- Reaction score
- 274
...δεν είναι απαραίτητο η μουσική να ταυτίζεται με την υψηλή πιστότητα των μηχανημάτων. Η μουσική από την αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν για τέρψη, θρησκευτικές ανάγκες, ακόμα και για περιπτώσεις θεραπείας... (όλα αυτά ισχύουν μέχρι και σήμερα) και φυσικά δεν υπήρχαν τότε στερεοφωνικά και δεν ήταν καν απαραίτητα, γιατί η πραγματική μαγεία της μουσικής είναι αυτό το συναίσθημα, το μήνυμα, το διαφορετικό ΄κάτι' του καθενός, που εισπράττει ζωντανά και απευθείας ο ακροατής από τον μουσικό/τους μουσικούς. Για την ακρίβεια είναι η άμεση επαφή των ηχητικών κυμάτων που παράγει ως μονάδα ο μουσικός (το σώμα του, η κινησιολογία του) σε απόλυτη ένωση με το μουσικό του όργανο. Τα στερεοφωνικά εφευρέθηκαν γιατί δε μπορούμε να έχουμε όποτε θέλουμε τους μουσικούς στο σπίτι μας. Κι από τότε που εφευρέθηκαν ξεκίνησε ένας αέναος αγώνας, με τα στερεοφωνικά καταϊδρωμένα, να προσπαθούν να παράγουν ήχο όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό... όσο τέλεια και να γίνουν, LIVE ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ. Το ίδιο είναι να εξιστορώ σε καποιον πώς πέρασα σε μια εκδρομή και το ίδιο είναι να ήταν αυτός ο κάποιος μαζί μου; Όχι βέβαια! Γι'αυτό και δεχόμαστε αυτό το γεγονός ως αρχική σύμβαση κι από κει και πέρα αρχίζουμε και ψάχνουμε την τέλεια ποιότητα (όσοι ψάχνουν τελοσπάντων). Τέλος, να υπενθυμίσω ότι η μουσική είναι ένα αναλογικό φυσικότατο ερέθισμα, που το περνάμε από χίλια ηλεκτρονικά εξαρτήματα, το μετατρέπουμε σε ηλεκτρική ενέργεια και μετά πάλι σε μηχανική... κάτι σα ξαναμασημένο φαγητό. Συνεπώς, καλό είναι να διαχωρίσουμε την αξία και τη χρήση της μουσικής από την προσωπική αναζήτηση του καθενός για ανώτερη ηχητική ποιότητα. Αν κάποιος μπορεί και τα συνδυάζει αυτά τα δυο κρατώντας τις ισορροπίες, τότε μπράβο του.
Υ.Γ. Δεν έχω κάτι με τα στερεοφωνικά, εν αντιθέση, έχω κι εγώ σχετικά καλά μηχανήματα, απλώς τα θεωρώ ως το αναπόφευκτα απαραίτητο 'μέσο΄ για να ακούσω μελωδίες που δημιουργήθηκαν και ερμηνεύτηκαν, κάποια στιγμή στο παρελθόν...
Υ.Γ. Δεν έχω κάτι με τα στερεοφωνικά, εν αντιθέση, έχω κι εγώ σχετικά καλά μηχανήματα, απλώς τα θεωρώ ως το αναπόφευκτα απαραίτητο 'μέσο΄ για να ακούσω μελωδίες που δημιουργήθηκαν και ερμηνεύτηκαν, κάποια στιγμή στο παρελθόν...