Μου καηκε το sub? Βοηθεια!

Reaction score
0
Γεια σας.Εχω το sub CRYSTAL AUDIO 170W με δικο του ενισχυτη και σημερα διαπιστωσα πως δεν παιζει!Το led φωτακι δεν αναβει οταν το βαζω στο on και οταν ανοιγω η κλεινω την ενταση αυτο δεν ανταποκρινεται.Το ανοιγω απο πισω και βγαζω την ασφαλεια απο μεσα.Καμμια ενδειξη καμενης ασφαλειας,πεντακαθαρη.Υπαρχει περιπτωση να εχει καψει κατι αλλο?Δεν θα υπηρχαν ενδειξεις καμενης ασφαλειας?Δεν θα επρεπε να καψει την ασφαλεια και τιποτε αλλο?Η ασφαλεια ειναι 3.15Α 250V.To sub στο πισω μερος εχει ενα διακοπτη που στο πανω μερος γραφει PHASE,αριστερα NOM. και δεξια REV.Τι σημαινουν και που πρεπει να το βαζω,αν δεν μου εχει καει τελειως και το πεταξω το sub.Ευχαριστω εκ των προτερων.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Κάλλιστα μπορεί να φταίει το καλώδιο ρεύματος ή ο διακόπτης ή η ασφαλειοθήκη αν είσαι τυχερός. Το να κάψει την ασφάλεια σημαίνει ότι πρόλαβε πριν κάψει κάτι άλλο. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα (δυστυχώς). Σε κάθε περίπτωση, όπως περιγράφης τη κατάσταση, θα πρέπει να το δει τεχνικός.

Ο διακόπτης που αναφέρεις ελέγχει τη φάση του σήματος ώστε να ταιριάζει το χαμηλό με τα υπόλοιπα ηχεία του συστήματος. Στο NOM είναι το σήμα όπως μπαίνει και στο REV (reverse) κάνει αναστροφή 180 μοιρών. Καμία σχέση με το πρόβλημα που έχεις.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Μου καηκε το sub? Βοηθεια!

Κάλλιστα μπορεί να φταίει το καλώδιο ρεύματος ή ο διακόπτης ή η ασφαλειοθήκη αν είσαι τυχερός. Το να κάψει την ασφάλεια σημαίνει ότι πρόλαβε πριν κάψει κάτι άλλο. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα (δυστυχώς). Σε κάθε περίπτωση, όπως περιγράφης τη κατάσταση, θα πρέπει να το δει τεχνικός.

Ο διακόπτης που αναφέρεις ελέγχει τη φάση του σήματος ώστε να ταιριάζει το χαμηλό με τα υπόλοιπα ηχεία του συστήματος. Στο NOM είναι το σήμα όπως μπαίνει και στο REV (reverse) κάνει αναστροφή 180 μοιρών. Καμία σχέση με το πρόβλημα που έχεις.
Σ ευχαριστω πολυ φιλε.Τελικα μου εκαψε εναν πικνωτη.Το αλλαξα και ολα οκ.Τελικα που να το βαζω στο ΝΟΜ η στο REV?Τι εννοεις αναστροφη 180 μοιρων?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Re: Απάντηση: Re: Μου καηκε το sub? Βοηθεια!

Σ ευχαριστω πολυ φιλε.Τελικα μου εκαψε εναν πικνωτη.Το αλλαξα και ολα οκ.Τελικα που να το βαζω στο ΝΟΜ η στο REV?Τι εννοεις αναστροφη 180 μοιρων?
Το εισερχόμενο σήμα το αναστρέφει κατά 180 μοίρες πριν το ενισχύσει. Το ιδανικό θα ήταν να έχει πλήρη ρύθμιση από 0 - 270 μοίρες με ποτενσιόμετρο.
Σε ποια θέση θα το βάλεις έχει να κάνει με την τοποθέτηση του σε σχέση με τα κυρίως ηχεία σου και τη χρονική διαφορά που υπάρχει με αυτά στο σημείο κροσαρίσματος. Αν το έχεις ανάμεσα ή πολύ κοντά στα ηχεία σου βάλε το στο ΝΟΜ αν είναι μακρυά δοκίμασε και τις δύο θέσεις. Για κανονική ρύθμιση χρειάζεται γεννήτρια και ντεσιμπελόμετρο ή ακόμα καλύτερα αναλυτή φάσματος.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.273
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale