Οι "βλαμμένοι" στο Μέγαρο (Θεσσαλονίκης)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.607
Λοιπόν καίτοι το πρόγραμμα τιτλοφορείτο από τον Μακάβριο Χορό, πραγματικός σταρ ήταν η (ιδιαιτέρως χαϊενταδικη ούτως ή άλλως, ιδίως τα τελευταία μέρη με τα καταιγιστικά τιμπάνι) Φανταστική Συμφωνία. Μπράβο, εξαιρετική εκτέλεση ενός 'κινηματογραφικού' έργου με έντονες εικόνες. Κρίμα, σπανίως ανεβαίνουν στην πόλη μας τέτοια έργα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.607
Και μιλάμε για έργο με πολλά db (αρκετά περάσματα φουλ fff, το τελευταίο μέρος έχει 4 μουσικούς στα τιμπάνι), που όμως βγήκαν αβίαστα και τζάμι στην αίθουσα. Στο μμθ έχω τις επιφυλάξεις μου

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.607

Την προηγούμενη Παρασκευή είχε ενδιαφέρον πρόγραμμα η ΚΟΘ, στην αίθουσα τελετών ΑΠΘ.

Δεν πήγα εγώ αλλά ο μικρός με τη φοιτητική του παρέα.
Πώς ήταν το πρόγραμμα; Τον ρωτώ. Ενδιαφέρον λέει, ιδίως ο Πιατσόλα του άρεσε. Στο δεύτερο, το αρπιστικό του Χιναστέρα, πώς σου φάνηκε η αρπίστρια;
'Έμπαινα!' μου απαντά :roflmao:

.... αυτή η νέα γενιά....

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.607
9001.jpg

Πολυ καλή παραγωγή (συμπαραγωγή με όπερα του Βουκουρεστίου) της πασίγνωστης όπερα μπούφα (με έμφαση στο buffa, έβγαλε αρκετό γέλιο), όσοι προλαβαίνετε αύριο είναι η τελευταία παράσταση.

Πολύ καλός Αλμαβίβα ο νεαρότερος Καβάγιας, εξαιρετικός Μπαζίλιο ο δικός μας Κατσάρας.
Ο Ρουμάνος Basalic σκέτη αλητεία στον ομώνυμο ρόλο, αληθινός birbante

8999.jpg

Κρίμα που δεν ανεβαίνει συχνότερα όπερα στη μικρή μας πόλη

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.755
Πρέπει να υπάρχει προειδοποίηση-ενημέρωση πως η ορχήστρα θα ακούγεται από κάτι PA ηχεία, σε επίπεδο πανηγυριού, και όχι κανονικά.
Πληρώνουμε, δεν ερχόμαστε δωρεάν :mad:

Αν η αίθουσα είναι τόσο προβληματική που δεν ακούγεται η ορχήστρα χωρίς ενισχυτές, ξαναφτιάξτε την από την αρχή.
Ignore από μένα μέχρι να αλλάξουν την ακουστική.
Λυπάμαι την προσπάθεια των καλλιτεχνών.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.607
Ναι σε μπροστινές θέσεις ιδίως λόγω φράγματος ακουγόταν λιγάκι υποτονική. Πάντως μόνος ο Μπαζίλιο δονούσε όλη την αίθουσα στο la Calunnia

Είχε πάντως γέλιο η σκηνοθεσία, ιδίως ο γεράκος υπηρέτης του δρος Μπαρτολο, σχεδόν βουβός ρόλος

Πάντως ναι, φαίνεται ηχητικά να είχε δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στους κωφούς (είχε ζωντανή μετάφραση στη νοηματική, τώρα ποιος κουφός πηγαίνει να δει μόνο όπερα, με ξεπερνάει) παρά στους ακούοντες

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.177
Πρέπει να υπάρχει προειδοποίηση-ενημέρωση πως η ορχήστρα θα ακούγεται από κάτι PA ηχεία, σε επίπεδο πανηγυριού, και όχι κανονικά.
Θυμάμαι πριν χρόνια στη Σκιάθο, στο Μπούρτζι, πήγα σε δυο συναυλίες κλασικής. Και οι δύο με ηχεία PA.
Στην πρώτη ήταν ένας ιταλός τενόρος. Στην πρώτη κορώνα μπούκωσε τα μικρόφωνα. Άρχισε τις ρυθμίσεις ο ηχολήπτης, μπα, δεν γινόταν τίποτα. Σε λιγότερο από δέκα λεπτά κατάλαβε ότι δεν έχει δουλειά και το 'κλεισε. Σιγά μην δεν έφτανε ο τενόρος με ένα πιάνο χωρίς ενίσχυση να καλύψει το θεατράκι.
Στην δεύτερη είχε σονάτες για βολί και πιάνο. Εκεί ο ηχολήπτης ήταν για τα πανυγήρια. Είχε βάλει gates και limiter σε κλασικό βιολί. Μόλις έφτανε σε σιγανό πέρασμα έκλεινε η ενίσχυση. Και μόλις ξαναδυνάμωνε έπαιρνε απότομα μπροστά. Και μιάμιση ώρα δεν έδωσε σημασία ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Reaction score
3.618
PA rulesssss. Δεν χάνει ο Έλληνας το πανηγύρι που έχει μέσα του.
Αυτοί που σχεδίασαν την ακουστική στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης πρέπει να καταθέσουν τα πτυχία τους._
Που ξέρεις μπορεί στα δύσκολα να φέρουν και την Γωγω Τσάμπα οπότε θα πληρούν τις προδιαγραφές.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.607
PA rulesssss. Δεν χάνει ο Έλληνας το πανηγύρι που έχει μέσα του.
Εντάξει δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται το κοινό που θα πάει να ακούσει ως χωρικοί που έχουν σπεύσει να δουν το τσίρκο που ήρθε στην πόλη. Και μετά να λέμε ότι δεν έρχονται τέτοια θεάματα γιατί δεν υπάρχει κοινό να τα υποστηρίξει.

Πάντως εμένα γενικώς μου άρεσε, δεν θα ήμουν τόσο επικριτικός στον ήχο της ορχήστρας (δεν ήταν από την κοθ αλλά του Δήμου Θεσσαλονίκης), νομίζω στην όπερα έρχεται δεύτερη.

Συμπτωματικως προ διμήνου έτυχε να ακούσουμε στην Όπερα του Βουκουρεστίου τους Γάμους του Φίγκαρο (το δεύτερο μέρος της ίδιας τριλογίας), πάλι με την ίδια ουσιαστικά χορωδία, και εκεί οκ, η ορχήστρα ακουγόταν κατά τι καλύτερα (μάλιστα πρέπει να έπαιζαν εξ επί τούτου πιο διακριτικά), και σε μία μάλλον κλασική (και μικρότερη) αίθουσα όπερας.

9013.jpg

Στη σύζυγο άρεσε περισσότερο, παρά τα φτωχά έως ανυπαρξίας σκηνικά και κοστούμια (εκεί ανεβάζουν μερικές φορές στο έτος τις ίδιες παραγωγές, έχουν 2-3 διαφορετικές παραστάσεις την εβδομάδα).
Βέβαια μιλάμε για έργο σαφώς ανώτερο μουσικά, όπως να το κάνει κανείς ο Μότσαρτ είναι.... Μότσαρτ.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.883
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain