Μοιραία σύγκρουση ταξί με αμαξοστοιχία

Reaction score
5.236
Πηγή: ΝΕΤ

Ένας οδηγός ταξί έχασε τη ζωή του όταν με το αυτοκίνητο του παραβίασε το αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα φύλαξης της διάβασης και συγκρούστηκε με διερχόμενη εμπορική αμαξοστοιχία.

Όλα έγιναν στη 01.30 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής κινούνταν προς την Αθήνα. Λίγο πριν τη Λιοσίων επιχείρησε να περάσει τη διάβαση.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους ο 44χρονος δεν αντιλήφθηκε το τρένο που ερχόταν από τον Πειραιά και είχε προορισμό το Θριάσιο αν και στο σημείο υπάρχουν προειδοποιητικά ηλεκτρονικά σήματα.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και η βαριά αμαξοστοιχία παρέσυρε το αυτοκίνητο για περισσότερα από 500 μέτρα, μετατρέποντάς το σε μία άμορφη μάζα.

Στο σημείο έφτασαν οχήματα της Πυροσβεστικής αλλά και περιπολικά της τροχαίας, ωστόσο ήταν πολύ αργά. Ο 44χρονος απεγκλωβίστηκε νεκρός, ενώ ο οδηγός αλλά και ο συνοδηγός του τρένου δεν τραυματίσθηκαν.

Διεξάγεται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

www.in.gr

Reaction score
29
Ρε παιδιά, είμαι περίεργος που δεν μπορώ να κατανοήσω το πως σκοτώνεται κάποιος απο τρένο ?
Ελεος, τρένο είναι οχι μύγα.
Τι να πω !!!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Ρε παιδιά, είμαι περίεργος που δεν μπορώ να κατανοήσω το πως σκοτώνεται κάποιος απο τρένο ?
Ελεος, τρένο είναι οχι μύγα.
Τι να πω !!!
Την ίδια απορία έχω κι εγώ...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.949
Απάντηση: Μοιραία σύγκρουση ταξί με αμαξοστοιχία

Πείτε με ότι θέλετε και θα έχετε δίκιο.
Εγώ που πέρασα από αφύλακτη διάβαση με χαλασμένα τα δίφρακα (μπάρες) κόντεψε να με πατήσει το τρένο και αν δεν κορνάριζε ο μηχανοδηγός θα είχα πέσει επάνω του.

Είναι απίστευτο το πως μπορεί να κοιτάξεις κάπου και να μην δεις.
Βέβαια οι μπάρες δεν είχαν κατέβει, αλλά κι εγώ απορώ πως δεν μπόρεσα να δω ολόκληρο τρένο να έρχεται.
Το παραλίγο συμβάν στην νέα δυτική είσοδο στον Π.Σ. Σταθμό.

Reaction score
4
Aν εχει στροφη ο δρομος ειναι δυσκολο να δεις το τραινο αλλα και να το ακουσεις να τροχοδρομει αν εχεις κλειστα τα παραθυρα.
Επισης αυτο για την στροφη ισχυει και για το τραινο. Δεν θα σε δει ο μηχανοδηγος παρα μονο οταν φτασει στην ευθεια και δει την διαβαση.
Για αυτο οι διαβασεις πρεπει να φυλασσονται σωστα και επαρκως.
Το κακο δεν αργει να γινει.

Τωρα για τους υπολοιπους που περνανε χωρις να ελεγχουν καθολου η παραβιαζοντας το φαναρι η τις μπαρες τι να πει κανεις?
Τα θελει ο κ@λος τους ...

Reaction score
51

Ο 44χρονος απεγκλωβίστηκε νεκρός, ενώ ο οδηγός αλλά και ο συνοδηγός του τρένου δεν τραυματίσθηκαν.
Σώπα.....Και εγώ που νόμιζα ότι ο μηχανοδηγός τραυματίστηκε.... :cool_11: :cool_11:

Εγώ πάντως δεν κοιτώ στις διασταυρώσεις/ διαβάσεις.

Οδηγώ....

:cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.949

Το να μην κοιτάξεις καλά σε σηκωμένες μπάρες πάει κι έρχεται.
Αλλά να είναι κατεβασμένες και να περάσεις έτσι, πάει πολύ.
Το πας φυρί φυρί, κατά το κοινώς λεγόμενον.

Reaction score
51

Mιχάλη, το ότι στο κείμενο διαβάζουμε για φυλασσόμενες διαβάσεις δε σημαίνει ότι λειτουργούσαν οι μπάρες...... :cool_4:

Δεν μειώνω την ευθύνη του οδηγού αλλά πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή ότι πρέπει επιτέλους να ξεφύγουμε από την λογική της Ζιμπάμπουε (sorry Ζιμπάμπουε) και να κατασκευάσουν δίκτυο σιδηροδρόμων:
-μεγαλύτερου φάρδους για μεγαλύτερες ταχύτητες
-διπλές παράλληλες γραμμές παντού
-ανισόπεδες διαβάσεις παντού τόσο για τα αυτοκίνητα αλλά και τους πεζούς!!

Αλλά τι λέω τώρα.....wall_1 wall_1

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.949

Μα τι είναι αυτά που λες ρε Γιάννη;
Που τα είδες αυτά; Σε καμιά ταινία;
Έχεις δει τα μπουλόνια που έχουν οι γραμμές τουλάχιστον στον Π.Σ. Σταθμό τον δικό μας;
Όπως μπήκαν τότε, πριν 60 χρόνια, έτσι είναι ακόμη, τα ίδια, λιωμένα από τη σκουριά.
Ανισόπεδες διαβάσεις; :cool_11:

Να δεις ανισοπεδότητα στις γραμές του ΖΑΝΑΕ όπως λέγονται να πάθεις πλάκα.
Άσφαλτος με γραμμές μπορεί να μετρήσεις και 15 πόντους διαφορά. Μόνο με Citroen αυτό με την υδραυλική ανάρτηση που σηκώνεται ψηλά, μπορεί να περάσει από κει κάπως καλά.
Οι υπόλοιποι υποφέρουν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.880
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain