Μονωση από φως.

Reaction score
4
Σκέφτομαι τρόπους για να μονώσω από φως ένα δωμάτιο (για προβολή)

Ρολά - παντζούρια δεν έχει !
Οι διπλές κουρτίνες πιάνουν τσάμπα χώρο και θα προσπαθήσω να τις αποφύγω.
Οι περσίδες μου θυμίζουν επαγγελματικό χώρο....:133:

Σκέφτηκα λοιπόν να χρησιμοποιήσω τα γνωστά ρολά* (ύφασμα) που δεν πιάνουν χώρο και είναι αρκετά αποτελεσματικά.
Ιδανικό θα είναι (για να μην τα βλέπω), να τοποθετηθούν εξωτερικά. Αυτό προϋποθέτει αδιάβροχο υλικό, λεπτό σε πάχος, που να σταματά το φως και να μπορεί να προσαρμοστεί στους υπάρχοντες μηχανισμούς.
Εναλλακτικά πρέπει να χρησιμοποιήσω τους κλασικούς τρόπους τέντας.

Έχει κάνεις κάτι ανάλογο - μόνωση εξωτερικά ? (μπαλκονόπορτα)

Τι χρησιμοποιείτε εσείς για να μειώσετε το φως του δωματίου ?

*

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Τα ρολά αλουμινίου που μαζεύουν ηλεκτρικά ή χειροκίνητα νομίζω ότι είναι ιδανική λύση καθώς δεν πιάνουν χώρο, μονώνουν απο κρύο (ειδικά αν οι περσίδες έχουν πολυουερεθάνη) και μπορούν να μπλοκάρουν πλήρως το φως. Δεν είναι απαραίτητο να κόψεις τις μπαλκονόπορτες για να τα βάλεις απο πάνω.Μαζεύουν και σε κουτί βιδωμένο στον τοίχο. Τώρα για το κόστος θα πρέπει να κάνεις έρευνα αγοράς.

Reaction score
10
ΙΚΕΑ.....αχωνευτο μεν...εχει μερικα πολυ καλα πραγματα δε...

Παρε τα λευκα ρολλα που κοβουν τελειως το φως.
Αν θυμαμαι καλα, αυτα που πηρα για το μαγαζι εκαναν γυρω στα 45ε το 1,60.
Ενα να προσεξεις...αν οι διαστασεις του παραθυρου / μπαλκονιου που θες να κλεισεις απαιτουν 2 τετοια ρολλα, να παρεις 2 σε μεγαλυτερη διασταση, ωστε το ενα να καλυπτει το αλλο και να μην εχεις περασμα απο το φως αναμεσα τους.

Εξωτερικα, δυσκολα θα βρεις κατι σε ενα νορμαλ μπατζετ.
Για λοιπες παντεντες, προσχαρος να σε βοηθησω...:137:

Reaction score
384
Eγω εχω τηλεχειριζομενα 2 ρολλα στα 2 παραθυρα, τα οποια εχουν διαδρομους στο πλαι, ωστε να μη μπαινει το φως. Κυριολεκτικα σφραγιζει.
Ειναι στην εσωτερικη μερια του δωματιου.

Reaction score
173
Απάντηση: Μονωση από φως.

Η μια 3μετρη μπαλκονοπορτα και η αλλη η 2μετρη κλεινουν με ηλεκτρικα ρολλα αλουμινιου και δεν περναει τιποτα.Σ'ενα μικρο οβαλ παραθυρο εχω βαλει ρολλο απο υφασμα αλλα δεν μου αρεσει γιατι χανει (ευτυχως ομως ειναι αρκετα μακρια απο την οθονη).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef