- Reaction score
- 4
Απάντηση: Μετρήσεις για HiFi
Μισό pic κανονίζω γιατί έτσι δεν θα κάνουμε δουλειά
Μισό pic κανονίζω γιατί έτσι δεν θα κάνουμε δουλειά
Όλα small είναι .Σωστά το έχω στα 150 γιατί εκεί το ακούω περισσότεροΕγω κατάλαβα οτι το sub ,το αφήνεις να παίζει μεχρι τους 150hz, γιατί εκεί το ακούς περισσότερο.
Τα ηχεία τα εχεις small η large?
Οκ ευχαριστώ Νίκο θα προσπαθήσω να τα φτιάξω όπως λες το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι όταν τα πρωτόπειρα τα είχα έτσι αλλά το πρόβλημα είναι η οθόνη που βλέπεις στην φωτογραφία η οποία κρύβει τα ηχεία και ο ήχος ήταν πολύ πολύ χάλια γιατί δεν ξέρω αλλά από ότι καταλαβαίνω πρέπει να υπήρχαν τρελές ανακλάσεις.Αν κάνω λάθος η χάνω κάτι μου λες.Για αρχή , βάλε τα ηχεία ετσι ωστε τα tweeter να είναι στο ύψος τών αυτιών σου κατά την ώρα ακρόασης και κόψε το sub στούς 80hz.
Xμμ,να βρείς κάποιο άλλο σημείο να τα στήσεις,οπότε να ανοίξει η απόσταση των ηχείων μεταξύ τους.Αυτή είναι η μεγαλύτερη βελτίωση που θα μπορέσεις να προσφέρεις στον εαυτό σου ανεξαρτήτους κόστους!Προτείνεις κάτι τις να κάνω έτσι όπως το βλέπεις ? Σκεφτόμουν να πάρω βάσεις για τα ηχεία σιγά σιγά για να είναι σε σωστό ύψος αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να πάρω αν έχει νόημα κτλ
Υ.Γ.
Τα έχω βάλει κολλητά στον τοίχο γιατί το bass reflex είναι στο μπροστινό μέρος των RB-61 .
Το να τα ανοίξει η να τους δώσει κλίση πρός τα μέσα είναι σωστό.Xμμ,να βρείς κάποιο άλλο σημείο να τα στήσεις,οπότε να ανοίξει η απόσταση των ηχείων μεταξύ τους.Αυτή είναι η μεγαλύτερη βελτίωση που θα μπορέσεις να προσφέρεις στον εαυτό σου ανεξαρτήτους κόστους!
Το ότι τα έχεις βάλει κολλητά στον τοίχο σημαίνει ότι έχεις τόνωση 3db στο κάτω άκρο του ηχείου.Και απ ότι βλέπω το δεξί είναι σε γωνία οπότε η τόνωση είναι 6db.
Δεν φαίνεται καλά στην εικόνα αλλά δεν ακουμπάνε στον τοίχο παιδιά έχουν ένα πόντο από όλες τις πλευρές. Τώρα η αλλαγή του χώρου δύσκολη εκτός αν μπορέσουμε να σκεφτούμε κάτι λειτουργικό γιατί είμαστε και 3 άτομα σε 120 τμ και δεν με παίρνει για πολλές μετακινήσεις .Το να τα ανοίξει η να τους δώσει κλίση πρός τα μέσα είναι σωστό.
Ομως έτσι όπως εδράζονται τα ηχεία, δεν είμαι σίγουρος οτι εχει gain στα μπάσα.
Το sub είναι κάτω από το γραφείο κάτω από το δεξί ηχείο όπως βλέπεις στην φώτο.Το έβαλα και στα 80hz όπως είπες και δεν μου την σπάει κάθε τόσο βαράει όταν πρέπει .Ο ήχος και βεβαία βελτιώθηκε είναι σαν να κάθομαι στην δεύτερη θέση ακρόασης που σας έλεγα.Σίγουρα καλύτερα απο πρίν.
Το sub πού είναι?
Εσύ πώς το ακούς?
τι πράγμα ?Eίναι βασικό να εχεις ''εικόνα'' και να μήν ξεχωρίζει το κάθε ηχείο.