Μια Κόντρα Διαφορετική Από Τις Άλλες...

Μηνύματα
559
Reaction score
1
Η κόντρα έγινε σε δύο συστήματα. Το ένα ήταν το δικό μου (B&W 800 Matrix Signature, Krell KSA-300S και Krell KRC Ref / Power Supply) και το άλλο ενός πολύ καλού φίλου (Watt/Puppy 5.1, Krell FPB-300 και Audio Research Ref-1).

Αυτό που συγκρίναμε ή μάλλον κοντράραμε εξονυχιστικά ήταν 5 DAT Players, σαν πηγές των παραπάνω συστημάτων. Τις μάρκες και τα μοντέλα των 5 DAT σας παραθέτω παρακάτω:
1. Sony DTC-2000ES
2. Onkyo DT-2710
3. Pioneer D-07
4. Technics SV-10
5. Denon DTR-2000

Πριν σας πω το αποτέλεσμα, θα σας πω ότι και οι 5 ήταν υπέροχοι και φυσικά πολύ καλύτεροι από τα CD των συστημάτων, των οποίων τα μοντέλα και τις μάρκες δεν θα αναφέρω για ευνόητους λόγους. Αυτό που θα σας πω μόνο είναι πως του φίλου μου το σύστημα της ψηφιακής του πηγής κοστίζει περίπου 15 χιλιαρικάκια (ευρώ φυσικά).

Παρά το γεγονός ότι όλοι (7 άτομα) όσοι βρεθήκαμε παρόντες (Πυργαρούσση σε πήρα αλλά εσύ έτρεχες στα πάρτι) σε αυτό το blind test, περιμέναμε την απόλυτη επικράτηση του Sony DTC-2000ES, προς μεγάλη μας έκπληξη ...πέσαμε έξω.

Τα αποτελέσματα λοιπόν, στο δικό μου σύστημα ήταν:
1ο με μεγάλη διαφορά το Onkyo DT-2710
2ο το Sony DTC-2000ES μαζί με το Pioneer D-07
4ο το Technics SV-10
5ο το Denon DTR-2000.

Στο σύστημα του φίλου μου:
1ο με μικρή διαφορά το Onkyo DT-2710
2ο το Pioneer D-07
3ο το Sony DTC-2000ES
4ο το Technics SV-10 μαζί με το Denon DTR-2000.

Μετά από αυτό το blind test σας κάνω την παρακάτω ανακοίνωση:
ΑΓΟΡΑΖΩ το συγκεκριμένο DAT από όποιον το έχει και θέλει να μου το πουλήσει και δίνω μέχρι και 750 ευρώ, δηλαδή λίγο κάτω από το μισό της αρχικής του αξίας.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Το dat πολλοί το χλέυασαν στον καιρό του...σήμερα όμως καταλαβαίνουμε την αξία του...

πέρα της δοκιμής που ήταν μια πάρα πολύ καλή κίνηση Νίκο καλό είναι όλοι να δοκιμάσουν να ακούσουν ένα dat στο σύστημά τους...

Το Dat αποτελεί το Beta των 90's. Όπωε το VHS επικράτησε στους καταναλωτές αλλά το Beta στα επαγγελματικά συστήματα, το DAT, που δεν περπάτησε εμπορικά, αποτελεί το απαραίτητο βοήθημα του επαγγελματία ηχολήπτη-παραγωγού...

Πλέον κυκλοφορούν αρκετά προς πώληση στο e-bay αλλά και σε διάφορα forum οπότε καλό κυνήγι...
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Εγώ θα επισημάνω απλά ότι είστε πολύ τρελιάρηδες και μπράβο σας!

Με το θέμα του CD Νικόλα τι έκανες? Έψαχνες κάτι παλιατζούρες πάλι αν θυμάμαι καλά που παίζανε παπάδες όμως :lol: :wink:
 

Μηνύματα
559
Reaction score
1
Όντως, το DAT σκίζει.

Με το CD βρήκα κάτι καλές παλιατζούρες, όμως δεν με ικανοποίησε ο ήχος τους. Τώρα βρίσκομαι μεταξύ κάποιων πολύ πιο σύγχρονων μηχανών. Θα δούμε.
 




Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Πάντως για να είμαστε δίκαιοι σε μια σύγκριση ανάμεσα σε DAT και CD player το DAT υποστηρίζει μεγαλύτερη δειγματοληψία από αυτήν του CD στα 48 kHz στα16 bits που είναι αν εξαιρέσουμε τα bit η δυκάναλη pcm δειγματοληψία του DVD video.

Επίσης μπορεί να υποστηρίξει και μειωμένη δειγματοληψία 32 kHz στα 12 bits, και στα 44.1 kHz που είναι ανάλογη του CD.
 



Μηνύματα
559
Reaction score
1
Φίλε Ευάγγελε, αν σκοπεύεις να κάνεις μια τέτοια κίνηση, θα σου πρότεινα επτά πολύ βασικά βήματα για μια επιτυχημένη διαδικασία:

1) Πλυντήριο δίσκων (αν υπάρχει ανάγκη).

2) Άριστες ρυθμίσεις στο πικάπ σου (αν δεν τις έχεις κάνει).

3) Πολύ καλό phono stage (αν δεν έχεις).

4) Πολύ καλό AD Converter (τα περισσότερα DAT έχουν εξαιρετικά AD Converters, όμως αν ψάχνεις απόλυτες επιδόσεις, ένα Wadia 130 AD Converter από το e-bay θα ήταν μάλαμα).

5) Αν ψάχνεις ακόμα πιο καλές επιδώσεις, καλό θα ήταν να προσέθετες μεταξύ AD Converter και DAT, ένα πολύ καλό anti-jitter. Θα σου πρότεινα τα Sonic Frontiers Ultra JitterBug και το Monarchy Audio DIP. Όλα φυσικά από e-bay. Εδώ στο Ellada δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα.

6) Ένα πολύ καλό DAT. Θα σου πρότεινα τον νικητή της κόντρας Onkyo DT-2710 που μπορεί να γράψει και σε 96 KHz, το Pioneer D-07 και D-05 (επίσης δυνατότητα εγγραφής στα 96 KHz), το Sony DTC-ZA5ES, το θρυλικό Tascam DA-30 Mk.II (το έχω και το θεωρώ κορυφή), αλλά και το Fostex D-05.

7) Ταινίες DAT HHB, Sony και Maxel ή ταινίες DDS Sony.

Για οποιαδήποτε άλλη τρελοπληροφορία ...εδώ είμαστε.
 

Μηνύματα
644
Reaction score
7
Νικόλα ευχαριστώ. Μπορώ να βρώ το alesis adat. Ποιά είναι η άποψή σου; Πάντως προς το παρόν ασχολούμαι με την ακουστική του χώρου μου οπότε μάλλον θα αργήσω λίγο.
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Νικόλα ευχαριστώ. Μπορώ να βρώ το alesis adat. Ποιά είναι η άποψή σου; Πάντως προς το παρόν ασχολούμαι με την ακουστική του χώρου μου οπότε μάλλον θα αργήσω λίγο.
Αν θυμαμαι καλα το ADAT (εκτος απο κορυφαιο) ειναι 8-καναλο... και ως μεσο χρησιμοποιει κασετα VHS. :?
 




Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.314
Μηνύματα
2.858.234
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top