Μετρήσεις για HiFi

Reaction score
4
Απάντηση: Μετρήσεις για HiFi

Εγω κατάλαβα οτι το sub ,το αφήνεις να παίζει μεχρι τους 150hz, γιατί εκεί το ακούς περισσότερο.
Τα ηχεία τα εχεις small η large?
Όλα small είναι .Σωστά το έχω στα 150 γιατί εκεί το ακούω περισσότερο :)

Reaction score
4

Τα ηχεία πατάνε στις βάσεις τους και είναι πάνω σε ξύλινες σανίδες.Η υπόλοιπη κατασκευή είναι ξύλο και πολύ σταθερή.

Reaction score
4

Απαντήστε βρε όλοι πήγατε να φτιάξετε χιονάνθρωπους ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Τα ηχεία είναι τελείως λάθος.
Οπότε ότι και να κάνεις με προγραμματα θα είναι μια τρύπα στο νερό.
Ή τα βάζεις σωστά ή το παρατάς..

Reaction score
4

Προτείνεις κάτι τις να κάνω έτσι όπως το βλέπεις ? Σκεφτόμουν να πάρω βάσεις για τα ηχεία σιγά σιγά για να είναι σε σωστό ύψος αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να πάρω αν έχει νόημα κτλ

Υ.Γ.
Τα έχω βάλει κολλητά στον τοίχο γιατί το bass reflex είναι στο μπροστινό μέρος των RB-61 .

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Για αρχή , βάλε τα ηχεία ετσι ωστε τα tweeter να είναι στο ύψος τών αυτιών σου κατά την ώρα ακρόασης και κόψε το sub στούς 80hz.

Reaction score
4

Για αρχή , βάλε τα ηχεία ετσι ωστε τα tweeter να είναι στο ύψος τών αυτιών σου κατά την ώρα ακρόασης και κόψε το sub στούς 80hz.
Οκ ευχαριστώ Νίκο θα προσπαθήσω να τα φτιάξω όπως λες το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι όταν τα πρωτόπειρα τα είχα έτσι αλλά το πρόβλημα είναι η οθόνη που βλέπεις στην φωτογραφία η οποία κρύβει τα ηχεία και ο ήχος ήταν πολύ πολύ χάλια γιατί δεν ξέρω αλλά από ότι καταλαβαίνω πρέπει να υπήρχαν τρελές ανακλάσεις.Αν κάνω λάθος η χάνω κάτι μου λες.

Πολυ νουμπας ο Alastor στον ήχο :131:

Υ.Γ.
Το sub είναι το ποιο εύκολο :)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Προτείνεις κάτι τις να κάνω έτσι όπως το βλέπεις ? Σκεφτόμουν να πάρω βάσεις για τα ηχεία σιγά σιγά για να είναι σε σωστό ύψος αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να πάρω αν έχει νόημα κτλ

Υ.Γ.
Τα έχω βάλει κολλητά στον τοίχο γιατί το bass reflex είναι στο μπροστινό μέρος των RB-61 .
Xμμ,να βρείς κάποιο άλλο σημείο να τα στήσεις,οπότε να ανοίξει η απόσταση των ηχείων μεταξύ τους.Αυτή είναι η μεγαλύτερη βελτίωση που θα μπορέσεις να προσφέρεις στον εαυτό σου ανεξαρτήτους κόστους!

Το ότι τα έχεις βάλει κολλητά στον τοίχο σημαίνει ότι έχεις τόνωση 3db στο κάτω άκρο του ηχείου.Και απ ότι βλέπω το δεξί είναι σε γωνία οπότε η τόνωση είναι 6db.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Xμμ,να βρείς κάποιο άλλο σημείο να τα στήσεις,οπότε να ανοίξει η απόσταση των ηχείων μεταξύ τους.Αυτή είναι η μεγαλύτερη βελτίωση που θα μπορέσεις να προσφέρεις στον εαυτό σου ανεξαρτήτους κόστους!

Το ότι τα έχεις βάλει κολλητά στον τοίχο σημαίνει ότι έχεις τόνωση 3db στο κάτω άκρο του ηχείου.Και απ ότι βλέπω το δεξί είναι σε γωνία οπότε η τόνωση είναι 6db.
Το να τα ανοίξει η να τους δώσει κλίση πρός τα μέσα είναι σωστό.
Ομως έτσι όπως εδράζονται τα ηχεία, δεν είμαι σίγουρος οτι εχει gain στα μπάσα.

Reaction score
4

Το να τα ανοίξει η να τους δώσει κλίση πρός τα μέσα είναι σωστό.
Ομως έτσι όπως εδράζονται τα ηχεία, δεν είμαι σίγουρος οτι εχει gain στα μπάσα.
Δεν φαίνεται καλά στην εικόνα αλλά δεν ακουμπάνε στον τοίχο παιδιά έχουν ένα πόντο από όλες τις πλευρές. Τώρα η αλλαγή του χώρου δύσκολη εκτός αν μπορέσουμε να σκεφτούμε κάτι λειτουργικό γιατί είμαστε και 3 άτομα σε 120 τμ και δεν με παίρνει για πολλές μετακινήσεις .

Λέτε να έχει νόημα να βγάλω αύριο μερικές φωτο τον υπόλοιπο χώρο γιατί στο κάτω μέρος του σπιτιού ίσως και να μπορέσω να κάνω κάποιες αλλαγές...... πάντως ο ήχος δεν με χαλάει και είναι 100% να μην πω παραπάνω καλύτερος από την μέρα που έβαλα τα klipsch αλλά αν μπορεί να γίνει ποιο καλός ποιος λέει όχι ?

Κάτι απλό και οικονομικό που σκεφτόμουν που μπορώ να το κάνω και εγώ είναι να φτιάξω ένα ράφι ξύλινο και να βάλω τα ηχεία πάνω και τα tweeter να είναι στο ύψος του αυτιού μου όπως μου είπατε αξίζει τον κόπο ?και φυσικά να μεγαλώσει και η απόσταση των ηχείων.

Reaction score
4

Καλημέρα παίδες λοιπόν μετά από αυτά που είπαμε έκανα τα παρακάτω και σας βάζω και εικόνες για να μου πείτε σχόλια.

:201:

Βάζω και την παλιά για ευκολία

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Σίγουρα καλύτερα απο πρίν.
Το sub πού είναι?
Εσύ πώς το ακούς?

Reaction score
4

Σίγουρα καλύτερα απο πρίν.
Το sub πού είναι?
Εσύ πώς το ακούς?
Το sub είναι κάτω από το γραφείο κάτω από το δεξί ηχείο όπως βλέπεις στην φώτο.Το έβαλα και στα 80hz όπως είπες και δεν μου την σπάει κάθε τόσο βαράει όταν πρέπει .Ο ήχος και βεβαία βελτιώθηκε είναι σαν να κάθομαι στην δεύτερη θέση ακρόασης που σας έλεγα.

Νίκο βλέπεις κάτι που θα μπορούσα να κάνω πέρα από αυτά ? είμαι όλος αυτιά :201:

Reaction score
4

Νίκο το βασικότερο που έχω δει είναι ότι ο ήχος αν το λέω σωστά διαχέεται στον χώρο ομοιόμορφα τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση έχω τώρα...ενώ πριν καμιά σχέση

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Eίναι βασικό να εχεις ''εικόνα'' και να μήν ξεχωρίζει το κάθε ηχείο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Nα δημιουργείται μια ''εικόνα'' της ηχητικής σκηνής χωρίς να έρχονται οι ήχοι απ τα ηχεία.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster