Μοτέρ σε κεντρική εγκατάσταση (είναι εφικτό?)

Reaction score
0
Ήθελα να ρωτήσω το εξής,στην πολυκατοικία έχουμε μια κεντρική δορυφορική κεραία όπως αυτή που βλέπετα παρακάτω,στραμμένη προς τον hotbird
Όπως βλέπετε από το lnb φεύγουνε 4 καλώδια και πάνε στον διακλαδωτή όπου από εκεί φεύγουνε 9 καλώδια για τα 9 διαμερίσματα της πολυκατοικίας,το δικό μου καλώδιο που πάει στο διαμέρισμα μου
είναι αυτό στην θέση 7 του διακλαδωτή

Όλα ωραία μέχρι εδώ,η εγκατάσταση δουλεύει μια χαρά...με μόνο τον Hotbird

Θέλω να ρωτήσω το εξής,αν εγώ στίσω ένα νέο πιατο με μοτερ μπορω με κάποιο τρόπο να στείλω το καλώδιο κάτω?

π.χ αν φέρω το καλώδιο του νέου πιάτου(μοτέρ) μέσα κ το βάλω σε έναν διακλωδωτή 1χ1 και συνδεθεί με το υπάρχον καλωδιο κάτω,θα δουλεύει το μοτέρ?θα μπορώ να το κουνάω?

Ευχαριστώ

Attachments

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Τι δέκτη έχεις φίλε μου; Χωρίς να είμαι και ιδιαίτερα έμπειρος σου λέω ότι είναι εφικτό. Μπροστά απο το καλώδιο του διαμερίσματος σου βάζεις ένα DISEQC 1X2. Βάζεις πάνω του το πιάτο με το μοτέρ και το ήδη σταθερό. Μετά ρυθμίζεις το δέκτη σου για hotbird να βλέπει απο τη θέση που έχεις βάλει το hotbird στο diseqc σου (πχ ΑΑ). Τους υπόλοιπους απο το diseqc 1.2 (μοτέρ). Έτσι όταν θα βλέπεις hotbird δε θα χρειάζεται να περιμένεις το πιάτο να γυρίσει.
Εναλλακτικά μπορείς να βγάλεις εντελώς το σταθερό πιάτο και να πας κατευθείαν απο το κινητό ρυθμίζοντας το δέκτη σου σε diseqc 1.2. Η διαφορά εδώ είναι ότι όταν βλέπεις ένα πρόγραμμα σε άλλο δορυφόρο και γυρνάς στον hotbird θα πρέπει να περιμένεις λίγο να γυρίσει το πιάτο σου.

Reaction score
0
Απάντηση: Μοτέρ σε κεντρική εγκατάσταση (είναι εφικτό?)

Απο θέμα εγκατάστασης,γίνεται.Το θέμα είναι αν εσύ έχεις ξαναβάλει πιάτο με μοτέρ.Είναι λίγο δύσκολο.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Μοτέρ σε κεντρική εγκατάσταση (είναι εφικτό?)

Τι δέκτη έχεις φίλε μου; Χωρίς να είμαι και ιδιαίτερα έμπειρος σου λέω ότι είναι εφικτό. Μπροστά απο το καλώδιο του διαμερίσματος σου βάζεις ένα DISEQC 1X2. Βάζεις πάνω του το πιάτο με το μοτέρ και το ήδη σταθερό. Μετά ρυθμίζεις το δέκτη σου για hotbird να βλέπει απο τη θέση που έχεις βάλει το hotbird στο diseqc σου (πχ ΑΑ). Τους υπόλοιπους απο το diseqc 1.2 (μοτέρ). Έτσι όταν θα βλέπεις hotbird δε θα χρειάζεται να περιμένεις το πιάτο να γυρίσει.
Εναλλακτικά μπορείς να βγάλεις εντελώς το σταθερό πιάτο και να πας κατευθείαν απο το κινητό ρυθμίζοντας το δέκτη σου σε diseqc 1.2. Η διαφορά εδώ είναι ότι όταν βλέπεις ένα πρόγραμμα σε άλλο δορυφόρο και γυρνάς στον hotbird θα πρέπει να περιμένεις λίγο να γυρίσει το πιάτο σου.

Δέκτη έχω qboxhd

Απο θέμα εγκατάστασης,γίνεται.Το θέμα είναι αν εσύ έχεις ξαναβάλει πιάτο με μοτέρ.Είναι λίγο δύσκολο.
την εγκατάσταση δεν θα την κάνω εγώ αλλά τεχνικός

Reaction score
29.546
Απάντηση: Μοτέρ σε κεντρική εγκατάσταση (είναι εφικτό?)

Χρειάζεσαι δέκτη με positioner η ξεχωριστό positioner, και έξτρα καλώδιο να μεταφέρει την τάση λειτουργίας και τις εντολές απο το positioner στο σερβομοτέρ που θα περιστρέφει το πιάτο.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Χρειάζεσαι δέκτη με positioner η ξεχωριστό positioner, και έξτρα καλώδιο να μεταφέρει την τάση λειτουργίας και τις εντολές απο το positioner στο σερβομοτέρ που θα περιστρέφει το πιάτο.
Γιάννη δε χρειάζεται actuator και positioner για πιάτο ως 1.10! Με 1 disiqc 1.2 (κατα προτίμηση της moteck) είσαι μια χαρά.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884