Μια βοήθεια για εγκατάσταση

Reaction score
0
Γειά σας παιδιά και καλώς σας βρήκα...!! Μπορώ να πώ ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος μιας και μόλις αγόρασα τον πρώτο μου προτζέκτορα. Ο λόγος λοιπόν για τον Mitsubishi HC 3800. Μιας κι είναι ο πρώτος μου προβολέας έχω μερικές απορίες για την εγκατάσταση του. Έχουμε και λέμε λοιπόν από οθόνη έχω μια Celexon professional ηλεκτρική 240Χ240. Προτίμησα αυτή την οθόνη γιατί ο χώρος μου είναι λίγο περίεργος και θα την κρεμάσω από δοκάρι κι ήθελα την επιλογή να μπορώ να την κατεβάσω χαμηλά. Το ύψος του ταβανιού είναι 2,80 και το δοκάρι που θα κρεμαστεί η οθόνη είναι 30 πόντους. Η απόσταση του προβολέα από το πανί θα είναι 3,80 κι η απόσταση θέασης θα είναι στα 3,70. Αυτό που θέλω αρχικά να ρωτήσω είναι ότι σύμφωνα με το calculator του site της Mistsubishi το κάτω μέρος της οθόνης θα είναι στα 1,17. Η αλήθεια είναι ότι μου πέφτει λίγο ψηλά(βέβαια μπορεί και να είναι ΟΚ είπαμε είναι ο πρώτος μου προτζέκτορας και δεν έχω εμπειρία). Παρ'ολα θα ήθελα να κατεβάσω το κάτω μέρος της οθόνης στο 1 μέτρο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν το κέντρο του φακού δεν βρίσκεται λίγο πάνω από το πάνω μέρος της οθόνης βρίσκεται παρακάτω αλλά ο προβολέας όμως είναι εντελώς κάθετος με την οθόνη θα έχω φαινόμενο keystone..?? Επίσης ξέχασα να πω ότι κι ο προβολέας θα κρεμαστεί από το ταβάνι κι έχω 2 βάσεις μια με 15cm κρέμαση και μια ρυθμιζόμενη με 35-60cm κρέμαση.

Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας κούρασα..!

Reaction score
4
Απάντηση: Μια βοήθεια για εγκατάσταση

Απο την στιγμή που δεν έχει lens-shift δυνατότητα, θα πρέπει να "παίξεις" με την απόσταση του προβολεα απο το ταβάνι (ή το έδαφος αν τον βάλεις σε βάση) σε σχέση με το offset του.

Αν αναγκαστείς να μην τον τοποθετήσεις απόλυτα οριζόντια, αλλά να έχει ελαφρά κλήση για να "κατεβάζεις" το ύψος της εικόνας, τότε θα έχεις keystone. Το οποίο φυσικά και διορθώνετε απο το μενού του προβολέα δεν γνωρίζω όμως με τι ποσοστό επιτυχίας...

Reaction score
0
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τις διευκρινήσεις,ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική εξήγηση του offset γιατί είχα μπερδευτεί λίγο με αυτό...Μόλις βρώ λίγο χρόνο θα ξεκινήσω την εγκατάσταση..!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.907
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv