Με πιατο να βλεπει Ακροπολη πιανω δορυφορους ..& απο δεκτες ???

Reaction score
0
Γεια σας , πρωτο ποστ μου αυτο και μια και ειμαι πρωταρης αρχιζω απο τα βασικα...

Λεω να αποφυγω να βαλω το πιατο στην οροφη ...διοτι δεν υπαρχει ταρατσα και στο τελευταιο οροφο δεν μενω εγω.. αναρωτιεμαι αν απο το μπαλκονι με πιατο να βλεπει Ακροπολη πιανω δορυφορους οπως o ASTRA και ο HOTBIRD.

1)κατα τα αλλα λεω να διαθεσω μερικα λεφτα να παρω αρχες του νεου ετους ενα ονειροκουτι..το εχει και ενας καλος μου φιλος (αλλα τωρα πια ειναι επαρχια αυτος..) και με ενα δισκο IDE που εχει μεσα ειναι μια χαρα...μην αναφερω τα multivision και n*va που βλεπει και πολλα αλλα... :roll: :roll:

2)Αυτο που με προβληματιζει τωρα ειναι αν θα πρεπει να περιμενω λιγο ακομα για HDTV ή να αφησω το εγχειρημα διοτι 3-4μετρα πιατο που να το βαλω ?????το ονειροκουτι πιανει HDTV ??κατι ακομα... κατι mickonik/mikronet ή καπως ετσι δεκτες ειναι καλυτεροι απο τα ονειροκουτια..εχουν χαμηλοτερη ευαισθησια ???

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
To dreambox είναι ένας πολύ "ευέλικτος" δέκτης γι' αυτό και έχει κάνει θραύση.

Από ποιότητα εικόνας και ευαισθησία σαφώς και υπάρχουν αρκετοί καλύτεροι δέκτες όμως όπως είπαμε και πριν οι άλλοι δεν κάνουν αυτά που κάνει ο dreambox.

Προσοχή όμως! Πρέπει να έχεις και τις σχετικές γνώσεις (ή να τις αποκτήσεις) για να πάρεις όλες του τις δυνατότητες και/ή να μην τρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι στους σχετικούς.

Ο dreambox δεν παίζει hdtv. Θέλεις ειδικό δέκτη όπως είναι ο qualia. Και για την hdtv δεν χρειάζεται πιάτο 3-4 μέτρα. Και με 1.40 είσαι καλυμμένος και για τώρα και για το μέλλον νομίζω μιας και τα 2-3 κανάλια hdtv που εκπέμπουν και τα υπόλοιπα που φαίνεται είναι στα σκαριά θα είναι ορατά στην Ελλάδα. Ίσως κάποια σκανδιναβικά να μην πιάνουμε στο τέλος αλλά αυτά ούτε με 3 μέτρα τα πιάνουμε.

Από την άλλη κοίτα και αυτή την περίπτωση αν έχεις home Theater PC:

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=1345

Με αυτή την κάρτα κάνεις ότι και ο dreambox και πιο εύκολα και επιπλέον θα βλέπεις και hdtv.

Όσον αφορά στο που θα βάλεις το πιάτο ρώτα καλύτερα έναν τεχνικό στην περιοχή σου.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Προσωπικη μου αποψη ειναι πως οι Micronik ειναι οι κορυφαιοι δεκτες της αγορας , τουλαχιστον στον τομεα κορυφαιας ποιοτητας εικονας και ηχου.
Θα ελεγα ομως να μην προχωρησεις σημερα σε αγορα δεκτη καθως σε 2 μηνες θα υπαρχουν αρκετα μοντελα με ικανοτητα ληψης HDTV.
Η αλλη λυση ειναι αυτη που σου προτεινει ο Χρηστος

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
με φόντο την ακρόπολη... δεν λέω ωραία είναι... αλλά δυστυχώς η ακρόπολη δεν είναι δορυφορικός αναμεταδότης... :!:

Σίγουρα εαν το μπαλκόνι σου βλέπει νότο είσαι εντάξει για αρκετούς ευρωπαικούς δορυφόρους, ειδέ άλλως θα πρέπει να τοποθετήσεις το πιάτο σου στην ταράτσα.
Τώρα τί πιάτο και τί διάμετρο το συζητάμε εαν θές.

Για τους δέκτες υπάρχουν πολλές επιλογές, και εαν ο στόχος είναι τα 1080p τότε περιμενε λίγο, 2-4 μήνες είναι αρκετοί.

Εαν βιάζεσαι μπορείς να πάς σε μία λύση φτηνή και καλή για δέκτη και κατόπιν αναβαθμίζεσαι, αλλά σε πρώτη φάση με τα υπάρχοντα προγράμματα HD, θα πρέπει να έχεις πιάτο 1,8 μέτρα για μια αξιοπρεπή λήψη.

Σχεδίασε σε πρώτη φάση το πιάτο σου που είναι το σημαντικό και κατόπιν προχωράς στην επιλογή δέκτη.
Υπάρχουν πολλές προτάσεις στην αγορά φτηνές και με ενσωματωμένο σύστημα Irdeto για Nova αλλά και ενσωματωμένο σύστημα ... ξέρεις... ο αέρας ανήκει σε όλους... :wink:

Reaction score
0
1)συναιτη επιλογη αυτον τον καιρο ειναι αυτη η skystar που παραγγειλανε και μερικα παιδια απο το φορουμ με 62ευρω ..αυτη η skystar ομως ειναι αυτη που κανει την αποκωδικωποιηση μονη της ή με την βοηθεια της CPU ??

2)το ονειροκουτι θα γινεται αργοτερα να περνει on-board officially καποια καρτα για υποστηριξη HDTV ??? Αν οχι τοτε η αναμονη για HDTV σιγουρα αξιζει απο οτι διαβαζω, σωστα ??με δεκτες για HDTV θα μπορουμε να βλεπουμε και οτι βλεπουμε και τωρα απο οτι εχω καταλαβει..αρκει να το κωδικοποιησουν το σημα ωστε να παρουμε εν Αθηναι κανα πιατο σε λογικα "μετρικα" πλαισια...

3)εκτος απο astra και hotbird πρεπει να ρωτησω για καποια αλλον δορυφορο στο τοπικο καταστημα ??

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
1) Η Skystar 2 κάνει μάλλον hardware decoding mpeg2, δεν το διευκρινίζει πουθενά βέβαια.

2) Ο Dreambox δεν φαίνεται να παίρνει επιπλέον κάρτα, πιθανόν θα βγεί κάποιο μοντέλο να καλύπτει αυτές τις ανάγκες. Σαφώς και HDTV δέκτη να πάρεις, μπορείς να βλέπεις τα "απλά" κανάλια αλλά και τα "ειδικά"...

3) Εγώ επιμένω να φτιάξεις πρώτα ενα καλό συστημα κεραίας και κατόπιν να περιμένεις για HDTV δέκτη.
Mπορείς να πάρεις κάποιον FreeToAir, με ενσωματωμένο "σύστημα" ανοίγματος... διαφόρων καναλιών πχ. αυτό με μόλις 99 ευρώ...

και να κάνεις λίγο υπομονή.

Reaction score
0
1) Η Skystar 2 κάνει μάλλον hardware decoding mpeg2, δεν το διευκρινίζει πουθενά βέβαια.

2) Ο Dreambox δεν φαίνεται να παίρνει επιπλέον κάρτα, πιθανόν θα βγεί κάποιο μοντέλο να καλύπτει αυτές τις ανάγκες. Σαφώς και HDTV δέκτη να πάρεις, μπορείς να βλέπεις τα "απλά" κανάλια αλλά και τα "ειδικά"...

3) Εγώ επιμένω να φτιάξεις πρώτα ενα καλό συστημα κεραίας και κατόπιν να περιμένεις για HDTV δέκτη.
Mπορείς να πάρεις κάποιον FreeToAir, με ενσωματωμένο "σύστημα" ανοίγματος... διαφόρων καναλιών πχ. αυτό με μόλις 99 ευρώ...

και να κάνεις λίγο υπομονή.
1)οπα μου εκανες τακλιν τωρα. τι ειναι αυτο το freetoair ???

2)εκει που λεω για το ονειροκουτι και hdtv εννοω αν με δεκτη hdtv βλεπεις ολες τις τωρινες υπαρχουσες κωδικοποιησεις και hdtv επιπλεων,δικο μου το λαθος που δεν το διευκρινησα :(

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ο hdtv δέκτης θα ανοίγει όλα τα ελεύθερα κανάλια και αν έχει και ci θα μπορείς να του βάλεις και κάρτα.

Η skystar2 δεν κάνει hardware decoding. Όμως δεν χρειάζεσαι κανέναν super επεξεργαστή για να βλέπεις. Και με celeron 2.4 βλέπεις άνετα και hdtv.

Reaction score
0
Ο hdtv δέκτης θα ανοίγει όλα τα ελεύθερα κανάλια και αν έχει και ci θα μπορείς να του βάλεις και κάρτα.

Η skystar2 δεν κάνει hardware decoding. Όμως δεν χρειάζεσαι κανέναν super επεξεργαστή για να βλέπεις. Και με celeron 2.4 βλέπεις άνετα και hdtv.
min perneis kai orko oti o celeron tha ta kataferei kai telia me tin skystar.
Kai ego exo tin ediposi oti kikloforun 2 skystar.
Profanos i ftini stin opia kanei dulia kai i CPU (to decoding mou fenete) kai mia alli akrivi ~300euro pou kanei i idia to decoding... an kapios kserei kati allo parakalo na to pei !!!

afto pou xaneis omos me tis kartes pistevo einai to writing sto disko...
Me pia karta kataferate na grapsete sto PC xwris kamia apolia frame?? ..ase pou desmeveis kai olous tous porous tou ipologisti...

Alithia gia oi dektes mirconik theoroude kaliteroi apo to dreambox ??

Ti esti free to air ??

den mporo na grapso ellinika giati eimai se ena koloNET cafe koda sto panepistimio

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Free to air είναι τα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια αυτά δηλ. που δεν χρειάζονται συνδρομή για να τα δεις και άρα δεν χρειάζεται και ειδική κάρτα όπως π.χ. αυτή της ΝΟΒΑ.

Αντίστοιχα λοιπόν υπάρχουν και τέτοιοι δέκτες που δεν έχουν υποδοχή για κάρτα αποκωδικοποίησης.

Υπάρχει η Sky Star 1 που κάνει hardware decoding. Απλά σε διάφορα φόρα του εξωτερικού έχω διαβάσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αποκωδικοποίσης με την Skystar2 ακόμα και με Celeron στα 2,4. Ανοίγει και κανάλια HDTV χωρίς δυσκολία.

Με P4 κάνεις άνετα μετατροπή αναλογικού σήματος σε mpeg2 χωρίς χαμένα frames. Άρα για να γράψεις στον σκληρό με μια Skystar2 σε mpeg2 (που είναι η κωδικοποίηση στην οποία μεταδίδεται το πρόγραμμα) δεν υπάρχει πρόβλημα χαμένου frame.

Reaction score
0
να κανω και αλλη μια ερωτηση

Το πιατο πρεπει να βλεπει μονο αερα ή αν παρεμβαλεται μια πολυκατοικια το σημα πεφτει γενικα ??

Επισης γενικα για τις καρτες skystar κυκλοφορουν οσα emu και για το DreamBox
δλδ χανεις σε τιποτα σε αυτο τον τομεα (γκουχ** σπ*σιματ*) με την skystar ή ειναι το ιδιο με DreamBox?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Το πιάτο πρέπει να βλέπει ΜΟΝΟ ουρανό, εαν παρεμβάλλεται οτιδήποτε δεν θα βλέπεις τίποτε.
Xρειάζεται οπωσδήποτε οπτική επαφή με τον δορυφόρο και σε συγκεκριμένη θέση κατα την τοποθέτηση, ανάλογα με τον δορυφόρο.
Ρίξε μια ματιά σε αυτό το thread...

Για την skystar κάνε ενα έλεγχο στο google και θα ΔΕΙΣ...

Oσον αφορά τι θα βλέπεις διάβασε πιό πάνω.
Εγώ έχω τον ΝΟΚΙΑ 9902S αλλά και τον δέκτη Commander 6000 IRCI, που κοστίζει μόνο 199 ευρώ, βλέπει ότι "πετάει" σχεδόν, γίνεται αυτόματη αναβάθμιση και έχει ενσωματωμένο Irdeto για NOVA, αλλά και 2 CI για να βάλεις ότι επιπλέον κάρτες θέλεις. Υπάρχει και εναλλακτικά ο 5000 με 155 ευρώπουλα μόνο, με ενσωματωμένο Irdetο. Μόνο module Irdeto να αγοράσεις κάνει 80 ευρώ...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός