Μπορώ να μην πληρώσω πετρέλαιο?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.764
Απάντηση: Μπορώ να μην πληρώσω πετρέλαιο?

Μα το 1/3 των μελών είναι δικηγόροι. ("βλαμμένοι")
Να μην απευθυνθεί σε ένα τέτοιο φόρουμ;

:142: :142:

Reaction score
935
Οκ. Η γνώμη του δικηγόρου σου ποιά ήταν; Έτσι όπως τα παρουσιάζεις, θεωρώ ότι εν σιωπή του κανονισμού δεν υποχρεούσαι να πληρώσεις τίποτα. Ωστόσο πρέπει να διαβαστεί λέξη προς λέξη ο κανονισμός, γιατί συνήθως αναφέρεται πχ "Η λειτουργία της κενρικής θερμάνσεως είναι υποχρεωτική από .... έως ..... Ουδείς εκ των συνιδιοκτητών δύναται να απαλλαγή ταύτης...." ή άλλα ισοδύναμα.
Επίσης να κάνω μία παρατήρηση ακόμα. Η μόνιμη αφαίρεση των σωμάτων και τυχόν αλλαγή στις σωληνώσεις της κεντρικής θέρμανσης είναι κατά πάσα πιθανότητα πολεοδομική παράβαση. Δεν είμαι βέβαια ειδικός στα πολεοδομικά και μπορεί να μου ξεφεύγει κάτι. Θα πρέπει όμως να το τσεκάρεις με μηχανικό. Κι αυτό γιατί αν είναι όντως παράβαση θα πρέπει να τη νομιμοποιήσεις με τη διαδικασία του πρόσφατου νόμου, πληρώνοντας το σχετικό πρόστιμο. Αλλιώς θα έχεις πρόβλημα με οποιαδήποτε τυχόν μεταβίβαση του ακινήτου. Εξυπακούεται ότι ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ ΛΟΓΩ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ γιατί δεν το χουν σε τίποτα να σε εκβιάζουν μετά με καταγγελίες κλπ.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.929
Απάντηση: Re: Μπορώ να μην πληρώσω πετρέλαιο?

Επίσης να κάνω μία παρατήρηση ακόμα. Η μόνιμη αφαίρεση των σωμάτων και τυχόν αλλαγή στις σωληνώσεις της κεντρικής θέρμανσης είναι κατά πάσα πιθανότητα πολεοδομική παράβαση.
Δεν το νομίζω. Ο νέος ΓΟΚ (4067/2012) έχει μάλιστα και ειδική αναφορά σε αυτό:
άρθρο 4 παρ. 3:
Δεν απαιτείται Άδεια Δόμησης ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, για τις ακόλουθες εργασίες:
...
δ. Συντήρηση, επισκευή ή διασκευή εγκαταστάσεων και αγωγών κτιρίων.

Άλλου παπά ευαγγέλιο βέβαια το τι θα έχει να αντιμετωπίσει νομικώς από τους συνιδιοκτήτες εάν πειράξει κοινόχρηστες εγκαταστάσεις. Αν και η αποκοπή, με απλή σφράγιση των αγωγών, των σωμάτων του από το δίκτυο ούτε από τα μαλλιά τραβηγμένο δεν νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί παρέμβαση.
Αν και ομολογώ δεν έχω ασχοληθεί ειδικότερα με το θέμα ώστε να έχω υπόψη μου κάποια αντίθετη (που προσωπικώς δεν θα την έβρισκα βέβαια λογική, λέμε τώρα) ερμηνεία από τη νομολογία.
Τώρα όντως, τι θέματα είναι αυτά που συζητούμε σε τεχνικό φόρουμ εικόνας ήχου. Ας μιλήσουμε καλύτερα για ενισχυτές.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.972
Απάντηση: Μπορώ να μην πληρώσω πετρέλαιο?

Οφείλω στο τεχινικό φόρουμ :136: τις παρακάτω διευκρινίσεις.

Το κατάστημα δεν είναι ιδιόκτητο.
Τα σώματα απλώς αφαιρέθηκαν κατα την ανακαίνιση του καταστήματος, και οι εργασίες περιλαμβάνονταν στην άδεια της πολεοδομίας για έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.
Οι σωλήνες που καταλήγουν στα σώματα "ταπώθηκαν", και τίποτα έξω από το κατάστημα ή τις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις δεν πειράχτηκε.
Ο ιδιοκτήτης ήταν από την πρώτη στιγμή ενήμερος (2007) για την αφαίρεση των σωμάτων και συναίνεσε.
Σε σχετική συζήτηση που είχα πρόσφατα μαζί του, το πήγε πιο μακριά από όσο φανταζόμουν: μου υπέδειξε να στείλω εξώδικο στον διαχειριστή για επιστροφή των χρημάτων που τόσα χρόνια κατέβαλα, ως αδίκως (ή αχρεωστήτως, δεν θυμάμαι τον όρο) καταβληθέντα! :111:
Ο δικηγόρος μου δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για τους πίνακες κατανομής των δαπανών, αφού όταν ήρθαν στα χέρια μου είχε φύγει από το γραφείο του.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές το τεχνικό φόρουμ. :114:
Θα επιστρέψω στους προβολείς που αποτελούν και το αντικείμενό μου στο Avsite.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.136
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop