Με τι τρόπο ξυρίζεστε;



Μηνύματα
772
Reaction score
245
Ωραιες επιλογες!
Οι Voskhod δουλεψαν πολυ καλυτερα στις ρυθμιζομενες μηχανες που εχω Qshave & Parker Variant.
Μέχρι στιγμής βγάζω το καπέλο στις RAPIRA PLATINUM LUX
Από τη μία κοφτερές, από την άλλη μαλακές στο δέρμα.
Οι δοκιμές συνεχίζονται (περιμένοντας και την qshave)
 

Μηνύματα
6.905
Reaction score
5.783
Αντε μιας και μιλαμε για την Qshave,εριξα μολις ενα φρεσκαρισμα στο 4/5.
Λεπιδα Bic Chrome Platinum

PHOTO_20200426_155813[1].jpg

Κανα 500άρι οι μηχανές μόνο...
Mισο μεροκαματο στο your face sounds familiar ειναι.
 
Last edited:


Μηνύματα
1.572
Reaction score
65
Ας συνεισφερω κι εγω με την μικρη εμπειρεια μου στο θεμα.
Εδω και εναμιση χρονο περιπου ξυριζομαι με τη MERKUR 34C, πινελο ασβου, σαπουνι προρασο και εχω δοκιμασει 3-4 ξυραφια, αλλα κατεληξα στο feather.

Na πω, οτι πριν 3 βδομαδες πηρα τη MERKUR FUTUR και τη χρησιμοποιησα 3 φορες και μονο τωρα καταλαβα τη διαφορα απο ξυραφι σε ξυραφι, η 34C παραειναι προστατευτικη ωστε να καταλαβω τις διαφορες τους.

Σαπουνι χρησιμοποιησα δυο απο την προρασο μεχρι τωρα και μου φαινονται καλα, αλλα δεν εχω και μετρο συγκρισης με αυτα των 25 και 30 ευρω.

Ενα περιεργο που αντιμετωπισα, ειναι οτι χρησιμοποιωντας pre shave λαδι, ενα φτηνο και ενα ακριβο, ειχα ερεθισμους, ενω χωρις τη χρηση του ειμαι μια χαρα, οποτε και τα σταματησα.

Βρισκω πολυ ανακουφιστικη και απαραιτητη τη χρηση του alum και το θεωρω ποιο χρησιμο και απο το... πινελο !!!

Αfter shave εχω ενα της νιβεα, αλλα ειναι με αλκοολ και δεν το πολυχρησιμοποιω, κυριως επειδη ξυριζομαι βραδυ πριν παω για υπνο, οποτε προτιμω να χρησιμοποιω αλλες κρεμες, πιο ενυδατικες/φαρμακευτικες, παρα aftershave.

Aυτα τα ολιγα και βαζω και μια φωτο με τον... εξοπλισμο μου...
shaving.jpg
 


Μηνύματα
6.905
Reaction score
5.783
χρησιμοποιωντας pre shave λαδι, ενα φτηνο και ενα ακριβο, ειχα ερεθισμους,
Παρε ενα σαπουνι γλυκερινης Παπουτσανης,βρεξε με ζεστο νερο το προσωπο,και περνα απο πανω το σαπουνι. Κανε ενα καλο μασαζ στο προσωπο,και μετα παλι με ζεστο νερο ξεπλυνε οχι τελειως το σαπουνι. Βαλε το αφρο μετα με το πινελο,και μετα απο 2 λεπτα ξεκινα το ξυρισμα. Κανε αυτη την δοκιμη.
τη MERKUR FUTUR και τη χρησιμοποιησα 3 φορες
Μολις μαθεις τα χουγια της δεν θα την ξανα αφησεις. Το μονο θεματακι οτι λογω της μεγαλης κεφαλης,σε δυσκολευει κατω απο την μυτη. Εχω την Parker Variant οπου ειναι ιδιας φιλοσοφιας,και με παιδεψε στην αρχη κατω απο την μυτη.
Βρισκω πολυ ανακουφιστικη και απαραιτητη τη χρηση του alum
Συμφωνω απολυτα!
 
Last edited:

Μηνύματα
1.572
Reaction score
65
Εκεινο το μαυρο σαπουνι, το burbury η οπως το λενε τελος παντων, δεν το εχω δει σε καμμια παρουσιαση στο νετ, ουτε και το εχω δοκιμασει ακομα... οταν ερθει η σειρα του θα δω τι λεει... δεν ειναι απο τα ακριβα νομιζω (ηταν δωρο)...

Στα 2 προρασο δεν καταλαβα διαφορα σε ποιοτητα μεταξυ τους, περαν του διαφορετικου αρωματος που και αυτο μου φανηκε ελαφρυ, αν ξαναπαιρνα θα προτιμουσα το πρασινο, μια και μου αρεσουν τα λιγο πιο εντονα (λογω μεντας)...

Η futur ηταν η μηχανη που ηθελα να παρω απο την αρχη, αλλα φοβηθηκα τα ρηβιους, ωστοσο μαλλον αδικα το καθυστερησα, αφου δεν με βλεπω να χρησιμοποιω ξανα την 34C. Οντως, θα ηθελε η λαβη της καποιο ειδος gripping, αλλα κι ετσι δεν με ενοχλει.... σε οδηγει να την κρατας απο την εσοχη που εχει γι αυτο το σκοπο, οποτε δεν εχεις γλιστρηματα, αλλα αν θελεις να αλλαξεις λαβη, πρεπει να εισαι προσεχτικος μετα στο κρατημα.

Κατω απο τη μυτη, τα παιρνω κοντρα, οποτε δεν ενοχλει το μεγεθος της κεφαλης, που οντως δυσκολευει σε αντιθετη περιπτωση.

Για το σαπουνι γλυκερινης, ειδικα του Παπουτσανη, δεν μπορω να το βρω εδω στο εξωτερικο, οποτε μαλλον καποια στιγμη ισως δοκιμασω κατι αλλο σε pre shave απο το λαδι, κατι σε τζελ η κρεμα να δω αν φταιει το υλικο ή κατι αλλο.... πολυ περιεργη παντως μου φανηκε αυτη η αντιδραση του δερματος (γενικα τοσα χρονια δεν ειχα κανενα προβλημα ουτε με απλα μπικ, ουτε με ζιλετ κτλ ).
 



Μηνύματα
6.905
Reaction score
5.783
Ακριβως την ιδια εχω. Καλοξυριστη!
Τα ξυραφακια ειναι για τον καδο. Προχθες τα δοκιμασα και στην μεση του ξυρισματος τα σουταρα.
 




Μηνύματα
772
Reaction score
245
Ας γράψω τις πρώτες μου εντυπώσεις από τον κλώνο
1. Συσκευασία/μηχανή
Η μηχανή έρχεται σε συσκευασία που θυμίζει ακριβότερα μοντέλα (σε σύγκριση πχ με την εκ Καναδά προερχόμενη RazoRock υψηλότερης τιμής).
Στα θετικά η ύπαρξη βάσης στήριξης (πρακτική και χρήσιμη). Όσον αφορά το πιάσιμο της μηχανής, ίσως λίγο βαρύτερη δε θα με πείραζε.
Σαν μέγεθος είναι στη μεσαία θέση και δεν θα δυσκολέψει σχεδόν κανένα στη χρήση της.
Το υλικό της φαίνεται καλής ποιότητας, θα δείξει ο χρόνος βέβαια.
Αποσυναρμολόγηση/συναρμολόγηση είναι παιγνιδάκι (λίγη προσοχή στην τοποθέτηση του υποδοχέα λεπίδας για να μπεί με τη σωστή φορά)
Στα αρνητικά αναφέρω οτι η λαβή της δεν είναι τύπου grip με αποτέλεσμα να την πιάνεις αναγκαστικά απο την εγκοπή μεταξύ κάτω άκρου και ρυθμιστικού οπότε δε μπορείς να παίξεις με το σημείο πιασίματος πάνω-κάτω (βολικό μερικές φορές όταν αλλάζεις θέση και φορά ξυρίσματος).
2. Ξύρισμα
Κράτησα το ίδιο σεταπ με το προηγούμενο ξύρισμα για να μπορώ να κάνω σύγκριση. Λεπίδα έβαλα πάλι την Rapira Platinum Lux η οποία με εντυπωσίασε ξανά. Ξεκίνησα λίγο επιφυλακτικά με τη ρύθμιση στο 2 αλλά γρήγορα κατάλαβα οτι δεν αποτελεί ρίσκο το άνοιγμα της ρύθμισης. Χρησιμοποίησα και το 3 όπως και το 4 (έκανα 3-4 περάσματα από όλα τα σημεία για να έχω δεδομένα).
Συμπερασματικά, η μηχανή είναι αυτό που λέει: Ασφαλείας.
Προσπάθησα να καταφέρω κανα κοψιματάκι αλλά .....δεν τα κατάφερα. Προς τα κάτω, κόντρα, διαγώνια, πλάγια, χιαστί : όλα ωραία και καλά!
Προφανώς η σύγκριση με την ανοικτή κτένα που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα είναι άνιση και άδικη. Φαίνεται η διαφορά ανοικτής/κλειστής στην συμπεριφορά του ξυραφιού στο μάγουλο. Φυσικά χρειάζεται λίγο παραπάνω υπομονή και επιμονή για τα δύσκολα σημεία (ανάποδες φορές κλπ). Η περιοχή κάτω από τη μύτη δε με προβλημάτισε, κόντρα με τη ρύθμιση στο 4 και όλα πήγαν καλά.
3. Συμπέρασμα (μέχρι στιγμής):
Η μηχανή αξίζει τα 18 Ευρώ και με το παραπάνω. Είναι must για κάθε ντουλάπι μπάνιου.
Αναμένω τη χρήση της και με άλλα ξυραφάκια, σε κανα εξάμηνο που θα τα περάσω όλα 1-2 φορές θα μπορώ να πω περισσότερα.
4. Επίλογος:
Σε καμιά περίπτωση δεν εννοώ οτι η ανοικτής κτένας που χρησιμοποιώ τόσο καιρό δεν αξίζει τα λεφτά της. Απλά ο κλώνος σου δίνει μια σιγουριά στις κινήσεις που δεν τον έχεις με την ανοικτή (λογικό εξάλλου)
 


Μηνύματα
1.572
Reaction score
65
Καλοριζικες οι αγορες.... μερικα τεχνικα στοιχεια που βρηκα στο δικτυο σχετικα με την οριτζιναλ και τον κλωνο, ειναι, 30 γραμμαρια ελαφρυτερη και 0,3mm λεπτοτερη λαβη απο την futur, συν καποια σχολια για ελαφρα υποδεεστερα υλικα κατασκευης και οχι τοσο καλη μηχανολογικα στην κεφαλη της (μαλλον για να δικαιολογουν την διαφορα τιμης)...
Επισης οι βαθμιδες 1 εως 6 ειναι διαφορετικες μεταξυ τους. Ωστοσο, την προτεινουν ανεπιφυλακτα συνυπολογιζοντας και την σημαντικη διαφορα τιμης μεταξυ τους.

Το ερωτημα τωρα, απο φιλο που προσφατα μπηκε στο κλαμπ του ΠΞ... πηρε για αρχη την μερκουρ 34C, και τωρα με ρωταει... την Muchle R41 η αυτον τον κλωνο της φουτουρ ? (δεν θελει να πληρωσει την οριτζιναλ)... τι του λεω ?
 

Μηνύματα
772
Reaction score
245
Δε μπορώ να μπω στη σύγκριση μιας και δεν τις ξέρω τις μηχανές (από οτι βλέπω είναι διαφορετικών κατηγοριών)
Όμως, όπως έγραψα και παραπάνω, 18 Ευρώ είναι όλα κι όλα...
 

Μηνύματα
6.905
Reaction score
5.783
Merkur 34c HD Closed Comb
Για mild ξυρισμα, ,ηπια οσο χρειάζεται για να είναι κανείς ασφαλής,επιθετικη τοσο οσο για ενα καλό ξύρισμα.Κατάλληλη για αρχάριους.

Muhle R41 Open Comb
Για γένια από 3 ημερών και πάνω,το παρατσούκλι της είναι "Θεριό¨για καθημερινό ξύρισμα θέλει πολύ ήπιο ξυραφάκι. Ιδιαίτερα "επιθετική" - κατάλληλη για έμπειρους χρήστες και για 1 εώς 2 ξυρίσματα την εβδομάδα.

Qshave
Την χρησιμοποιώ αρκετό διάστημα. Χάρη στις 6 ρυθμίσεις την προσαρμόζεις ανάλογα τα γένια σου και την συχνότητα του ξυρίσματος. Πολύ ευγενική με το δέρμα αλλά..και επιθετική στις ψηλές ρυθμίσεις. Η μηχανή είναι εξαιρετική για τα 18€ που κοστίζει. Την προτείνω :thumbsup:

Ας αφήσει τις open comb για αργότερα αφού λες οτι ειναι πρόσφατος στο Π.Ξ. Αν επιμένει να δοκιμασει open comb του προτείνω την Parker 24C / 26C με 23€ ακριβώς ιδια κεφαλή,αλλα διαφορετική λαβή.

26 C
Screenshot_6.png


24 C
Screenshot_5.png


Εχω την 24C με λεπίδα Perma - sharp.
 
Last edited:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.312
Μηνύματα
2.858.187
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top