Με ενοχλει...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει οτι θελει.
Αλλα το σωστο ειναι πως εαν κατι μας ενοχλει στα μηνυματα/θεματα των αλλων να το επισημαινουμε ωστε ο δημιουργος των μηνυματων να γνωριζει εαν κατι ειναι ενοχλητικο προς τους τριτους.
Για παραδειγμα πολλοι μπορει να αισθανονται αβολα διοτι δεν χρησιμοποιω τονισμο στα μηνυματα μου(δυστυχως ετσι εμαθα να γραφω)Εαν πολλοι πουν οτι "ναι, με ενοχλουν τα μηνυματα του Ανδρεα" θα προσπαθησω να το διορθωσω.

Τι σας ενοχλει γενικοτερα στα μηνυματα/θεματα των αλλων?
Και για να ξεκινησω εγω αυτο το δυσκολο εργο, πρεπει να ομολογησω πως δεν μου αρεσουν τα μηνυματα με μεγαλα γραμματα και χρωματιστους χαρακτηρες(ακουτε οι δυο Γιαννηδες?:happy_4: )
Και για ονομα του Θεου δεν λεω σε κανενα να αλλαξει τον τροπο γραφης του για παρτη μου, απλα το επισημαινω...:prof:

Reaction score
3
Απάντηση: Με ενοχλει...

Δεν μου αρέσουν τα greklish, τα κεφαλαία γράμματα, τα χρώματα (τουλάχιζτον εκείνα που δεν φαίνονται καλά).
Μα περισσότερο απ' όλα με ενοχλεί η αδυναμία ορισμένων να σκεφτούν το πως θα διατυπώσουν αυτό που θέλουν να γράψουν, πριν το γράψουν, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται παρανοήσεις και παρεξηγήσεις.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

...και κατι να γινει με την ορθογραφια, μηπως μπορει να μπει αυτοματη διορθωση; Ο μη τονισμός ειναι θεμα ευκολιας φυσικα. Οσο για τα χρωματα της γραμματοσειρας, χμ οχι και τοσο ενοχλητικο οσο το μεγεθος (και δεν εξαιρειται ο Γιαννης Δ. επειδη εχει Alfa!!!)

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει οτι θελει.
Αυτό είναι βασικό.

Αλλά μια και τίθεται το θέμα...

Προσωπικά δεν με ενοχλούν τα χρώματα, ούτε η ανορθογραφία στο βαθμό που γίνεται κατανοητό ποια είναι η λέξη.

Με ενοχλούν

α) τα Greeklish,

και β) η εσφαλμένη σύνταξη στις προτάσεις, λόγω βιασύνης ή απροσεξίας. Εκεί είναι που δεν καταλαβαίνεις τι θέλει να πει ο ποιητής και σπας το κεφάλι σου. Όσο γίνεται, ας ξανακοιτάζουμε τα κείμενα, ιδίως αυτά που ξεπερνούν τις 2-3 σειρές, για να βεβαιωθούμε ότι θα τα καταλαβαίναμε αν τα είχε γράψει άλλος... Ο γραπτός λόγος έχει διαφορετικές απαιτήσεις από τον προφορικό.

Reaction score
0
Εμένα με ενοχλούν αφάνταστα τα greeklish αλλά κ η ανορθογραφία. Στο τέλος θα ξεχάσω πως γράφουμε πως κ τι...

Reaction score
5
Eμενα με ενοχλουν οι ελληνικοι χαρακτηρες και θα ηθελα να γραφω greeklish...

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Με ενοχλει...

...και κατι να γινει με την ορθογραφια, μηπως μπορει να μπει αυτοματη διορθωση;/QUOTE]

Διαφωνω στο θεμα της ορθογραφιας.

Ο καθενας εχει δικαιωμα να γραφει οπως εχει μαθει χωρις να ειναι κακο αν εινια ανορθογραφος ή να ειναι κριτηριο κρισης (καποιοι ειναι καλοι στα μαθηματικα και καποιοι στην ορθογραφια).
Αντιστοιχα κανενας δεν εχει δικαιωμα να διορθωνει με προσβλητικο τροπο ή οχι τον ανορθογραφο. Ετσι εμαθε. Και εγω δεν ξερω αλγεβρα, αλλα δε λεει κατι αυτο...

Απο εκει και περα αν καποιος θελει να εχει προσεγμενα γραπτα υπαρχει και το word και η δυνατοτητα στον firefox για ελληνικο ορθογραφικο ελεγχο...

Περα απο αυτο... ΠΡΙΝ στειλει καποιος το γραπτο του, ΠΡΕΠΕΙ να το διαβαζει παλι για να δει αν βγαζει νοημα ή αν εχει γραψει καμια χοντραδα....

NIX

Reaction score
0
Η ορθογραφία είναι μία και δεν σηκώνει γούστα και προτιμήσεις.
Είναι κακό να είσαι ανορθόγραφος αν αυτό συμβαίνει σε ένα forum,οπου η επικοινωνία είναι πρωτίστως γραπτής μορφής.
Οι άλλοι δεν φταίνε σε τίποτα για να τους φλομώνεις με ασχήμιες

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν πια.Ο firefox έχει ενσωματωμένη ορθογραφική διόρθωση.

Reaction score
14

Ανάλογα τον συγγραφέα.

Αν είναι αν διαλέξω ανάμεσα σε greeklish και Ελληνικά προτιμώ τα Ελληνικά. Αν όμως αυτός που γράφει το κάνει με ανορθογραφία, προτιμώ τα greeklish. Είτε στη μια, είτε στην άλλη περίπτωση, προτιμώ τις σωστά (ορθολογιστικά) τεκμηριωμένες απόψεις που σέβονται εξίσου την άλλη άποψη όπως και το αντίπαλό χιούμορ και ας είναι....greeklish.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι, και me to sympathio an ginomai kakia.

Αφού τα greeklish είναι ενοχλητικά για τους περισσότερους, και μάλιστα το θέμα έχει συζητηθεί και σε ξεχωριστό topic (http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=34350&highlight=%F4%E1+greeklish) με poll όπου σε ποσοστό 69,41% οι ψηφίσαντες είπαν ότι τα μισούν, για ποιο λόγο ορισμένοι συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν συστηματικά?

Δεν εννοώ βέβαια όσους έχουν το γνωστό πρόβλημα που το επιβάλλει (σύνδεση από το εξωτερικό, από μη ιδιόκτητο υπολογιστή χωρίς ελληνικά), αλλά τους υπόλοιπους που ενώ μπορούν, εξακολουθούν να γράφουν με τρόπο που οι αναγνώστες τους τον μισούν σε ποσοστό που αγγίζει το 70%.

Ούτε η δικαιολογία της συνήθειας στέκει για μένα. Τα μηνύματα σε ένα φόρουμ δεν γράφονται υπό χρονική πίεση όπως τα γραπτά της δουλειάς, ή ακόμη και όπως το chat όπου ο συμμετέχων θέλει να απαντήσει αμέσως. Ο γράφων έχει το χρόνο του, ας κάνει λίγη ώρα παραπάνω κι ας γράψει το μήνυμά του με τρόπο που να διαβάζεται και να γίνεται κατανοητό πιο εύκολα... Μαθαίνει κιόλας, θα του χρειαστεί σίγουρα κι αλλού!

Τουλάχιστον αυτοί που γράφουν ανορθόγραφα δεν το κάνουν επίτιδαις...:happy_6:

Reaction score
164
Με ενοχλούν τα greeklish και τα μηνύματα που είναι γραμμένα, συστηματικά, με άλλο χρώμα, μέγεθος, γραμματοσειρά.
Επίσης με ενοχλεί ο τρόπος γραφής συγκεκριμένου μέλους. Δεν θέλω να πω όνομα, για να μην θεωρηθεί ότι τον προσβάλω, αλλά:
-Συνεχόμενα μηνύματα, με μία πρόταση στο κάθε ένα.
-Εντελώς ασύντακτο κείμενο
-Κανένα σημείο στίξης, χωρίς χρήση κεφαλαίων.
Είναι για μένα πολύ ενοχλητικό.
Δεν είναι θέμα ορθογραφίας, να πω ότι δεν ξέρει. Ας διαβάσει το μήνυμα που έχει γράψει μία φορά και αν δεν καταλάβει τίποτα, ας μην το ποστάρει.

Reaction score
4
Κε αιμενα οι ανωρθογραφηα μου τυν σπαη ωπως κε τα χροματηστα γραμμματτα.

Reaction score
0
Με ενοχλούν τα greeklish

Συμφωνώ και στα δύο, ιδιαίτερα στα συνεχόμενα μηνύματα με μια πρόταση ή λέξη κάθε φορά, εκτός εάν το forum νοείται chat και δεν το ξέρω.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Μην εξισώνουμε την ορθογραφία με την Άλγεβρα. Ορθογραφία μάθαμε όλοι στο Δημοτικό, Άλγεβρα δε νομίζω. Εκτός αν "άλγεβρα" εννοούμε το να ξεχωρίζεις την πρόσθεση απο τον πολλαπλασιασμό και τη διαίρεση και να ξέρεις τι είναι κλάσμα. Τότε, ναι, να τα εξισώσουμε.

Γενικώς με τα περιορισμένα ορθογραφικά λάθη δεν έχω πρόβλημα. Όλοι λίγο-πολύ κάνουμε. Συχνά μετά που θα κάνω ένα post μπορεί να δω ορθογραφικό λάθος και το διορθώνω - αν προλάβω. Όταν βλέπω όμως post τίγκα στα ορθογραφικά ή κανένα πολύ χοντρό λάθος και μάλιστα με τονισμένα bold γράμματα ή σε τίτλους θεμάτων, μία ενόχληση τη νοιώθω, δε μπορώ να πω... Ποτέ δε θα κάνω σχόλιο όμως - δε μου αρέσει να φέρνω κάποιον σε δύσκολη θέση, ειδικά "παρουσία" άλλων.
Επίσης τα greeklish είναι πολύ ενοχλητικά.

Κατά τα άλλα, καλά! :mrgreen:

Reaction score
2
Με ενοχλούν τα greeklish και τα μηνύματα που είναι γραμμένα, συστηματικά, με άλλο χρώμα, μέγεθος, γραμματοσειρά.
Επίσης με ενοχλεί ο τρόπος γραφής συγκεκριμένου μέλους. Δεν θέλω να πω όνομα, για να μην θεωρηθεί ότι τον προσβάλω, αλλά:
-Εντελώς ασύντακτο κείμενο
-Κανένα σημείο στίξης, χωρίς χρήση κεφαλαίων.
Είναι για μένα πολύ ενοχλητικό.
Δεν είναι θέμα ορθογραφίας, να πω ότι δεν ξέρει. Ας διαβάσει το μήνυμα που έχει γράψει μία φορά και αν δεν καταλάβει τίποτα, ας μην το ποστάρει.
Χαλαρα +1

Σου βγαινουν τα ματια για να το διαβασεις...

Reaction score
5
Εμενα παλι με ενοχλει που εισαστε τοσο περιεργοι!!!

ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΡΕ!
φορουμ ειναι!
Γραφουμε καμια γραμμουλα (μερικοι τη ρουφαμε κιολας) να περναει η ωρα μας ομορφα, διασκεδαστικα, (μερικως και ενημερωτηκα - αν αφαιρεσουμε τις κοτσανες). Δε παρουσιαζουμε τα πρακτικα του Αριου Παγου!!! :cool_1:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Με ενοχλει...

Εμενα παλι με ενοχλει που εισαστε τοσο περιεργοι!!!

ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΡΕ!
φορουμ ειναι!
Γραφουμε καμια γραμμουλα (μερικοι τη ρουφαμε κιολας) να περναει η ωρα μας ομορφα, διασκεδαστικα, (μερικως και ενημερωτηκα - αν αφαιρεσουμε τις κοτσανες). Δε παρουσιαζουμε τα πρακτικα του Αριου Παγου!!! :cool_1:
Mια χαρά χαλαροί είμαστε!
Απλά μας ρώτησε ο Ανδρέας τι μας ενοχλεί και απαντάμε. Αν έλεγα πως δε με ενοχλεί κάτι θα ήμουν ψεύτης - and we don't want that, do we? :happy_8:
Τι να κάνουμε που κάποιες γραμμούλες (ειδικά οι...ρουφηχτές) αντί να σε χαλαρώνουν σε τσιτώνουν?!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.607
Members
38.469
Νεότερο μέλος
niktasoulas