Μετρηση χωρου για room acoustics treatment

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202
Παιδια σκεφτομαι να κανω μετρηση του χωρου μου ωστε να βαλω καποιες μπασοπαγιδες και πανελακια εκει που πρεπει.
Για αρχη χρειαζομαι ενα πολυκατευθυντικο μικροφωνο και ενα προγραμματακι (room eq wizard).

Aρχικα ηθελα να ρωτησω το εξης... αυτο το μικροφωνο θα μου κανει δουλεια?
http://www.skroutz.gr/s/3221579/Konig-KN-MIC50.html

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.563
Απάντηση: Μετρηση χωρου για room acoustics treatment

Αντί να χάνεις το χρόνο σου με μικρόφωνα και πειραματισμούς, γιατί δεν επικοινωνείς με τους επαγγελματίες της Athens Pro Audio για αυτήν την δουλειά; Έχουν διάφορα "πακέτα" μετρήσεων σε τιμές για όλους. Δες το σαν επένδυση για το χώρο σου.

(εκτός κι αν είναι οικονομικό το θέμα, οπότε πάω πάσο)

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

ΒΑσικα μου αρεσει και σαν διαδικασια να μαθω γιαυτα.

Βασικα ξερω ενα μικροφωνο που σιγουρα κανει που κοστιζει 50ευρω.Αν καποιος ξερει καποιο αλλο που σιγουρα θα κανει για τη δουλεια και ειναι φτηνοτερο απο τοσα θα με βοηθουσε να γλυτωσω μερικα λεφτα.
ευχαριστω

Y

Yiannis_B

Guest

ΒΑσικα μου αρεσει και σαν διαδικασια να μαθω γιαυτα.

Βασικα ξερω ενα μικροφωνο που σιγουρα κανει που κοστιζει 50ευρω.Αν καποιος ξερει καποιο αλλο που σιγουρα θα κανει για τη δουλεια και ειναι φτηνοτερο απο τοσα θα με βοηθουσε να γλυτωσω μερικα λεφτα.
ευχαριστω
Αν εννοείς το ECM8000, θέλει phantom power, τι κάρτα A/D έχεις?

Δες και αυτό το νήμα.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?115974-Διόρθωση-Ακουστικής-Χώρων-–-DIY

Αν και νομίζω ότι αξίζει να πάρεις το ECM καλιμπραρισμένο από αμέρικα... δες στο site του REW.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Ναι το ecm8000 εννοουσα. Ωχ δε ξερω τι εστι phantom power. Με ενα λαπτοπ με απλη καρτα ηχου ελεγα να κανω τη δουλεια.χρειαζομαι κατι παραπανω?

Reaction score
5

εδώ είσαι.....

http://www.minidsp.com/products/acoustic-measurement/umik-1

έτοιμο.... δεν χρειάζεται μ@λ@κ1ες με έξτρα κάρτες ήχου, έχει ήδη ΜΟΝΑΔΙΚΟ αρχείο για calibration και συνδιάζετε με το REW άψογα. σκοπεύω να το παραγγείλω σύντομα, και μετά με την "βλακεία" που με δέρνει, με βλέπω να αγοράζω και ένα minidsp, για να 'φτιάξω' το sub μου. (καλή τύχη μου εύχομαι με αυτό)

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Παιδια διαβασα καποιον που λεει οτι αν βαλεις μπασοπαγιδες και πανελακια, αν βγαλεις οφ το audyssey ειναι πολυ καλυτερα απτο να τοχεις ον.
Ειναι καλυτερο αυτο ή μηπωα θαταν καλυτερα απλα να το ξανατρεξεις?
Για ταινιες 5.1 μιλαμε παντα

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Επισης,το ecm8000 θελει ρυθμιση?
Απο αμερικη δε παραγγελνω,την εχω πατησει με τελωνειο κ εχασα αρκετα λεφτα

ryk

Reaction score
925

Ενδιαφέρον thread! Από τη στιγμή που δεν υπάρχει το μπαγιόκο, τι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας;
Σίγουρα όχι θαύματα, αλλά έστω και μια μικρή βελτιστοποίηση είναι καλή!

Εύγε για την προσπάθεια και τις προτάσεις!

Reaction score
3.341

Πόλύ ενδιαφέρον .....
δεν το ξεκινάμε να μάθουμε κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε με λίγα ντολαρσ ???
Και πως θα εκμεταλευθούμε τις δυνατοτητες ενός τέτχιου γκατζετ ?

Reaction score
5

σημασία έχει να μπορεί ο καθένας να αναγνωρίσει το πρόβλημα που έχει στο χώρο του...

για παράδειγμα... το δικό μου πρόβλημα είναι τα sub. έχω ένα SVS PB-1000 και ένα Logitech z5500, το οποίο βοηθάει να γεμίσει το χώρο. Ο χώρος μου είναι τουλάχιστον 7x4 με 1,90 ύψος. παρόλο που έχω βάλει Auralex Gramma, παρόλο που σε κάποια σημεία που δεν φαίνονται, έχω βάλει ηχομονωτικά μπροστά σε ξύλινες επιφάνειες, ακόμα έχω πρόβλημα με τρανταγμούς κτλ.

Το Sub μου δεν είναι τοποθετημένο στην καλύτερη δυνατή θέση (λόγο περιορισμού), και υπάρχουν φορές που κάνει ακόμα και την πόρτα του χώρου, όπως επίσης και την ντουλάπα των ρούχων, να τρίζουν... Και στην τελική, ακόμα δεν ευχαριστιέμαι ιδιαίτερα το μπάσο που ακούω.

Ο ενισχυτής μου, έχει Audyssey 2EQ, που σημαίνει ότι δεν φτιάχνει σχεδόν καθόλου το frequency response. Μέχρι στιγμής το σχέδιο είναι να πάρω ένα μικρόφωνο σαν αυτό που ανέφερα πιο πάνω, να τρέξω το REW, να δώ τι παίζει με το χώρο μου. Στην τελική δεν μπορώ να κάνω πολλά για τα κύρια ηχεία, όσο αφορά τα 2 sub όμως, σκέφτομαι μία λύση του στυλ MiniDSP (απλώς θέλει πολύ δουλειά) ή το Anti-Mode 8033, το οποίο θα διορθώσει εύκολα και άμεσα ταυτόχρα τα 2 sub.
Το μειονέκτημα που διαβάζω, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, είναι ότι το Anti-mode, δεν φτιάχνει τα Nulls, μόνο τα Peaks.

Και φυσικά μην ξεχνάμε, ότι όλα αυτά δεν κάνουν μόνο λίγα dollars, αλλά πολλά dollars δυστυχώς (κάτι που δεν έχουμε πολλοί αυτό το καιρό)

Μακάρι κάποιος που έχει προηγούμενη εμπειρία σε αυτά τα 2 που έχω αναφέρει, να μας δώσει τα φώτα του

Reaction score
384

Null σημαινει δεν εχεις τιποτα σε εκεινο το σημειο στο χωρο, αρα οτι και να κανεις στο 'τιποτα', μονο παραμορφωση στον ενισχυτη βαζεις. Μονο με μετακινηση της πηγης μπορεις να κανεις κατι. Το EQ δεν σου προσφερει τιποτα.

Reaction score
5

Οκ, ας το πούμε Dips τότε.... όχι Nulls.

Reaction score
384

Το πρωτο πραγμα που κανεις για να διορθωσεις τα dips ειναι η μετακινηση του σαμπ, η χρησιμοποιεις 2 η περισσοτερα σαμπ. Μπορεις με καταλληλη ρυθμιση των 2+ σαμπ να φερεις το χαμηλο σε αρκετα καλα επιπεδα, και μετα να χρησιμοποιησεις το EQ. Βεβαια ολα αυτα θελουν μεθοδολογια, μετρησεις και πανω απ'ολα υπομονη!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Yπάρχει dsp σε φυσιολογικό κοστολόγιο που να διορθώνει τις βυθίσεις;

Reaction score
384

Δεν πιστευω να ειναι θεμα μαρκας. Αν δεν εχεις ενεργεια στο σημειο του χωρου (φαντασου τη μορφη του κυματος κι εσυ καθεσαι στη βυθιση που δεν εχει πιεση), ο΄τι και να κανεις εκεινο το σημειο θα ειναι νεκρο, εκτος κι να τοποθετησεις την πηγη σε αλλού.
Βαλε εναν τονο 60Hz για παραδειγμα και περπατα στο δωματιο και θα βρεις μερικα σημεια που δεν ακους τιποτα! Λες και το σαμπ ειναι κλειστο! Οταν καθεσαι εκει στην 'τρυπα' κι εχεις το σαμπ εκει που το εχεις, δεν γινεται να ακουσεις αυτη την συχνοτητα οσο EQ κι αν εφαρμοσεις.

Αξιζει να το δοκιμασεις...ειναι πολυ καλο!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Δημήτρη αυτά με τις νεκρές ζώνες τα ξέρω,η απορία μου είναι αν υπάρχει dsp που να διορθώνει κάποιες βυθίσεις και όχι τα nulls.Για αυτά η λύση είναι room treatments,με κύρια την τατιάνα την διάχυση(χχμμμ διάχυση κάτω από τα 80Hz σε σαλόνι,μπουαχαχαχαχαχα).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas