Μητρική ASUS Commando

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
Απάντηση: Μητρική ASUS Commando

Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς, Asus, MSI, Gigabyre, ECS, QDI κλπ κλπ.

Απ' όλες αυτές με εντυπωσίασαν 2. Η Asus και η Gigabyte. Δυστυχώς οι δεύτερες παρουσιάζουν πολλά προβλήματα αντοχής στον χρόνο. Έτσι έχω καταλήξει σήμερα στις Asus. Όσο για τις DFI δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά απ' ότι κατάλαβα έχουν πολλές ασυμβατότητες με μνήμες κλπ κλπ...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780
Δεν είχα ποτέ προβλήματα, εκτός από μια καταστροφική βλάβη λόγω τροφοδοτικού. Πάντως, τα κατασκευαστικά πρωτεία νομίζω πως εξακολουθεί να τα έχει η Intel. Το πιο παληκάρι απ' όλες είναι μια Abit AX5 που παροπλίσθηκε εν λειτουργία, χωρίς βλάβη.

Reaction score
298
Είναι παγκοίνως γνωστό ότι οι Asus είναι οι ποιοτικότερα κατασκευασμένες και πιο αξιόπιστες μητρικές, με τις MSI και Gigabyte να ακολουθούν, ενώ οι διάφορες ECS, QDI κλπ βρίσκονται στον πάτο του βαρελιού. Επίσης αξιόπιστες, αν και με έμφαση στο χαμηλό κόστος, είναι οι μητρικές Intel που χρησιμοποιούνται ευρέως σε προσυναρμολογημένα συστήματα.

HV

Reaction score
0
RD οι ASUS υπαρχουν παρα πολλα χρονια αλλα δεν ειναι οι καλυτερες.
Τα τελευταια χρονια η ASUS εχει βελτιωθει σε σχεση με την δεκαετια του 90 που ειχε απο τα περισσοτερα προβληματα ( Χειροτερη απο QDI και Gigabyte ).
Ωστοσο και τωρα τρωει πολλα κοληματα και ασυμβατοτητες γιαυτο δεν την παω.
Ωστοσο η νεα PB5 DELUXE εχει παρει καλες κρητικες και θα την δοκιμασω.

Reaction score
1
Ένα καταπληκτικό site για user reviews, photos, κλπ, είναι το newegg. Αν προτίθεστε να αγοράσετε κάποιο computer component (case, mobo, monitor, Κλπ), αξίζει τον κόπο να το επισκεφτείτε.

Για παράδειγμα, η Asus PB5 Deluxe που αναφέρθηκε:

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16813131045

Reaction score
5
Οι ASUS είναι οι κορυφαίες μητρικές εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια. Έχω ακόμα παλιό PC με την 'θρυλική' Abit ΙΤ7 ΜΑΧ, legacy-free, αλλά αν δεν πάρεις ASUS δεν ξέρεις τι χάνεις (τουλάχιστον σε peace-of-mind). Κάτι DFI Lanparty και δεν ξέρω γω τι άλλο είναι για τα παιδάκια που πιστεύουν τα περιοδικάκια...

Reaction score
2
Ολες οι μητρικες για Core 2 Duo εχουν τις παραξενιες τους (οπως και σε καθε καινουρια πλατφορμα αλωστε), αλλα αυτες οι gigabyte απ' οτι διαβαζω ειναι το κατι αλλο... Εγω παντως κοντα 1 χρονο με DFI (SLI-D & SLI-DR Expert) δεν ειχα κανενα προβλημα, μια χαρα μητρικες και με απειρο ψαξιμο για oc...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Μητρική ASUS Commando

@ ak1s
Μήπως μπέρδεψες την ASUS με την ABIT;
Δε νομίζω..Κι απο εποχή μετάβασης Pentium II σε Pentium III που είχα πάρει μία Asus βασισμένη στο θρυλικό 440BX chipset, οι Asus μητρικές ήταν top από άποψη ποιότητας κατασκευής και σταθερότητας. Τα τελευταία χρόνια έχει πέσει λίγο για μένα. Θυμάμαι κάτι mobo που ξεφάβανε πχ. Πάντως εξακολουθώ να την εμπιστεύομαι. Η Abit που αναφέρεις είναι επίσης από τις αγαπημένες μου. Για μένα, χάνει σε ποιότητα κατασκευής λίγο σε σχέση με Asus αλλά πάντα σκεφτόταν περισσότερο τον enthusiast χρήστη που θέλει tweaks, o/c κλπ. Μετά πάμε σε DFI που είναι top στο θέμα BIOS για όποιον ψάχνει επιδόσεις, fine tuning και γενικά "dragster" καταστάσεις - aka έχω το PC για να τρέχω SuperPi και 3DMark. Gigabyte πολύ καλές για τα λεφτά που ζητάνε και ότι πρέπει για όποιον δε σκαλίζει πολύ - βασικό πρόβλημα για το "κάτι παραπάνω" το BIOS τους και οι επιλογές σε ορισμένα υλικά.

HV

Reaction score
0
Δουλευω πανω σε Asus απο τον πρωτο Pentium ως και σημερα.
Η ρεαλιστικη απαντηση ειναι οτι την δεκαετια του 90 οι Asus ηταν ΧΑΛΙΑ...Κορυφη τοτε ηταν η SOYO για οσους την ξερουν και την προλαβαν.
Απο το 2000 και επειτα τοσο η ABIT , Gigabyte , DFI και ASUS βγαζουν κορυφαια κομματια με την DFI και ABIT να στοχευουν περισσοτερο στον Hardcore Gamer πραγμα που ζηλεψαν η ASUS και η GIGABYTE και τα 2 τελευταια χρονια κανουν προσπαθειες να υλοποιησουν.
Εν ολιγοις με οποια απο τις 4 μαρκες και αν παει καποιος θα μεινει ευχαριστημενος τωρα πια.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Μητρική ASUS Commando

Η ρεαλιστικη απαντηση ειναι οτι την δεκαετια του 90 οι Asus ηταν ΧΑΛΙΑ...Κορυφη τοτε ηταν η SOYO για οσους την ξερουν και την προλαβαν.
Soyo! Χαχα! Σωστός, τις είχα ξεχάσει τελείως! Όντως πολύ καλές. Μετά εξαφανίστηκε, δε θυμάμαι τι και πως όμως..

HV

Reaction score
0
Μεχρι πριν 1 χρονο ειχα δει motherboard Soyo...Ωστοσο την εφαγε το γεγονος οτι δεν ακολουθησε ποτε τον δρομο του OC...Συν το οτι οπως και η Mitsui σταματησε να επενδυει σε νεες τεχνολογιες.

Reaction score
807
Asus και Abit...
Gigabyte μονο για default καταστασεις και εξοπλισμο σε χαμηλοτερη τιμη απο τον ανταγωνισμο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts