Μετρήσεις REW

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.308
Για πειτε τιποτα εσεις που ξερετε περισσοτερα ρε παιδια, γιατι εμενα μου φαινεται μεγαλη η τρικυμια:

upload_2016-3-11_21-32-30.png

upload_2016-3-11_21-33-14.png

upload_2016-3-11_21-34-41.png

Reaction score
6.614
δικαναλο,πολυκαναλο?ηχεια, αποσταση , θεση ,χωρος? μετακινησεις μπορουν να βελτιωσουν αρκετα.τι μικροφωνο? το καλιμπραρισες σωστα?

Akis_G

Reaction score
8.308
Δικαναλο
Ηχεια Kef R700
Αποσταση ηχειων 2,5m, μικροφωνο (Umik-1 καλιμπραρισμενο-απλα εβαλα το txt αρχειο του) στην κορυφη ισοπλευρου τριγωνου, στο υψος του tweeter.
Σαλονι 4m x 6m, αποσταση ηχειων απο πισω τοιχο ~0,5m, συμμετρικα τοποθετημενα, κατα μηκος του δωματιου.
Τι αλλο χρειαζεται?
Καποια αλλη μετρηση, ρυθμισεις?
Απλα το συνεδεσα και μετρησα.
Πρωτη μου φορα ;).

Akis_G

Reaction score
8.308
Εχω παρει μετρηση και 1m αριστερα (πρασινο) και 1m δεξια (μωβ)

upload_2016-3-11_23-16-5.png

Akis_G

Reaction score
8.308
Στο δικο του και πανω σε δυο σκαμπω :p

Reaction score
6.614
Εχωντας κανει σωστα το καλιμπραρισμα ακολουθωντας τα βηματα που σου λεει το rew, πες μου οταν λες στο μηκος εννοεις στα 4 μετρα , εχουν δηλ μισο μετρο αποσταση και απο τους πλαινους πλυν του μπροστα τοιχου?(μπροστα λεμε τον τοιχο πισω απο τα ηχεια)
Παρε μετρηση στο ενα μετρο παλι τραβωντας το ηχειο στο μεσον του δωματιου εχωντας οσο το δυνατον μεγαλυτερη αποσταση απο τους τοιχους.
Παντως η ανωμαλια στο φασμα ψηλα οταν μετρας και τα δυο χαλα μαλλον γιατι δεν εχεις βρει τη σωστη γωνια κλισης των ηχειων toe in -out ιδιομορφοια των ομοαξονικων της μεγαφωνων προφανως, και απο εκει και κατω εντονες κορυφες και βυθισεις γιατι εχεις ιση αποσταση πλαι και μπροστινο τοιχο , υποθετω αλλα παρε και τις παραπανω και μιλαμε παλι...;)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.850
Στο δικο του και πανω σε δυο σκαμπω :p
Δεν είμαι και ειδικός, αλλα δεν νομίζω οτι μπορείς να πάρεις αξιόπιστη μέτρηση έτσι. Πάνε πάρε ενα τρίποδα κανα 40αρι κανει. Και κάνε και αυτα που λέει ο soco.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.921
Αν το μικρόφωνο είναι κοντά σε αντικείμενα δε θα μετρήσει σωστά.

Akis_G

Reaction score
8.308
Το ειχα σκοπο για τριποδα, αλλα τωρα εμφανιστηκε μια αιφνιδιαστικη ευκαιρια για μετρησεις και δεν προλαβα.
Μετα απο μερικα μπρος-πισω-περα-δωθε:
1)Κεντρο, 2)1m αριστερα, 3)1m δεξια:
upload_2016-3-12_10-53-29.png

Και στο ενα μετρο απο το δεξι ηχειο (δεν ξερω τι εγινε στους 150 - καποια ακυρωση μαλλον γιατι μετρησα εκει που ηταν το ηχειο, οχι ελευθερο στο χωρο):

upload_2016-3-12_10-54-32.png

Βεβαια κατεληξαν σε μια θεση τα ηχεια, μολις 1,7μ μεταξυ τους, 1,2 απο τους πλαϊνους και 0,6 απο τον μπροστινο τοιχο, με κλιση προς το μικροφωνο που ηταν στα 2,5μ.
Ε ετσι εχει στενεψει η σκηνη.

Reaction score
6.614
Οπως βλεπεις ο χωρος κανει τα κολπα του., ανοιξετα και λιγο προς τον τοιχο πειραματισου,προσπαθησε να βρεις τη χρυση τομη εχωντας σαν οδηγο να μην ειναι ιδιες οι αποστασεις απο μπρος και πλαι τοιχους και μη χαλας οσο γινεται το ισοπλευρο τριγωνο .

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.850
Το ισοπλευρο μπορεί και μην βγαίνει στο σαλόνι σου. Αποδεκτό ειναι και το ισοσκελες.

Akis_G

Reaction score
8.308
Ο χωρος ειναι αυτος:

a.jpg

Οπως καταλαβαινετε απο το θρανιακι και τις πλαστελινες, εγω ειμαι απλα φιλοξενουμενος :laugh:!
Λοιπον, το μπρος-πισω δεν εχει πολλα περιθωρια γιατι εινα αναμεσα στο συνθετο και τους καναπεδες.
Αντε να παιξεις απο 40-70 ποντους απο το συνθετο.
Το δεξια-αριστερα μπορει να παει απο 1,6μ αποσταση ηχειων μεχρι 2,8μ. (το πλατος ειναι 4μ).
Οπως βλεπετε η αποσταση της θεσης ακροασης (που ειναι μια πολυθρονα που την εχω βαλει σε μια γωνια και δε φαινεται) μπορει ευκολα να μεταβληθει.
Α, πηρα και τριποδα και οι μετρησεις εγιναν χειροτερες. Περισσοτερο roll-off στις ψηλες.
Εκανα μερικες δοκιμες.
Αυτα που φαινονται να ειναι σταθερα ειναι αυτη η μεγαλη διακυμανση μεταξυ 30-40-50Hz και η βυθιση στους 150.
Οι υψηλες επηρεαζονται πολυ απο τις μετακινησεις οποτε με υπομονη μπορεις να τις φερεις καπως.
Επισης οταν τα ηχεια σημαδευουν το μικροφωνο, ομαλοποιουνται καπως οι μεσουψηλες.
Αυτο που δεν μπορω να εξηγησω ειναι οτι η μετρηση στον καναπε (που ειναι και η ανεπισημη θεση ακροασης) ειναι πολυ πιο ομαλη απο οποιαδηποτε μετρηση στο αξονα του κεντρου. Δε με χαλαει βεβαια αυτο, αλλα παλι...
Καμμια παρατηρηση-συμβουλη γενικα :idk:?

Dimifoot

Editor
Reaction score
91.850
Παίξε κιαλλο με τις θέσεις των ηχειων. Όσο σε αφήνουν οι συγκάτοικοι δηλαδή....τουλαχιστον μισό μέτρο απο τοίχους. Και το toe-in θελει δοκιμές.

Παραπέρα, αφού εχεις το umik κατέβασε και το trial του Dirac και ξαναμέτρα βάζοντας σαν output το Dirac.

Χρησιμοποίησε πάντα κανονικό τρίποδα αφού τον εχεις διαθέσιμο. Αν σου βγάζει χειρότερη μέτρηση είτε δεν τον έστησε σωστα σε ύψος κλίση κτλ είτε δυστυχώς σου λέει την αλήθεια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.272
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale