Μικρούλι pad/laptop ως μουσική πηγή επί του rack

Reaction score
6.053
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο μικρό σε μέγεθος pad ή laptop (οροφή έως 600-700 περίπου ευρώ π.x Microsof surface Go) που θα μπορώ να εγκαταστήσω foobar2000 (κάποιον αντίστοιχο media player) και να το έχω πάνω στο ρακ ως πηγή; Θα πρέπει να μπορεί να συνδεθεί μέσω USB/SPDIF interface με το υπάρχον DAC (που δεν έχει USB είσοδο).

Reaction score
6.053
Ξεχωριστα οθονη η αν είναι κοντα σημα στην τηλεοραση.
Δεν υπαρχει τηλεοραση στον χωρο ακροασης. Δεν θελω ξεχωριστη οθονη για αυτο ρωτησα για tablet ή laptop

Reaction score
1.739
Καλημέρα.

Επειδή το έχω ψάξει και εγώ το θέμα, χωρίς αποτέλεσμα, να σε ρωτήσω:

Τα αρχεια που θα παιζει το ταμπλετ, που υποθέτω ότι θα είναι flac, που θα είναι αποθηκευμένα;
Σε κάποιον εξωτερικό δίσκο/ssd;
Και αυτός ο δίσκος/ssd, πως θα συνδέεται με το ταμπλετ, αφου το mini USB του ταμπλετ θα συνδέεται με το dac;
Και με τι ταχύτητα θα βρίσκει, θα παίζει, κλπ. το «ταμπλετάκι» αυτο, τα τεράστια lossless αρχεία;

Καλύτερα να κοιτάξεις για κανά αξιοπρεπες network player/streamer, ή για κανά μεταχειρισμένο τετραπύρηνο laptop 12”-13” με SSD - τα ταμπλετς δε είναι και ούτε θα είναι ποτέ για τέτοιες δουλειές.

Μ.

Reaction score
6.053
Καλημέρα.

Επειδή το έχω ψάξει και εγώ το θέμα, χωρίς αποτέλεσμα, να σε ρωτήσω:

Τα αρχεια που θα παιζει το ταμπλετ, που υποθέτω ότι θα είναι flac, που θα είναι αποθηκευμένα;
Και αυτός ο δίσκος/ssd, πως θα συνδέεται με το ταμπλετ, αφου το mini USB του ταμπλετ θα συνδέεται με το dac;
Και με τι ταχύτητα θα βρίσκει, θα παίζει, κλπ. το «ταμπλετάκι» αυτο, τα τεράστια lossless αρχεία;

Καλύτερα να κοιτάξεις για κανά αξιοπρεπες network player/streamer, ή για κανά μεταχειρισμένο τετραπύρηνο laptop 12”-13” με SSD - τα ταμπλετς δε είναι και ούτε θα είναι ποτέ για τέτοιες δουλειές.

Μ.
Ναι σωστοί προβληματισμοί. Η χρήση για την οποία το θέλω είναι 1) για να αναπαράγω αρχεία από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο 4ΤΒ που έχω-άρα πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 USB ports και 2) για ακρόαση από το Spotify.
Θέλω δηλαδή ένα μηχάνημα με μικρή οθόνη που θα είναι μόνιμα πάνω στο ρακ συνδεδεμένο με το DAC, έτσι ώστε να μην δεσμεύω το κυρίως laptop για την αναπαραγωγή.
Network player/streamer έχω το T+A music player (που εκτός του DAC έχει και CD tranposrt ενσωματωμένο). Αλλά το χρησιμοποιώ κυρίως για ακρόαση ιντερνετικού ραδιοφώνου και αναπαραγωγή CD.
To tablet/laptopάκι που ψάχνω θα είναι συνδεδεμένο με ομοαξονικό καλώδιο με το T+A.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.492
Πάρε ένα καινούργιο ή μεταχειρισμένο Auralic Aries Mini, βάλε ενα δίσκο 4ΤΒ μέσα, πάρε και ένα iPad mini μεταχειρισμένο επισης και είσαι άρχοντας.

Reaction score
6.053
Πάρε ένα καινούργιο ή μεταχειρισμένο Auralic Aries Mini, βάλε ενα δίσκο 4ΤΒ μέσα, πάρε και ένα iPad mini μεταχειρισμένο επισης και είσαι άρχοντας.
Όπως είπα και στη αρχή του ποστ: οροφή 600-700 ευρώ.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.492
Υπάρχουν adaptors που κάνεις Wi-Fi ή Bluetooth όποιο δίσκο θες. Όπως επίσης και έτοιμοι, δικτυακά wireless εξωτερικοί δίσκοι.
[DOUBLEPOST=1542525734][/DOUBLEPOST]
Όπως είπα και στη αρχή του ποστ: οροφή 600-700 ευρώ.
Μα αυτα που είπα δεν ξεπερνούν τα 600€ αν τα βρεις μεταχειρισμένα. Το δίσκο τον έχεις.

Reaction score
6.053
Υπάρχουν adaptors που κάνεις Wi-Fi ή Bluetooth όποιο δίσκο θες. Όπως επίσης και έτοιμοι, δικτυακά wireless εξωτερικοί δίσκοι.
[DOUBLEPOST=1542525734][/DOUBLEPOST]
Μα αυτα που είπα δεν ξεπερνούν τα 600€ αν τα βρεις μεταχειρισμένα. Το δίσκο τον έχεις.
Για καινούργια ενδιαφέρομαι

Reaction score
6.053
https://www.audiophonics.fr/en/netw...creen-reader-with-digital-output-p-12429.html

Αυτό κάνει πολλές χάρες σαν συσκευή
Μπορώ να εγκαταστήσω foobar2000 ή JRiver ή κάποιον άλλο high resolution media player;
[DOUBLEPOST=1542529404][/DOUBLEPOST]
Πάρε κανά τέτοιο, αλλιώς κανά network player Pioneer.

https://www.skroutz.gr/s/11493448/Dell-Inspiron-3179-M3-7Y30-4GB-128GB-W10.html
Αυτό το Dell ναι, νομίζω ότι μου κάνει...(για το άλλο είπαμε, έχω ήδη network player-και πολύ καλό μάλιστα)

Reaction score
6.053
@musicfanatic έχει τον PiCoreplayer όπως αναφέρει και προφανώς υποστηρίζει και άλλα ελεύθερα λογισμικά
https://picoreplayer.org/
Δεν βλέπω να υποστηρίζει DSD αλλά ούτε και δημιουργία βιβλιοθήκης με τα μουσικά αρχεία του δίσκου (αν ειναι δηλαδή κάθε φορά που συνδέεται ο δίσκος να διαβάζει τα περιεχόμενα, βράσε όρυζα).

Reaction score
1.739
Αγαπητέ φίλε...

Εξωτερικός σκληρός δίσκος USB 4TB (και 100% χελώνα των 5400 rpm), γεμάτος flac, είναι μεγάλη παπαριά για καθημερινή χρήση και πρόσβαση - όλοι αυτοί έχουν φτιαχτεί για αρχειοθέτηση.

Θα θέλει καθημερινά defragment, και θα βαρεθείς να βλέπεις το φωτάκι να ανάβει, τον δίσκο να κάνει "κρρ-κρρ" και εσύ να περιμένεις καμιά ώρα ν'ακούσεις το άλμπουμ που επέλεξες από το αδύναμο φορητάκι που θα πάρεις.

Θες σοβαρά και γρήγορα notebooks για τον παίζεις γρήγορα και σωστά και πάλι, έχω επιφυλάξεις.

Άμα θες για να διαβάσεις τον δίσκο καμιά ώρα και για να πας από το ένα άλμπουμ στο άλλο, είκοσι λεπτά, ξέχνα το.

Γι'αυτό (αν είναι να πάρεις το Dellάκι που σου είπα παραπάνω ή κανά παρόμοιο):

Αγοράζεις ένα SSD εσωτερικό 1TB SATA-3 και το βάζεις σε κουτάκι αλουμινένιο USB 3.0 και το κάνεις εξωτερικό.

Διαλέγεις από τον δίσκο-μήτρα των 4ΤΒ ποια άλμπουμς ακούς πιο συχνά και σ'αρέσουν και τα περνάς στο SSD το εξωτερικό.

Το "αδύναμο" φορητάκι τα μανατζάρει σχετικά γρήγορα και όμορφα και εσύ φχαριστιέσαι και κάθε τόσο τα αλλάζεις τα άλμπουμς για να μη βαριέσαι.

Πιστεύω, επειδή είμαι/ήμουν σε παρόμοια φάση, ότι είναι πρακτικά αδύνατον ένας άνθρωπος να κάνει επιλογή καθημερινά από 4TB άλμπουμς, όσο και καλή οργάνωση και να τους έχει κάνει, οπότε καλύτερα κάθε τόσο να προσθέτεις και να αφαιρείς από τον "δίσκο-μήτρα"

Έτσι, το εξωτερικό δισκάκι σου θα διαβάζεται πολύ πιο γρήγορα και άνετα, ακόμα και από αδύναμες συσκευές.

Μ. και καλή Κυριακή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.554
Members
38.570
Νεότερο μέλος
gvafi72