Μουσική έκφραση μέσω του γραπτού λόγου

Reaction score
40
Η μουσική θεωρείται μέσο έκφρασης συναισθημάτων και σκέψεων μέσω ήχων!
Τι γίνεται όμως από την στιγμή που θέλουμε να την εκφράσουμε μέσα από τα γραφόμενά μας, να παρουσιάσουμε όλο το μεγαλίο που αισθανόμαστε κάθε στιγμή που ακούμε το ροκάρισμα πχ των Led Zeppelin , την ερμηνεία του πιανίστα και της τραγουδίστριας στο Vocalise Op. 34 του rachmaninov κλπ....
Πόσο εύκολο η δύσκολο μπορεί να είναι για κάποιον που λατρεύει τη μουσική αλλά διστάζει να την εκφράσει με όποιο τρόπο μπορεί μέσω του γραπτού λόγου?
Αλλάζουν τα συναισθήματα και ο τρόπος που ακούμε ή αντιλαμβανόμαστε τη μουσική μεγαλώνοντας και πόσο αυτό μπορεί να επιρρεάσει τον γραπτό μας λόγο σαν μέσω επικοινωνίας στον διαδικτυακό χώρο συνεύρεσής μας?

Reaction score
40
Απάντηση: Μουσική έκφραση μέσω του γραπτού λόγου

Εκφραστείτε ελεύθερα κυρίες και κύριοι...μη φοβού:144:

Reaction score
1
Απάντηση: Μουσική έκφραση μέσω του γραπτού λόγου

Το πες και το κανες... Δυσκολο θεμα πάντως . Θ α ελεγα οτι οποια απάντηση και να δωθεί θα ειναι υποκειμενική , επιρεασμένη από τα συναισθήματα της συγκεκριμένης στιγμης που ακουστικε ενα κομμάτι και από την ιδιοσυγκρασία του ατόμου που το ακουγε. Παντως σιγουρα θα εχει ενδιαφέρον οπως ενδιαφέρον εχουν και οι σκεψεις των ανθρωπων... Φυσικά υπαρχουν και γενικά στερεότυπα για τα είδη της μουσικής , πχ, το ροκ με εξιταρει , η τζαζ με ταξιδευει , η κλασική με ηρεμει , τα λαικά με ανεβαζουν κτλ , αλλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο φανταζομαι , και πραγματικά παρακάτω θα προσπαθήσω με καθαροτερο μυαλο να δωσω καλύτερες απαντησεις ....Δυσκολο.
Π.χ, τι να πω για Led Zeppelin που αναφέρεις . Το stairway to heaven το εχω δει και ερωτικά , το εχω δει και μοιρολατρικά , το εχω δει και αναγεννησιακά και γενικώς οπως ενοιωθα την καθε στιγμή μου βγαινει και αυτη η θεική μελωδια ...αυτό το φανταστικό ροκ ξεσπασμα. Τι να πω.. Μπραβο παντως για το θεμα που ανοιξες. Εχει οντως ενδιαφέρον

Reaction score
8
Οταν fedra μου μιλαμε για μουσικη, νομιζω οτι ολες οι λεξεις ειναι πολυ λιγες για να εκφρασουν αυτο που αισθανομαστε την εκαστοτε στιγμη που ακουμε οποιοδηποτε ειδος.

Αρκει μονο να σκεφτουμε κατι πολυ απλο... Πως θα ηταν η ζωη μας χωρις την μουσικη. :123:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm