Μια σύγκριση ήχου και δυο απορίες.....

Reaction score
29
Θέλoντας να σκοτώσω χρόνο μάλλον, αποδεικνύοντας το πασιφανές θέλησα να δοκιμάσω τι πουλιά πιάνει το cd μου σε σχέση με το dac αλλά και πόση διαφορά έχει το dac απο το cd....σύνδεσα λοιπόν το cd στον ενισχυτή απευθείας με rca και το dac συνδεμένο στον ενισχυτή με xlr και πήγη στο dac με οπτική το popcorn.....(cd Newcastle Sherwood ανεβαίνει έως 24/192 και dac magic ανεβαίνει έως 24/96 ενισχυτής cav a12 ηχεία atc19)
To cd που έβαλα να παίξει ήταν της Νina Simone τα αρχεία στο media player ήταν σε wav, το vol του ενισχυτή στο 9 το vol του media player στο 0 (το cd δεν έχει προενίσχυση)η διαφορά ήταν χαώδης σε όλα τα επίπεδα φωνή όργανα κ.ο.κ (το πασιφανές που λέγαμε) κατόπιν σύνδεσα το cd πάνω στο dac σε οπτική(όπως είναι και το media player) και διαπίστωσα ότι ακόμη και έτσι έχει διαφορά ωστόσο η ψαλίδα έκλεισε ....:140:
1η απορία: ήταν σωστός ο τρόπος που θέλησα να δοκιμάσω τις δυνατότητες τους , ήταν φυσιολογικό που είχαν διαφορές ακόμη και όταν το cd ήταν συνδεμένο στο dac??
2η απορία: Διαπιστώνω ότι όσο περισσότερο ακούω μουσική τόσο καλύτερα μαθαίνω τα μηχανήματα μου τις δυνατότητες τους δηλαδή, απλά θέλω να ρωτήσω αν πχ διαπιστώνω ότι το σύστημα μου έχει πολύ καλή μεσαία περιοχή που μπορώ να πω ότι το οφείλει στον ενισχυτή ή στα ηχεία?? όπως επίσης αν έχει καλό μπάσο ........ας πούμε με εκπλήση το γεγονός ότι τα ηχεία μου τα οποία είναι 2 δρόμων ουσιαστικά χωρίς την ύπαρξη midrate παίζουν πάρα πολύ καλά τη μεσαία περιοχή ...αυτό οφείλεται στον ενίσχυτη ή στα ηχεία ...δε ξέρω αν το θέτω σωστά απλά δε ξέρω πολές φορές που να αποδόσω το αποτέλεσμα ήτε αυτό είναι κακό ήτε καλό ...απλά για να ξέρω τι μου γίνεται:132:
3η απορία (τη θυμήθηκα γράφοντας :108:) όλο αυτόν το τελευταίο χρόνο που ασχολούμαι περισσότερο με το χώρο του audiophile ή highend δε ξέρω και εγώ πως να το πώ αλλιώς διαπιστώνω ή μάλλον μου δημιουργείται η εντύπωση αν θέλεται διαβάζοντας και πολλά topic στο avsite και οχι μόνο ότι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι στον ήχο σήμερα είναι το convert απο ψηφιακό σε αναλογικό....άρα η ύπαρξη ενός καλού dac πιστεύω σήμερα είναι το α και το ω.
Με πιο dac θα πρέπει να αντικαταστήσω το τίμιο dac magic για να βελτιώσω ακόμη τον ήχο με δυνατότητα να δωθούν τουλάχιστον τα 3πλά λ7 απο την αξία του dacmagic και τι θα πρέπει να προσέξω, δε συνδέω υπολογιστή χρησιμοποιώ μόνο το popcorn και τους σκληρούς μου.

Τhanks guys
Δημήτρης​

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.936
Απάντηση: Μια σύγκριση ήχου και δυο απορίες.....

πρώτη φορά ένα ποστ με κούρασε τόσο πολύ....:143::135::137::136:

Reaction score
4.305

Εγω δεν καταλαβα την παιφανη διααφορα.
Υπερ ποιανου ητανε?

Reaction score
29

πρώτη φορά ένα ποστ με κούρασε τόσο πολύ....
είναι και η ώρα δύσκολη γμτ :108:

Εγω δεν καταλαβα την παιφανη διααφορα.
Υπερ ποιανου ητανε?
υπέρ του dac Βασίλη....

Reaction score
4.305

Με πιο dac θα πρέπει να αντικαταστήσω το τίμιο dac magic για να βελτιώσω ακόμη τον ήχο με δυνατότητα να δωθούν τουλάχιστον τα 3πλά λ7 απο την αξία του dacmagic και τι θα πρέπει να προσέξω, δε συνδέω υπολογιστή χρησιμοποιώ μόνο το popcorn και τους σκληρούς μου.

Τhanks guys
Δημήτρης​
Δημητρη κατ αρχην αυτος δεν ειναι προβληματισμος μονο δικος σου.

Υπομονη ειναι η δικη μου προταση. Προτασεις ερχονται απο ενα σωρο εταιριες. Καποιες ειναι εξαιρετικα αξιολογες. Πιστευω οτι πολυ συντομα με 500 ευρω θα εχουμε dac που θα παιζουν οσο αυτα που κοστιζουν 2-3.000 ευρω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.936

1η απορία: ήταν σωστός ο τρόπος που θέλησα να δοκιμάσω τις δυνατότητες τους , ήταν φυσιολογικό που είχαν διαφορές ακόμη και όταν το cd ήταν συνδεμένο στο dac??
ναι, καλά το έκανες, αν και το xlr με το rca μπορεί να έχουν κάπχιες διαφορές στον ενισχυτή σου, αλλά τες πα, δεν έκανες κάτι λάθος.

και ναι, είναι φυσιολογικό να ακούς διαφορές. έτσι πάει....

2η απορία: Διαπιστώνω ότι όσο περισσότερο ακούω μουσική τόσο καλύτερα μαθαίνω τα μηχανήματα μου τις δυνατότητες τους δηλαδή, απλά θέλω να ρωτήσω αν πχ διαπιστώνω ότι το σύστημα μου έχει πολύ καλή μεσαία περιοχή που μπορώ να πω ότι το οφείλει στον ενισχυτή ή στα ηχεία?? όπως επίσης αν έχει καλό μπάσο ........ας πούμε με εκπλήση το γεγονός ότι τα ηχεία μου τα οποία είναι 2 δρόμων ουσιαστικά χωρίς την ύπαρξη midrate παίζουν πάρα πολύ καλά τη μεσαία περιοχή ...αυτό οφείλεται στον ενίσχυτη ή στα ηχεία ...δε ξέρω αν το θέτω σωστά απλά δε ξέρω πολές φορές που να αποδόσω το αποτέλεσμα ήτε αυτό είναι κακό ήτε καλό ...απλά για να ξέρω τι μου γίνεται:132:
ο ενισχυτής σου είναι ολίγον τι αμφιλεγόμενος. Τα ηχεία σου όμως είναι διαμαντάκια. Τελικά, το τι ακούς, οφείλεται στα ηχεία. Υπό την προϋπόθεση ότι ο ενισχυτής τα κουνάει όπως πρέπει, κι από ότι φαίνεται, μια χαρά τα πηγαινοφέρνει...

3η απορία (τη θυμήθηκα γράφοντας :108:) όλο αυτόν το τελευταίο χρόνο που ασχολούμαι περισσότερο με το χώρο του audiophile ή highend δε ξέρω και εγώ πως να το πώ αλλιώς διαπιστώνω ή μάλλον μου δημιουργείται η εντύπωση αν θέλεται διαβάζοντας και πολλά topic στο avsite και οχι μόνο ότι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι στον ήχο σήμερα είναι το convert απο ψηφιακό σε αναλογικό....άρα η ύπαρξη ενός καλού dac πιστεύω σήμερα είναι το α και το ω.
χονδρικά δεν έχεις άδικο. Το αναλογικό σήμα που φτιάχνει το ντακ ακούς, οπότε είναι φυσικό και αυταπόδεικτο πως το ντακ έχει μπόλικη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα που παίρνεις. Όμως, οι δυνατότητες των σύγχρονων ντακ είναι πολύ υψηλές, οπότε δύσκολα να τις εξαντλήσεις. Ταυτόχρονα, κι αυτός που ποτίζει με δεδομένα το ντακ σου, έχει την ανάλογη σημασία.
Γενικά όλα έχουν σημασία. Δυστυχώς...:138:

χμ... ίσως η απάντηση να βρίσκεται αλλού, κι όχι στο ντακ. Με τα χρήματα που λες, ίσως η καλύτερη επένδυση να είναι ένα PC που να αναλάβει το ρόλο του transport, αντικαθιστώντας το ποπ-κόρν. Πιθανά μια δοκιμή με ένα m2tech να σου δώσει μια γεύση.

Αλλιώς, αν επιμένεις για ντακ, η λύση των μπάφαλο είναι ΙΜΗΟ η καλύτερη. Δες κατά http://www.wyred4sound.com/ , αλλά και κατα weiss.

Reaction score
50

Με τα χρήματα που λες, ίσως η καλύτερη επένδυση να είναι ένα PC που να αναλάβει το ρόλο του transport, αντικαθιστώντας το ποπ-κόρν. Πιθανά μια δοκιμή με ένα m2tech να σου δώσει μια γεύση.
Κώστα,
γιατί πιστευεις ότι ένα PC υπερτερεί σαν transport από ένα media player ?
Εχεις δει μεγάλη διαφορά?

Reaction score
29

ο ενισχυτής σου είναι ολίγον τι αμφιλεγόμενος. Τα ηχεία σου όμως είναι διαμαντάκια. Τελικά, το τι ακούς, οφείλεται στα ηχεία. Υπό την προϋπόθεση ότι ο ενισχυτής τα κουνάει όπως πρέπει, κι από ότι φαίνεται, μια χαρά τα πηγαινοφέρνει...

χονδρικά δεν έχεις άδικο. Το αναλογικό σήμα που φτιάχνει το ντακ ακούς, οπότε είναι φυσικό και αυταπόδεικτο πως το ντακ έχει μπόλικη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα που παίρνεις. Όμως, οι δυνατότητες των σύγχρονων ντακ είναι πολύ υψηλές, οπότε δύσκολα να τις εξαντλήσεις. Ταυτόχρονα, κι αυτός που ποτίζει με δεδομένα το ντακ σου, έχει την ανάλογη σημασία.
Γενικά όλα έχουν σημασία. Δυστυχώς...

χμ... ίσως η απάντηση να βρίσκεται αλλού, κι όχι στο ντακ. Με τα χρήματα που λες, ίσως η καλύτερη επένδυση να είναι ένα PC που να αναλάβει το ρόλο του transport, αντικαθιστώντας το ποπ-κόρν. Πιθανά μια δοκιμή με ένα m2tech να σου δώσει μια γεύση.

Αλλιώς, αν επιμένεις για ντακ, η λύση των μπάφαλο είναι ΙΜΗΟ η καλύτερη. Δες κατά http://www.wyred4sound.com/ , αλλά και κατα weiss.
Σήμερα 00:02
Αγαπητέ K. ear ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου οι οποίες και για το περασμένο της ώρας που γράφηκαν έχουν ξεχωριστή σημασία για μένα....να σαι καλά:132:
Απλά ξέρεις τι δε πολυκατάλαβα αυτό που είπες σχετικά με τα ηχεία...δηλαδή αν δεν αρέσει ήχος που βγάζουν φταίνε αυτά και όχι ο ενισχυτής αλλά και αν πάλι φταίει ο ενισχυτής (είναι λίγος δηλ) αυτό πως το καταλαβαίνεις, δοκιμάζοντας τον πάνω σε άλλα ηχεία ή δοκομάζοντας τα ηχεία με άλλο ενισχυτή???
Όσον αφορα το pc που λές δε θα θελα να τα μπερδέψω μεταξύ τους δε ξέρω δε μου κάθεται καλά, απλά απο το laptop μου διοχετεύω τα απαραίτητα αρχεία στις πηγές σκληρούς media player, για αυτό προσανατολίζομαι στην αγορά ενός καλύτερου dac.
Τhanks again
Fιλικά Δημήτρης

Reaction score
4.305

Καλα αυτα που εγραψε ο Κωστας στις 01.43΄ μην τα παιρνεις και τοσο σοβαρα. Μετα απο 27 μπυρες δεν εβλεπε και τοσο καλα το πληκτρολογιο :143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.936

Καλα αυτα που εγραψε ο Κωστας στις 01.43΄ μην τα παιρνεις και τοσο σοβαρα. Μετα απο 27 μπυρες δεν εβλεπε και τοσο καλα το πληκτρολογιο :143:
αϊ ρε χαμένε έλα να πιούμε καμιά μπύρα!:136:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.936

Κώστα,
γιατί πιστευεις ότι ένα PC υπερτερεί σαν transport από ένα media player ?
Εχεις δει μεγάλη διαφορά?
μεγάλη; τώρα πως να σου απαντήσω... όχι, μεγάλη δεν είναι, είναι όμως σαφέστατη και υπαρκτή, αλλά και σίγουρη σα την ιντεραμέρικαν ένα πράμα. Τες πα, η ιντεραμέρικαν μπορεί να μην είναι και τόσο σίγουρη, αλλά λέμε τώρα...

Αυτά βέβαια με την προϋπόθεση πως πας σε "ειδικές" λύσεις, κι όχι σε μια ενσωματωμένη κάρτα ήχου της μητρικής που έχει κοάξιαλ έξοδο.

Γενικά, τα Media players είναι εξαιρετικά transport. Aλλά ο εχθρός του καλού ξέρεις πχιος είναι....

αντίθετα, ανάμεσα σε ντακ (πολλά καλά κυκλοφορούν) οι διαφορές είναι σα το χυμό πορτοκαλιού, δε ξέρεις με βεβαιότητα ποιός σε αρέσει περισσότερο.... είναι η θερμοκρασία, το τι έφαγες πριν, τα παγάκια, το καλαμάκι, τι ώρα τον πίνεις, η φέτα από πορτοκάλι που σε βάζει η ξανθιά μπαργούμαν με τα απύθμενα μπαλκόνια και σε μπερδεύει και νομίζεις ότι μόλις σου έστιψε χυμό... :137::136::135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.936

Γυρισες?
ναι! έβαλα βαρέλι στο ψυγείο χθες, σήμερα πρέπει να είναι έτοιμο!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.936

...αν φταίει ο ενισχυτής (είναι λίγος δηλ) αυτό πως το καταλαβαίνεις???
Παίζει πολύ διαφορετικά δυνατά από ότι χαμηλά. Όταν δηλαδή ζορίζεται, δείχνει τις αδυναμίες του.

Αυτό για να δεις αν τα "οδηγεί" δηλαδή, ή αν είναι ανεπαρκής.

Κυρίως σε μπόλικο μπάσσο, σε απαιτητικό πρόγραμμα δηλαδή, φαίνεται εύκολα το παραπάνω.

Τώρα άμα πιάσουμε άλλα θέματα, με χροιές και άλλα πανηγύρια, δε μπορώ να συμμετέχω στην κουβέντα.

Διότι κι η κάθε ηχογράφηση έχει άλλες "χροιές" κι άλλα "ηχοχρώματα" διαφορετικής "ντελικατέτσας" και με λιγότερο ή περισσότερο "κόκκο" και "γρέζι" και άλλες σάλτσες που ούτε για σπαγγέτι από σκουλίκια δε κάνουν....

Reaction score
4.305

Καλα αν σου φερω το σιντιπλευερ θα πεταξεις το htpc με τις λινξ και τις ματροξ στα πιρανχας! Δεν σου κανω πλακα.

Το απογευματακι θα περασω.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Θελω Θεσσαλονικη:204::204::204:

Reaction score
29

Παίζει πολύ διαφορετικά δυνατά από ότι χαμηλά. Όταν δηλαδή ζορίζεται, δείχνει τις αδυναμίες του.

Αυτό για να δεις αν τα "οδηγεί" δηλαδή, ή αν είναι ανεπαρκής.

Κυρίως σε μπόλικο μπάσσο, σε απαιτητικό πρόγραμμα δηλαδή, φαίνεται εύκολα το παραπάνω.
Xmmm είμαι σε καλό δρόμο τότε....το έχω κάνει αυτό (όσο με παίρνει δηλ. μη μου κουβαλήσουν και καμια μπατσαρία στην οικοδομή ..με τους μλκες ποπυ έχω μπλέξει εδώ όλα να τα περιμένω ) και δεν έχω αντιληφθεί σημαντικές διαφορές.....
thanks φίλε και τι άλλο να πώ

Καλα αν σου φερω το σιντιπλευερ θα πεταξεις το htpc με τις λινξ και τις ματροξ στα πιρανχας! Δεν σου κανω πλακα.

Το απογευματακι θα περασω.
ωχχχ ο Βασίλης έχει κακό σκοπό σήμερα......:143:

άμα θέλετε κερνάω εγώ τις μπύρες σήμερα σπίτι μια και είμαι και μόνος...... και ακούμε και λίγη ποιοτική μουσικούλα:143:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.114
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead