Με $2,000,000 και δωρεάν μεταφορικά!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

For years, we've followed Bo Bengtsson issuing ambitious ribbon speaker concepts via his Transmission Audio website. The latest idea consumes a cool 2 Million for which you get "a complete stereo speaker system with all the necessary amplification and installation".

It breaks down into four dipole subwoofers each containing 10 x 15" woofers; two dipole woofers each containining 24 x 8" woofers; four dipole MF/HF ribbon panels each containing 14 meters of 2" wide ribbons; and two dipole HF super ribbons each containing two meters of 1" wide ribbons.

The entire array stands 2.1 meters tall and each subwoofer weighs 450kg, each woofer 300kg, each MF/HF section 250kg and each Super HF module 125kg.
Crossover points are at 80/800/8000Hz via an adjustable electronic network.

"Total continuouos RMS power capacity for a complete stereo system is 15.500 watts with +143dB max SPL at rated power.
Delivery time is within 9 months from order and the price includes free shipping door to door and a pair of 12 x 500wpc amplifiers."

Just to clarify, it wasn't April 1 when Bo's e-mail arrived. What to think?
Πηγή: 6moons.com
Διαβάστε περισσότερα στο site του κατασκευαστή: Κλικ

Κώστας Φ.

Reaction score
895
ULTIMATE´s Ribbons

These pictures show the part of the ULTIMATE system that takes care of the HF/MF frequencies. A total of 32 meters of 2" ribbons - and 2 meters of 1" ribbons - per channel!

These total of 68 meters of ribbons for the full system with a never heard of Xmax of 16mm p-p for the MF ribbons and 8mm p-p for the HF ribbons gives a fantastic headroom and a distortion figure below 0.02% @ 99dB SPL.

Each channels ribbon sections have a total of 652 superstrong Neodymium magnets. This gives an impact and "slam" that has to be heard to be believed. And the micro-dynamics gives a new meaning to the word "resolution".
ULTIMATE's Woofers

This frequency range is of major importance since many formants start in the 50-400Hz range. We investigated the market in search of a woofer capable of matching our 2" ribbons, sharing many of the aluminum membranes properties. In the end we found it necessary to design our own woofers. Again it is a cooperating work between Bo and Ted Jordan.

The result is an 8" aluminum cone woofer that measures and sounds better than anything we have heard so far. Bolted to the massive baffle is 24 wide band low resonance woofers - per channel.

These woofers represent the best possible transit into the subwoofer domain, shown down below.
ULTIMATE's Subwoofers

Available in two different designs and style but with the same units and performance parameters, here is the low end extension. Each and every panel (of which there are 4 in ULTIMATE), consist of 10 powerful 15" woofers with a free air resonance of 16Hz.

The total of 40 x 15" woofers on 4 independent panels will move a lot of air. In order to be able to accomodate them wherever it is suitable, the Sub woofers are available in two different designs as can be seen on these pictures.

The one to the right can be in-wall mounted in order to save real estate. The Sub woofers are designed to exactly match the sound properties in the ULTIMATE setup.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140
Απάντηση: Με $2,000,000 και δωρεάν μεταφορικά!

Πηγή: 6moons.com
Διαβάστε περισσότερα στο site του κατασκευαστή: Κλικ
Δε βαριέσαι... Αφού δεν είναι σχεδιασμένα από σχεδιαστικό σχεδιαστή με μουσικό αυτί και καλλιτεχνικά κληρονομικά χαρίσματα και πατροπαράδοτη παράδοση, σαν τον Billy ή τον Spencer με τη Dorothy, μάπα θα είναι. Θέμη τί λες κι εσύ;

Λοιπόν, τα αγοράζω 15 χιλιάρικα, και τα μεταφορικά δικά μου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140

Α! Επειδή πήρε το μάτι μου πως παρακολουθούν το θέμα και κάτι καρακομπλεξάρες γραφίκουλες μανιακοί με τα Kef, να προσθέσω και τους σχεδιαστές της Kef μαζί με τους ως άνω αναφερθέντες πατροπαράδοτους σχεδιαστικούς σχεδιαστές ράτσας. Καρδιές δε χαλάω. Έχω τρόπους εγώ. Κι ας μην είμαι πατροπαράδοτος σχεδιαστικός σχεδιαστής ράτσας με μουσικό αυτί και καλλιτεχνικό χάρισμα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140

(Όχι Θέμη, δεν εννοώ εσένα)...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Κωστάκη μου πάνε αυτά τα γραφικά "ράτσας". Εκεί θα μείνουμε τώρα? Ρίχνεις τα units μέσα σε ένα megahardware με super software και σου βγάζει από θυρίδα το ideal crossover. Μία robust καμπινούλα και είσαι o καλυτερότερος. Ούτε μετρήσεις ούτε τίποτα. Όλα τέλεια μετράνε και αφού μετράνε ούτε να το ακούσουμε δεν χρειάζεται

Μα γαμώτο, ημίθεος και άρρωστος? Α ναι, οι Θεοί δεν αρρώσταιναν.
Εύχομαι σιδερένιος!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140

Ααααχχχ, οποίος πόνος και οδυρμός! Γιατί να μην είμαι κι εγώ από χώρα με παράδοση στο hi-fi, να έχω "μουσικό αυτί" και να φτιάχνω ηχεία με πετυχημένο voicing; Τουλάχιστον να πάω μέχρι το Hailsham, να πχιω ένα καφεδάκι με τη Dorothy; Πού ξέρεις, μπορεί κάτι να ξεκλέψω από την υψηλή τέχνη τους. Το πρόβλημα είναι αν οι Άγγλοι ξέρουν να κάνουν καλό καφέ, που δεν...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140

... και μετά που θα ξέρω να φκιάχνω κι εγώ μουσικά ηχεία, ούτε καλημέρα δε θα σου λέω ρε!

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Kώστα προς τι ο πόνος και ο οδυρμός, άστα αυτά τα γραφικά.
Αφού καλά ηχεία σωστών μετρήσεων φτιάχνει και η Μαρία η κουτσή, ένας ημίθεος θα δυσκολευόταν. Για όνομα....

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ούτε μετρήσεις ούτε τίποτα.
Τι να τις κάνεις τις μετρήσεις; Αφού ξεκαθαρίσαμε ότι το μυστικό βρίσκεται αλλού.. Μην τα ξαναλέμε. :144:

Όλα τέλεια μετράνε...
Oh, really? Παραλίγο. :142:
"Τέλεια" μετράνε κάποια σε σχέση με κάποια άλλα κι αυτό μέχρι να σκάσει μύτη κάτι άλλο που μετράει πραγματικά τέλεια.
Τότε ξαφνικά οι μετρήσεις χάνουν τη σημασία τους. :126:

Κώστα, μάλλον πρέπει να το γυρίσουμε σε συζητήσεις επιπέδου καφενείου περί voicing (sic) και του μαγικού αγγίγματος που έχουν τα HiEnd ηχεία σε σχέση με τα αντίστοιχα ενεργά επαγγελματικά (κι ας μην έχουμε ακούσει ποτέ τέτοια)...
Έτσι και με τους αντιπροσώπους θα τα πηγαίνουμε κάλυτερα αλλά και με τη μεγάλη μάζα των καταναλωτών που θα γράφουν όλο χαρά τα "+1" τους από κάτω. :121:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Τι να τις κάνεις τις μετρήσεις; Αφού ξεκαθαρίσαμε ότι το μυστικό βρίσκεται αλλού.. Μην τα ξαναλέμε. :144:

Oh, really? Παραλίγο. :142:
"Τέλεια" μετράνε κάποια σε σχέση με κάποια άλλα κι αυτό μέχρι να σκάσει μύτη κάτι άλλο που μετράει πραγματικά τέλεια.
Τότε ξαφνικά οι μετρήσεις χάνουν τη σημασία τους. :126:

Κώστα, μάλλον πρέπει να το γυρίσουμε σε συζητήσεις επιπέδου καφενείου περί voicing (sic) και του μαγικού αγγίγματος που έχουν τα HiEnd ηχεία σε σχέση με τα αντίστοιχα ενεργά επαγγελματικά (κι ας μην έχουμε ακούσει ποτέ τέτοια)...
Έτσι και με τους αντιπροσώπους θα τα πηγαίνουμε κάλυτερα αλλά και με τη μεγάλη μάζα των καταναλωτών που θα γράφουν όλο χαρά τα "+1" τους από κάτω. :121:
Είχα ακούσει διάφορους χαρακτηρισμούς κάποτε από τον τέως Πρόεδρο, αλλά "καφετζής" πρώτη φορά.
Οφείλω να ομολογήσω οτι είσαι επάξιος μαθητής του μέντορά σου. Και εις ανώτερα εύχομαι.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Είχα ακούσει διάφορους χαρακτηρισμούς κάποτε από τον τέως Πρόεδρο, αλλά "καφετζής" πρώτη φορά.
Οφείλω να ομολογήσω οτι είσαι επάξιος μαθητής του μέντορά σου. Και εις ανώτερα εύχομαι.
Ευχαριστώ για τις ευχές - αν και τα περί καφενείου που έγραψα πάνε για άλλους. :116:
Το εντός παρενθέσεως κομμάτι της συγκεκριμένης πρότασης αρκεί για να το καταλάβετε....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.111
Members
38.532
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON