Με ποια σύνδεση?

Reaction score
7
Εγω το εχω optical και δεν το εχω ψαξει και πολυ για αλλες συνδεσεις.

Πιστευω οτι το ψηφιακο σημα ειναι ψηφιακο απο οπου και αν περναει. Ειναι σημα 2 καταστασεων: 0v & 5V - low & high. Οτιδηποτε ενδιαμεσο τα κυκλωματα το αγνοουν.
Τωρα αν στη διαδρομη χαθει και κανενα bit δε νομιζω οτι θα το ακουσω κιολας :!:
Αλλωστε μουσικη ακουω απο το cd αναλογικα (επειδη δεν εχει ψηφιακη εξοδο).

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Οι περισσοτεροι θα απαντησουν coaxial
Εγω παντως με μια οπτικη και μια ομοαξονικη ,ιδιας κατηγοριας τιμης , δεν ακουω καθολου διαφορες.

Reaction score
5
Παλαιότερα με διάφορα Optical & coaxial καλώδια προσπαθούσα επί μέρες να καταλάβω διαφορά και με blind test και με A/B comparisons....

Ουδεμία..... πολλοί όντως θα πούν coaxial αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει διαφορά.....

Νομίζω ότι η coaxial (νομίζω.... δεν είμαι σίγουρος) χρησιμεύει και για σύνδεση περισσοτέρων μέτρων απόστασης , κάτι το οποίο δεν γίνεται στην optical.

Reaction score
7
H coaxial ειναι και λιγο αμολα καλουμπα.
15μ ειναι καλα ? Να το αφησω?
Κοβεις και φτιαχνεις οσο θες. Ενω για το οπτικο ειναι περιορισμενα τα μηκη.
Τα πιο πολλα καλωδια μου ηχου και εικονας -πλην του οπτικου βεβαια- ειναι hand made παντως.

Reaction score
49
Θεωρώ ότι είτε optical είτε coaxial στα αυτιά μας θα ακουστεί το ίδιο!

Για όσους λένε ότι ακούνε διαφορές :roll: για να είναι 100% σίγουροι για αυτό που λένε, ας κάνουν "τυφλό" τέστ (κάποιος φίλος τους να αλλάζει από optical σε coaxial χωρίς να βλέπουν) στο σύστημά τους και στο ίδιο τμήμα της ίδιας ταινίας! (θεωρώ ότι μουσική οι περισσότεροι ακούν κατ'αρχήν σε stereo mode και κατά δεύτερον με αναλογική)

Η coaxial απλά πλεονεκτεί στο ότι υπάρχει μεγαλύτερο εύρος στο μήκος (πολύ καλό το....."αμόλα καλούμπα" Γιώργο!!! :lol: :lol: :lol: ) αλλά μάλλον το κυριότερο είναι η αντοχή στο "βάλε-βγάλε"
Αν κάποιος είναι "μηχανάκιας" και κάνει κάθε τρεις και λίγο "συγκριτικά τέστ" θα εκτιμήσει την παραπάνω αντοχή της coaxial.

Εγώ δύο καλές οπτικές έχω (μια και δεν ανήκω στην προηγούμενη ομάδα ανθρώπων!): μία για το DVDp και μία για το PS2...........και αυτό ήταν!!!

:!: Υ.Γ. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς σας αυτά τα ανταπτοράκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο με τα οποία συνδέεις δύο οπτικές ίνες για να κερδίσεις σε μήκος? [οπτική (1m)+ανταπτοράκι+οπτική (1m)= οπτική 2m]
"Χαλάει" κάτι ακουστικά? :roll: :roll:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...

Aπλό coaxial ή πάρα πολύ καλή (δηλαδή ακριβή χεχε) ίνα...

Όταν χρησιμοποίησα ίνα, την πέταξα με τη μία - (είχα πάρει 3 κομάτια 0.5m 60€ περίπου) και ξαναέβαλα coaxial....

Τώρα κάτι άλλο. Ποιός σας είπε ότι οι ίνες κυκλοφορούν μόνο συγκεκριμένα μεγέθη? Όποιος θέλει μπορεί να πάει σε ένα μαγαζί που ασχολείται με δομημένες καλωδιώσεις data και να φιάξει μερικά χιλιόμετρα χωρίς συνδέσεις ανταπτοράκια κλπ μιας και η σύνδεση ινών δεν προτείνεται. Άλλωστε πολύ λίγοι μπορούν να το κάνουν και αυτοί είναι μερικοί από τους ίδιους καλωδιάδες που αναφέρω. Και είναι και πολύ φθηνές :wink:

Reaction score
0
Επειδή τυγχάνει να δουλεύω σαν τεχνικός υπολογιστών και δικτύων θα σας πω τι χρησημοποιούμε στα δίκτυα!!!!!

Τα ομοαξονικά καλώδια χρησιμοποιούνταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90' για τοπολογίες ring και bus και οι ταχύτητες φτάνανε το πολύ μέχρι 10Mbps και μόνο για LAN!!!!Λόγω μεγάλων αντιστάσεων των ομοαξονικών καλωδίων δεν μπορούσαν να μεγαλώσουν τις ταχύτητες (λόγω των μεγάλων διαστρεβλώσεων σήματος)!!!Ενα μεγάλο θέμα ακόμα ήταν οτι τα καλώδια αυτά δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 10 μέτρα μήκος!Αν ήθελες να βάλεις μεγαλύτερα καλώδια έπρεπε να χρησιμοποιήσεις REPEATER!Αλλα αρνητικά αυτού του καλωδίου ήταν οτι ήταν άκαμτο και βαρύ!!!!Το καλό που ήχαν αυτά τα καλώδια ήταν η πολύ καλή τους θωράκιση και η μεγάλη χωρητικότητά τους(που είχε σαν αποτέλεσμα την μεγαλύτερη μεταφορά σήματος μέσα από το ίδιο καλώδιο διμορφώνοντας τα σήματα κατά συχνότητα)!!!!Όπότε δεν είχαν επηρεασμό από εξωτερικό θόρυβο(θόρυβο ενοούμε οποιοδήποτε άλλο σήμα πηγαίνει και προστείθετε πάνω στο σήμα μας)!!!!!!

Η οπική ίνα χρησιμοποιήται για μεταφορά μεγάλου όγκου σημάτων και κάλυψης μεγάλων αποστάσεω όχι γιατί έχει μεγάλη χωρητικότητα αλλά γιατί υποστηρίζει τεράστιες ταχύτητες (1000Mbps) και μπορεί να καλύψει αποστάσεις μέχρι και 10 χιλιόμετρα χωρίς REPEATER(συσκεύη ενήσχυσης και αναεκπομπής του σήματος για κάλυψη μεγάλων αποστάσεων)!Οπότε άν και το κόστος της οπτικής ίνας είναι μεγαλύτερο από των ομοαξονικών και συνεστραμένων ζευγών καλωδίων σε μεγάλες αποστάσεις συμφέρει καλύτερα γιατί δεν χρειάζετε να παρεμβάλεις άλλες συσκευές!!Επίσης δεν επειρεάζεται και καθόλου από μαγνητικά πεδία και αντιστάσεις γιατί πολύ απλά είναι φώς αυτό που μεταφέρεται και μάλιστα μεταφέρεται με ανακλαστικό τρόπο!!!

Το ψηφιακό σήμα τώρα έχει ένα θετικό!!Δεν το επιρεάζει τόσο πολύ ο θόρυβος αλλά ακόμα και αυτά επιρεάζονται!Εκεί λοιπόν ο θόρυβος μεταφράζεται όχι σαν αλαγμένη κυματομορφή αλλά σαν αλαγμένα bit(για πολούς το 010101010101010101)!!!Στις συσκευές επεξεργασίας ψηφιακού σήματος αυτό που τις χαρακτηρίζει σαν καλές ή καλύτερες από κάποιες άλλες είναι οι μέθοδοι αποφυγής λαθών!!!!!Πρόκειται για αλγόριθμους(που βρήσκονται ενσωματομένοι πάνω σε τσιπάκια) που ανιχνεύουν τα λάθη που υπάρχουν επάνω σε ένα ψηφιακό σήμα(δηλαδή τα αλαγμένα bit) και ή ζητάει ο επεξεργαστής να ξανασταλεί το σήμα ή το διορθώνουν επιτόπου!!!!Οσο πιο καλός λοιπόν είναι ο αλγόριθμος τόσο πιο πολύπλοκος είναι και άρα πιο πολύπλοκο είναι και το τσιπάκι και πιο ακριβό!!!!!!!
Οπότε το θέμα στα DVD του πιο είναι καλύτερο για να μεταφέρεις το σήμα πέζει όχι στην ποιότητα αλλά στην απόσταση που έχεις να καλύψεις!!!!Οταν μιλάμε για μικρές αποστάσεις δεν υπάρχει καμία διαφορά!!!!Στις μεγάλες αποστάσεις η οπτική έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα!!!!!

Αμα τώρα θέλετε καλύτερο ήχο σας προτείνω άλλη ψηφιακή συσκευή και και όχι άλλο καλώδιο!!!!!

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Reaction score
0
Re: ...

Δεν ξέρω εάν έχετε ακούσει με κάποιο ακριβό ομοαξονικό καλώδιο και έχετε κάνει σύγκριση με κάποια άλλα -κοινά- καλώδια,αλλά εγώ πρόσφατα ακούγοντας και συγκρίνοντας με το έως τώρα coaxical που είχα (3 μέτρα περίπου 50 € καλώδιο) σε σχέση με το 1 μέτρου Kimber D60 400 € άκουσα πολύ διαφορετικά τα πράγματα στο MARANTZ 12S2 και στους ΑΙΟΛΟΥΣ με αποτέλεσμα να το αγοράσω!!

Reaction score
49
Re: ...

Νανόπουλος Γιάννης said:
Δεν ξέρω εάν έχετε ακούσει με κάποιο ακριβό ομοαξονικό καλώδιο και έχετε κάνει σύγκριση με κάποια άλλα -κοινά- καλώδια,αλλά εγώ πρόσφατα ακούγοντας και συγκρίνοντας με το έως τώρα coaxical που είχα (3 μέτρα περίπου 50 € καλώδιο) σε σχέση με το 1 μέτρου Kimber D60 400 € άκουσα πολύ διαφορετικά τα πράγματα στο MARANTZ 12S2 και στους ΑΙΟΛΟΥΣ με αποτέλεσμα να το αγοράσω!!
Φίλε Γιάννη, η έκφραση "πολύ διαφορετικά" σημαίνει απαραίτητα και καλύτερα?
Ή ο συνδυασμός (Kimber D60 των 400€ + αφθυποβολή) δούλεψε και πάλι μια χαρά?
Προς Θεού, δεν υποτιμώ την κρίση σου! :?
Το αντίθετο θα έλεγα.......... :wink:
Μέσα από τα τόσα γραφόμενά σου και όσες συζητήσεις έχουμε κάνει, θα ήθελα πάρα πολύ να συζητήσουμε και να ακούσουμε την κρίση & άποψή σου πάνω στο θέμα!
Παρακαλώ.....τα φώτα σου Γιάννη!! :roll:

Reaction score
49
Και κάτι άλλο Γιάννη!
(χωρίς να θέλω να σε κουράσω....)

Από όσα έχεις δει και ακούσει, ποιά θεωρείς καλύτερη λύση?
Την optical ή την coaxial?
Συνυπολογίζοντας και τον παράγοντα κόστος (που είναι σημαντικότατος για τους περισσότερους) :(
Πχ μέχρι 100€ ποιά είναι καλύτερη και από 100€+ ποιά?

Reaction score
0
Γιάννη εδώ και λίγα χρόνια ακολουθώ πιστά την πολιτική:βλέπε και άκουσε πριν αγοράσεις,την οποία και εφαρμόζω πιστά πλήν ελάχιστων εξαιρέσεων.Κατά καιρούς είχα την δυνατότητα να δοκιμάζω στον χώρο μου διάφορα μηχανήματα ήχου και εικόνας κυρίως από φίλους που πάσχουν απο την ίδια αρώστεια.Ακόμα και πρίν λίγο καιρό που δεν είχα τα μηχανήματα της αξίας που διαθέτω σήμερα δοκίμαζα αρκετά πιό ακριβά πράγματα και ποτέ δεν παρασύρθηκα(έτσι τουλάχιστον νομίζω)απο την αξία τους ότι ντέ και καλά θα πρέπει να παίζουν καλύτερα.Θυμάμαι μιά εποχή όπου σύγκρινα το sacd sony xb770 με ξεχωριστά πανάκριβα dac και transport αλλά σε καμία περίπτωση δεν έβρισκα την υπεροχή τους τέτοια που να δικαιολογεί την τεράστια διαφορά τιμής.Κατά διαστήματα επίσης δοκιμάζω και διάφορα καλώδια και αναλογικά,αλλά και ψηφιακά.Επίσης σε διάφορα τυφλά test καλωδίων που έχουν γίνει και που έχω πάρει μέρος έχω ακούσει διαφορές υπέρ των πιό ακριβών χωρίς βέβαια να γνωρίζω τι ακούω και χωρίς να έχω σκοπό γιά να αγοράσω κάτι.Η αλήθεια βέβαια είναι ότι εάν γνωρίζεις τις τιμές σε καλώδια και μηχνήματα που ακούς είναι λίγο δύσκολο να πιστέψεις(γιατί υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις)ότι ένα καλώδιο των 50 € παίζεςι καλύτερα απο ένα άλλο των 200 €.Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση και αφού πρίν άκουσα αρκετά καλώδια η διαφορά ήταν εμφανής.ΤΟ D60 έπειξε καλύτερα σε όλλους τους τομείς με αποτέλεσμα η εικόνα να γίνει περισσότερο αληθεινή και ήχος ακόμη πιό ζεστός.Τώρα το εάν αξίζει τα 400 €...αυτό δεν μπορώ να στο πώ γιατί από ένα σημείο και μετά όπως βέβαια θα ξέρεις το παραμικρό καλύτερο...πληρώνεται αρκετά.
Στην ερώτηση σου περί ομοαξονικών και οπτικών καλωδίων εκτός των γνωστών περί απόστασης έχω την αίσθηση απο προηγούμενες δοκιμές που έχω κάνει ότι το coaxical μάλλον υπερέχει με περισσότερη μουσικότητα..διαφάνεια και ζεστασιά.Θα πρέπει πάντως να ξεκαθαρίσω ότι μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάποιο αρκετά ακριβό -οπτικό- καλώδιο και για αυτό τον λόγο επιφυλλάσομαι.

Reaction score
5
Re: Με πια σύνδεση?

Αν και το ψηφιακό σήμα είναι ένα και δεν αλλάζει, θεωρώ ότι η οπτική μεταφέρει το ψηφιακό σήμα καλύτερα απαλλαγμένο από RF παράσιτα.
Για coaxial το καλώδιο που χρησιμοποιώ το επέλεξα με δυνατή θωράκιση ώστε οι οποίες διάφορες να μην είναι αισθητές στην Α-Β σύγκριση. :wink:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis