Μικροί "λαμπάτοι" έως 360 ευρώ.

Reaction score
1.788
Απάντηση: Μικροί "λαμπάτοι" έως 360 ευρώ.

σε genalex εγω προσφατα απογοητευτικα!!!! βεβαια σε ecc82. κοιτα σε rft ειναι πολυ καλες!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Γιωργο φαντασου τωρα εναν προ που να εχει 4 τουλαχιστον τεμαχια απο δαυτες!!!!!!
Τάκη τα ξέρω.Μην κοιτάς που δεν ασχολούμαι με το σπορ..
Αν και κορυφαίοι σχεδιαστές ενισχυτικών λυχνίας(πχ CAT) δεν προτιμούν NOS λυχνίες σε κανένα στάδιο.Κάπου είχε ανεβάσει μια απάντηση ο τύπος που τα φτιάχνει και έκραζε κάποιον που είχε αλλάξει τις λυχνίες του ενισχυτή με NOS:135:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Π ΡΟ Σ Ο Χ Η

Κυκλοφορούν πολλές μαϊμούδες στο ebay και καλά Telefunken.
Μόνο από σοβαρά μαγαζιά .

Reaction score
1.788

για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους, ο καθε κατασκευαστης [χτιζει] το μηχανιμα του με καποια λυχνια που ειναι αρκετα προσιτη σε αυτον ,αλλα και ταυτοχρονα να παρει οτι καλυτερο μπορει απο την συγκεκριμενη μαρκα λυχνιας. Τωρα για το πως υπαρχουν διαφορες στον ηχο απο ιδιο τυπο λυχνιας , αλλα απο διαφορετικο κατασκευαστη ειναι ενα πολυ μεγαλο θεμα που πρεπει να γραφουμε παρα πολες ωρες!!!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Καλό είναι σε ένα λαμπάτο μηχάνημα να ξέρουμε τι αλλάζουμε και τι ζητάμε.
Οι λυχνίες ΔΕΝ είναι πανάκια για καλό ήχο.
Θα δεις μεγαλύτερες διαφορές με καλούς πυκνωτές τροφοδοσίας και σήματος ή με αλλαγές στην ανόρθωση, και μάλλον φθηνότερα, αλλά ποιος ασχολείται με τέτοια τη στιγμή που οι λυχνίες είναι εύκολο παιχνίδι βάλε-βγάλε για όλους.

Έχω δει ιδιοκτήτες σε μηχανήματα με ηλεκτρολυτικούς σε σειρά με το σήμα, να αλλάζουν λυχνίες με NOS.

Reaction score
1.788

οι NOS λυχνιες με μαυρες μικρες ανοδους ειναι ΘΕΙΚΕΣ!!!! Δεν θα αναφερθω και σε κατι μεταλικες αρχαιες για ανορθωση!!!!!!!!!!!! ειναι μακραν!!!!!!!!!!!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

Aμαν! :111: Με τις telefunken θα πληρωσω δευτερη φορα τον ενισχυτη.. Απο τις αλλες, τι εχομεν να προτεινομεν?
Philips.

GOM

Reaction score
43

Λοιπόν, να σας χαλάσω λίγο την "ροή" για τις λάμπες και να σας προσγειώσω λίγο στην φθηνή πραγματικότητα.

Σήμερα δοκίμασα τον dynavox στο σπίτι μου και συγκεκριμένα στο σαλόνι. Είναι 20-22τμ. Με ηχεία heco victa 301. Ο ενισχυτής που έχω είναι ένας marantz pm 63, 15ετίας που του έχει γίνει πρόσφατο σέρβις με ενίσχυση πυκνωτών κλπ. Υποτίθεται ότι βγάζει 2χ70.

Διαφορές με τον 2x25 dynavox.

Καταρχήν το πρώτο που καταλάβαμε ήταν ότι το "ξύσιμο" στις υψηλές που υπήρχε με τον μαραντζ σε ορισμένα κομμάτια, μειώθηκε κατά πολύ. Η μεσαία κατηγορία κάπως καλύτερη.
Το μπάσο ήταν ανέλπιστα καλό και την μόνη διαφορά που καταλάβαμε είναι ότι ενώ με τον μάραντζ όταν πηγαίναμε σε άλλα σημεία του σπιτιού π.χ χωλ που "εγκλωβιζόταν" κάπως ο ήχος, ακουγόταν έντονο μπούμινγκ, με τον dynavox ακουγόταν λίγο πιο βαθύ αλλά μέχρι εκεί.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως, είναι ότι παρά τα 2χ25 δεν είχε ιδιαίτερη διαφορά στην ένταση. (Λίιιγο πιο τσαμπουκαλεμένος ο marantz)
Τον τσιτώσαμε μέχρι το παρά πέντε του volume και δεν ακούσαμε καμία παραμόρφωση.

Από την αισθητική μεριά τώρα, χαμηλός φωτισμός και 2 λαμπίτσες μιλάμε για πολύ ατμόσφαιρα...:107:

Εν ολίγοις ούτε με έπεισε για αγορά του αλλά και ούτε το αποκλείω. Αν ο dared με κατάλληλη τροποποίηση μπορούσε να φτάσει την ίδια ένταση (ανεξαρτήτου απόδοσης) νομίζω ότι θα ήμουν ευχαριστημένος...Κάτι που το ξέρει μόνο ο Πέτρος...:105:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Αυτό που έχει σαν στόχο ένας ενισχυτής της ισχύος του Dared ΜΡ-5 δεν είναι να κουνήσει τους τοίχους αλλά να σου προσφέρει, μέσα στα όρια ισχύος του, κάτι από τη μαγεία πολύ ακριβότερων υλοποιήσεων.
Τα 13 watt με τα 25 μπορεί κάλλιστα να είναι πολύ κοντά σε αίσθηση έντασης όταν ο μικρός έχει ρεύμα.

GOM

Reaction score
43

Τέτοια λέγε μου Πέτρο, γιατί με τις τιμές που βλέπω εδώ, και ειδικότεραγι αυτόν και για αυτόν θέλω να φύγω από την Ελλάδα.

Reaction score
1.788

Σιγουρα ο dared δεν ειναι για να ριξεις τοιχους κατω!! Το θεμα ειναι οτι οταν θελουμε λαμπα να ξερουμε τι ακριβως περιμενουμε να ακουσουμε!! Ανεξαρτητα απο το το κοστος υπαρχουν καλοι , μετριοι, και κορυφαιοι !!!

GOM

Reaction score
43

Συμφωνώ, έλα όμως που τα συγκεκριμένα ηχεία για να ακούω περίπου όπως θέλω, πρέπει το volume να περνάει το μισό...Από την άλλη, ευαίσθητα ηχεία σε σχετικά προσιτή τιμή, εκτός των klipsch, προσωπικά δεν έχω δει...

Reaction score
1.788
Απάντηση: Re: Μικροί "λαμπάτοι" έως 360 ευρώ.

Πριν απο λιγο ακουσα εναν λαμπατο του 1960 με el84 set . Μου τον εφεραν για επισκευη . Δεν ηταν το τερας αναλυσης, αλλα ρε παιδια τετοιο ξεκουραστο ακουσμα πρωτη φορα ακουσα!!!! την μαρκα του ουτε που την γνωριζα!!! bouleman! σας λεει κατι; εχει δυο el84 παραλληλα στο καναλι!!

Reaction score
141
Ας μην αρχίσουμε τις αναφορές σε <<φιρμάτα>> λαμπάτα ενισχυτικά, άνω των 2000 ευρώ, που έχουν υλικά του πωπού...:105:
θα έλεγα σε φιρμάτα και άνω των 10000€,με κινέζικες λάμπες και μαϊμούδες πυκνωτές,που με ευαίσθητο ηχείο βγάζουν τόσο φύσημα που η ΕΜΥ δίνει απαγορευτικό.
Θα έλεγα σ'αυτά τα χρήματα να πάει σε άλλη τάξη.

Reaction score
3.972

Ok, μου αρέσουν οι ασκήσεις επαναστατικού ύφους, το γύρω-γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης, το iksis-afiksis, 3 πουλακια καθονται και 2 μενουν όρθια.

Περιμένω όταν εμπλεκεται στην κουβέντα συντονιστής να ακούσω και 1+1=2.

Τοχω ξσαναγράψει!

Καλημέρες!!!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Συμφωνώ, έλα όμως που τα συγκεκριμένα ηχεία για να ακούω περίπου όπως θέλω, πρέπει το volume να περνάει το μισό...Από την άλλη, ευαίσθητα ηχεία σε σχετικά προσιτή τιμή, εκτός των klipsch, προσωπικά δεν έχω δει...
ακριβως αυτο ειναι ο λογος που δεν θα σε καλυψουν λυσεις τυπου Dared. Το στρογγυλεμα ή οι πιο περιορισμενες υψηλες δεν ειναι αποκλειστικα χαρακτηριστικο της λαμπας. Καλυτερα τσεκαρε τρανζιστορ ενισχυτες με αυτο το χαρακτηρα.

Ευασθητα ηχεια πλην των Klipsch σε προσιτη τιμη υπαρχουν, Cambridge audio s-20, Mordaunt Short 902i κλπ.

GOM

Reaction score
43

tyler, το ξέρω ότι έχεις απόλυτο δίκαιο, αλλά τελευταία έμαθα τι σημαίνει w.a.f. και το είδα και σύντομα στην πράξη. Η γκρίνια εν ολίγοις περιορίζεται κατά πολύ αν στο σαλόνι υπάρχουν 2-3 λαμπίτσες...:104:
Βέβαια θα μου πεις, ενισχυτές δεν τους παίρνεις για εμφάνιση, αλλά....προτιμώ να το αφήσω ασχολίαστο.
Για τα ηχεία τώρα που αναφέρεις, αν τα συγκρίνω π.χ με το rb 61 που έχει 95db ευαισθησία, από τα λίγα που ξέρω, δεν θεωρείται αρκετά μεγάλη διαφορά από τα 90?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Τεράστια.Αντιστοιχεί σε σχεδόν 4πλάσια ισχύ.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

tyler, το ξέρω ότι έχεις απόλυτο δίκαιο, αλλά τελευταία έμαθα τι σημαίνει w.a.f. και το είδα και σύντομα στην πράξη. Η γκρίνια εν ολίγοις περιορίζεται κατά πολύ αν στο σαλόνι υπάρχουν 2-3 λαμπίτσες...:104:
Βέβαια θα μου πεις, ενισχυτές δεν τους παίρνεις για εμφάνιση, αλλά....προτιμώ να το αφήσω ασχολίαστο.
Για τα ηχεία τώρα που αναφέρεις, αν τα συγκρίνω π.χ με το rb 61 που έχει 95db ευαισθησία, από τα λίγα που ξέρω, δεν θεωρείται αρκετά μεγάλη διαφορά από τα 90?
οταν παραπανω ελεγες για αλλα φθηνα ηχεια στην κατηγορια των Klipsch, θεωρησα οτι μιλουσες για εισαγωγικη κατηγορια (μιας και την ανεφερες παραπανω), 150-300 ευρω και οχι στην κατηγορια του RB-61. Ta 90db ειναι σημαντικη διαφορα εναντι των 95 του RB-61. Στην εισαγωγικη κατηγορια ομως που παιζουν τα B-20, RB-41, RB-51, τα 90db ειναι μια χαρα ευαισθησια. Υπαρχει και το Monitor Audio BX-2 στα 90db.

Τες πα , αποφασισε τι θα κανεις με ενισχυτη κ μετα το τι θα κανεις με ηχεια ειναι πιο ευκολη υποθεση. Χαιρετω

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.530
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος