηχανάκι, που ωστόσο δεν συμβαδίζει απόλυτα μ' αυτά που ψάχνεις. Το φως του είναι οριακό για τις ίντσες που θέλεις (για 2d). Για 3d δε μην περιμένεις εντυπωσιακά πράγματα. Απαιτείται περίσσιο φως, ενώ γίνεται αντιληπτό ghosting σε κάποιες σκηνές.
Το μεγάλο του μειονέκτημα σε σχέση με τα μετέπειτα μοντέλα είναι η λάμπα του και η πτώση φωτεινότητας. Απ' την άλλη μιλάμε για έναν προβολέα ναυαρχίδα της σειράς του, με αβυσσαλέο μαύρο, εξωπραγματικό contrast. και κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Υποτίθεται (και δεν έχω λόγω να το αμφισβητώ) ότι τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στις σειρές 9,95 και 900 είναι διαλεγμένα.
Αν τον αγοράσεις θα σου πρότεινα και 1 οθόνη με μεγαλύτερο gain.

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.075
Σε τι απόσταση θα τοποθετηθεί ο προβολέας; Η εωτηση ειναι σχετική με την επάρκεια φωτεινότητας.

Reaction score
0
Η οθονη μεχρι να κατασκευαστει καλυτερα ο χωρος (μεχρι το αλλο σεπτεμβριο) θα ειναι γυψωσανιδα λευκη.
Η αποσταση απο φακο θα ειναι 4-4.05 μετρα, απο οσο ειδα δηλαδη με ζοομ κοντα στο τερμα.
Για το 3d επειδη εχω δει απο κοντα τον x55, τι διαφορες υπαρχουν απο τον x90 σε σχεση με την περσινη σειρα(x55,75,95).
Να σημειωσω οτι θα ηθελα να κρατησω οποιοδηποτε μηχανημα θα παρω 1.5-2 χρονια.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.175
Από πλευράς φωτεινότητας αυτό είναι το ιδανικό, καθώς εκεί (τέρμα ευρυγώνια δηλαδή), ο φακός δουλεύει με διάφραγμα F/3,2 έναντι F/4 στο άλλο άκρο του ζουμ.

Reaction score
15.548
Από πλευράς φωτεινότητας αυτό είναι το ιδανικό, καθώς εκεί (τέρμα ευρυγώνια δηλαδή), ο φακός δουλεύει με διάφραγμα F/3,2 έναντι F/4 στο άλλο άκρο του ζουμ.
.....ωρε.... τι ειπε το ατομο ....!!!!!!

:roflmao:

σεφαγε η φωτογραφια εσενα.....:D

δεν κοιτας να παρεις κανα προβολεα της προκοπης που εισαι ακομα στο 5000 πχ :p

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.988
[ΜΑΧ]Κοντά είσαι κι εσύ! Στο 4000 π.Χ.[/ΜΑΧ]

:D

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.175
.....ωρε.... τι ειπε το ατομο ....!!!!!!

:roflmao:

σεφαγε η φωτογραφια εσενα.....:D

δεν κοιτας να παρεις κανα προβολεα της προκοπης που εισαι ακομα στο 5000 πχ :p
Μα γιατί το λες αυτό; Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, ισχύει ότι 2*LOG(4/3,2;2)=0,64385619 F/stop.
Άρα στα 4 μέτρα απόσταση και με το φακό στην ευρυγώνια θέση, ο προβολέας αποδίδει 2^0,64385619=1,5625 φορές περισσότερο φως, από ότι αν βρισκόταν στα 8 μέτρα και τέρμα τηλεφακό. Αυτό σημαίνει 56,25% παραπάνω φως, που μόνο λίγο δεν το λες.

Θες να σου υπολογίσω και πόσο λιγότερο φως παίρνεις, αν φέρεις τον προβολέα πιο πίσω κατά 37 πόντους; :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.133
Members
38.659
Νεότερο μέλος
nvg