Με Ποιες Ταινιες Εχετε Απολαυσει Πολυκαναλο Ηχο?

Reaction score
802
Ειμαι πολυ περιεργος να μαθω τις προτιμησεις του καθενος και με ποιες ταινιες ο καθενας μας νοιωθει οτι αξιοποιει πληρως το ηχοσυστημα του.Αν μπορειτε, αναφερετε και συγκεκριμενες σκηνες/chapters απο καθε ταινια που αναφερετε...
Αν και προσφατα εγινα κατοχος home cinema, εχω δοκιμασει αρκετες ''φασαριοζηκες'' ταινιες και με διαφορα η καλυτερη ηταν το star wars episode II ... Aπλα βαλτε το chapter 28 ... :mrgreen:

Reaction score
5
Το μουσικά προσανατολισμένο Moulin Rouge με μεγάλη διαφορά από της υπόλοιπες ταινίες.

Η θα αναδείξει η θα θάψει ένα σύστημα! :wink:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
To "κυνήγι του κόκκινου Οκτώβρη" για τις υποβρύχιες σκηνές, το Terminator 2 (DTS) για τις εκρήξεις, και το "master and commander" για τα ηχητικά εφέ...

Reaction score
6
Εχουμε και λεμε
Στο U 571 οταν πεφτουν η βομβες βυθου το υποβρυχιο κατεβαινει στα 150 μετρα και ολα τριζουν.
Οταν βυθιζεται ο Τιτανικος και προσπαθει η Ουρσουλα βρει τσεκουρι για να σπασει τις χειροπεδες του Λεοναρντο.
Terminator - Δεν χρειαζεται να γραψω σε ποια σημεια.
Matrix 1 - οταν πεφτουν οι σφαιρες αριστερα και δεξια και ο Neo κανει τα τσαλιμια του.
Ice Age - στην αρχη που ραγιζει το παγοβουνο και γινεται ενα χαμος με το σκιουρο να τρεχει πανικοβλητο.
Οιωνος - Οταν προσπαθουν να μπουν οι εξωγηινοι στο σπιτι και περπατανε στην στεγη σπανε παραθυρα και γενικα κανουν καθε θυρυβο που ακουγετε ξεχωριστα απο καθε ηχειο.
Deep impact - την στιγμη που μπαινει στην ατμοσφαιρα η κωτρονα τριζουν τα παντα.
Contact - την στιγμη του ταξιδιου.
Μαλιστα καθως ηταν απο τα πρωτα dvd που ειχα αγορασει, χρησιμοποιουσα αυτην την σκηνη για τεσταρισμα του συστηματος.

Reaction score
23
Εχω εδω και λιγες μέρες ενθουσιαστεί με το House of flying Daggers

Είναι DTS ES 6.1 Discrete με απίστευτο ήχο. Ειδικά η σκηνή με το "Echoe's Game" είναι σκηνή που αναδικνύει το σύστημα σου!!

V

VIDEOMIX

Guest
To i Robot για τις χαμηλές του σε όλη την διάρκεια. Ολες οι σκηνές με υπερηχητικά αεροπλάνα σε όλα τα έργα. Ο Αρχοντας των δακτυλιδιών για τον τέλειο συνδιασμό soyndrack με εφφέ της πλοκής. Ο τελειώτερος συνδιασμένος ήχος μακράν για μένα. Αριστη δουλειά και ακριβή θα έλεγα.

Reaction score
23
Oxi τα "Ϊπταμενα Στιλέτα " που αναφερω είναι Region 3 , με αγγλικους υποτιτλους.

Ελπιζω οταν κυκλοφορησουν στην Ελλαδα να μην έχουν "πετσοκόψει " τον ήχο - κατι που το συνηθιζουν -

Reaction score
0
Hero Region 3 DTS
Από τις μινιμαλιστικές σκηνές (σταγόνες βροχής κλπ) μέχρι και τις φασαριόζικες μάχες, μια πανδαισία.

Reaction score
5
Να σας πω και μια αστεία ιστορία για ήχο σε ταινία...πριν από 4 χρόνια έμενα στο Λονδίνο μαζί με τον κολλητό μου και μόλις μας είχαν επισκεφθεί οι κοπέλες μας από το εξωτερικό (μεγάλη ιστορία...) Οπότε λέμε και εμείς να τους βάλουμε σύντομα να δουν και να ακούσουν το σύστημά μας, που το φτιάχναμε με κόπο και χρόνο περίπου ένα χρόνο. Tag Mclaren pre και 5 x amps, 5 x Tag ηχεία (Calliope), Paradigm sub (από αυτό που βαράει προς το πάτωμα) κλπ κλπ. Μέναμε τότε σε διαμέρισμα, ακριβώς στις όχθες του Τάμεση, στον 6ο όροφο.
Μέρα μεσημέρι, βάζει ο κολλητός μου το Episode I, την σκηνή με το pod racing. Ξεκινάει και ο Anakin τις μηχανές του, ξεκινούν και οι άλλοι, αρχίζουν να τρέχουν. Ταυτόχρονα βγαίνω και εγώ στο μπαλκόνι να κάνω κανα τσιγάρο (κάπνιζα τότε) και κοιτούσα από τη τζαμαρία μέσα, που έβλεπαν το έργο. Όταν λοιπόν αρχίζει το Paradigm και δημιουργεί ένα μικρό σεισμό μεγάλης διάρκειας, βγαίνει στο διπλανό μπαλκόνι μια νεαρά δεσποινίς, με μεγάλη απορία, να δει τι γίνεται...εγώ φυσικά την πάπια, κάνω ότι δεν γίνεται τίποτα (μην μας φωνάξουν και τους security), και συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Μπαίνει μέσα αυτή. Ύστερα από 2 λεπτά, και ενώ ο σεισμός πάει για το τέλος του (εννοώ πάει να τερματίσει ο Anakin), βγαίνει πάλι η νεαρά, να δει, σου λέει, δεν μπορεί, κάτι γίνεται...σεισμός, καταποντισμός, tsunami (δεν ήταν της μόδας τότε). Μπαίνω και εγώ μέσα, λέω παιδιά πρέπει να βάλουμε σε night-mode το σύστημα, ανησυχούν οι γείτονες...:)
Αυτά...τι γέλιο ρίξαμε...
Ευτυχώς τώρα μένω σε μονοκατοικία εδώ στο Ελλάδα, αλλά δυστηχώς δεν έχω το παραπάνω σύστημα πια...που θα μου πάει, κάτι θα μαζέψω πάλι :)
sorry for the long post
Χαιρετώ

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.865