Μουσικη απο Mac ?

P

PMC

Guest
Το πρώτο έχει ανεμιστηράκι?
Στο Alienware που χρησιμοποιώ για ταινίες και μουσική (Spotify και σκληρό δίσκο ) το ανεμιστηρακι ακούγεται μερικές φορές πιο πολύ και από τον απορροφητηρα της κουζίνας....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.007
Στο Alienware που χρησιμοποιώ για ταινίες και μουσική (Spotify και σκληρό δίσκο ) το ανεμιστηρακι ακούγεται μερικές φορές πιο πολύ και από τον απορροφητηρα της κουζίνας....
Αναμενόμενον,καθότι στα gaming PC προτεραιότητα δεν είναι η αθόρυβη λειτουργία,αλλά η ψύξη επεξεργαστή και κάρτας γραφικών προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη των αποστολών που αναλαμβάνουν εκείνα.

Τα Mac κατά κανόνα διατηρούν πρακτικώς αθόρυβη λειτουργία,τουλάχιστον για όσο δεν θα τίθενται υπό συνθήκες φόρτου.

Εφάμιλλη όμως επίδοση μπορεί να επιτευχθεί με κάποιο laptop σε ευρύχωρο σασί και φέρον διπύρηνο Intel i3 - i5 και τυπική Intel κάρτα γραφικών.

Όσοι δε χρήστες έχουν εξασφαλίσει την τοποθέτηση σε πλατφόρμα που εξαερίζει το σασί και σιγουρεύουν ότι δεν θα τεθεί το σύστημα υπό τον παραμικρό επεξεργαστικό φόρτο - συμπεριλαμβανόμενης λ.χ. και της διαδικτυακής περιαγωγής (streaming) οπτικού υλικού σε ιστοσελίδες που θ'ανοίγουν στο παρασκήνιο παράπλευρους συνδέσμους - θα μπορούσαν - με δική τους πάντα ευθύνη - να επέμβουν και στο λειτουργικό σύστημα ορίζοντας τον ανεμιστήρα να μην παραμένει διαρκώς ενεργοποιημένος.

Reaction score
777
Ερώτηση στους μακόβιους:

Έχω ένα Μακ μίνι παλαιάς κοπής, που μετά τις αναβαθμίσεις σέρνεται σα κάμπγια ετοιμοθάνατη με λουμπάγκο.

Παίρνει άραγε καμιάς σοβαρής αναβάθμισης ή να το πάρει ο κάδος ανακύκλωσης;
Πόσο παλιό είναι?
Προσωπικά θα του έβαζα ένα ssd και θα το κράταγα καμια 5αετία ακόμα.
Μάκ και κάδος ανακύκλωσης δέν πάνε ποτέ μαζί. Θα το βγάλεις μία αγγελία και δέν θα καταλάβεις για πότε θα εξαφανιστεί.

Δεν χρειάζεται να πείσεις τον γράφοντα περί του τελευταίου,αφού θεωρεί μύθο την πολυθρύλητη ηχητική ανωτερότητα των Mac.
Συμφωνώ και απο την άλλη διαφωνώ λίγο.

Υπήρξε μία μικρή περίοδος που στην πιάτσα είχαν βγεί "ειδικά" software σαν το amara που υπόσχονταν θεαματική διαφορά στον ήχο. Το σύνηθες όταν θές να στηρίξεις κάτι που δέν υφίσταται ή δέν μετράται ή η μέτρηση είναι αδιάφορη για το τελικό αποτέλεσμα είναι να του χρεώνεις κάτι δυσνόητο, δύσπεπτο και ενίοτε πχιουρίστικο. Η λύση δέν άργησε να βρεί ανταπόκριση στο γνωστό (?) σε όλους μας τζίτερ το οποίο δήθεν όλα αυτά τα προγράμματα εξευγένιζαν. Αν θυμάμαι καλά η μεταξέλιξη αυτών των προγραμμάτων ήταν παιχνίδι με το χώρο, ίσως χρήσιμο, αλλα έχασα και εγώ επαφή διότι δέν είχαν κατα την ταπεινή μου άποψη καλό user interface οπότε προτίμησα να ακούω με το κακό το software.

Παρόλα αυτά διάφορες κάρτες ήχου συνεργάζονται αποκλειστικά με μάκ. Αν θυμάμαι καλά μία απο αυτές ήταν η μέτρικ χαλό. Ίσως να έβγαλε και για windows όμως. Έχω ακούσει και άλλες.

Άρα ηχητική ανωτερότητα όχι. Ηχητική συνέργεια με συσκευές ... ίσως.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514