Μόναχο...κατόπιν εορτής

AriPetro

Ears of Gold
Μηνύματα
932
Reaction score
1.629
Φαντάζομαι θα εννοείς ότι είναι η πρώτη της σε κεφαλή MC... ;)
γιατί η AT κατά καιρούς έχει βγάλει άπειρες κεφαλές με βελόνα shibata, αλλά πάνω σε MM....:)

Ένα μπράβο και από εμένα για την "διαφορετική" παρουσίαση....:hi:
Βασίλη κυκλοφορεί η audio Technica τώρα κεφαλή ΜΜ με shibata?
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
αυστηρως ακαταλληλο για κεφαλες που πασχουν απο υψοφοβια.:D
θελει τιποτα αδεια χειριστη τουτο δω ή μπορει ο καθενας να το λειτουργησει?
Άδεια χειρισμού για γερανοφόρο-κλαρκ θα μπορούσε κάλλιστα ν'απαιτήσει το πικάπ Sperling Heavyweight Turntable L1 με την...πουλαδερή μορφή.Έπαιξε στο πλαίσιο της έκθεσης στο σύστημα Zellaton-CH Precision.

http://www.motordose.de/index.php/en/models/heavyweight-record-turntable

Αφιέρωση για τον Μη,ευχάριστες νότες από τα παρακλάδια της εκθέσεως:

Η νέα οικογένεια βινυλιακών αναπαραγωγών Vertere σχεδιασμένων από τον Touraj Moghaddam (πάλαι ποτέ ιθύνοντα νου της γνωστής Roksan και δημιουργό της θρυλικής σειράς Xerxes) υποστηριζόμενα από ηλεκτρονικά της ελβετικής FM Acoustics και φυσικά το ανυπέρβλητο PMC MB2 SE.Και μόνο χάρη στο συνδυασμό με αυτά,γεννούσε ενδιαφέρον γι ακρόαση και υπό διαφορετικές ελεγχόμενες συνθήκες.


Επιτόπου επίδειξη (πριν και μετά) στο μόνιτορ του καθαριστικού αποτελέσματος που επιτυγχάνει στα αυλάκια του δίσκου το Nessie Vinylmaster (το...τέρας αμάν!)

Easy όνομα και πράμα η ευθυγράμμιση για την κεφαλή στον ομώνυμο βραχίονα από την διαιτητική έκδοση Thales TTT-Slim.Αυτό το ελβετικό πικάπ θα μπορούσε να κάνει πάταγο,εάν η απλότητα δεν χρεωνόταν σκανδαλωδώς σε σχέση με την...άκρα πολυπλοκότητα.




Michael Fremer : ΄΄Καλά,με ενημέρωσαν από τη Wilson ότι το νέο μοντέλο Sabrina απαιτούσε να βρεθούν τα ώτα σ'ένα ιδιαίτερο επίπεδο ως προς τη θέση των tweeter-mid,αλλά αυτό πιά είναι κομματάκι άβολο...΄΄
 
Last edited:

Μηνύματα
9.110
Reaction score
8.905
Βασίλη κυκλοφορεί η audio Technica τώρα κεφαλή ΜΜ με shibata?
Τις έχει σταματήσει εδώ και καιρό... και μάλλον δεν συμφέρει η αγορά τους (παλιό στόκ) λόγω συλλεκτικότητας, από την άλλη και οι MicroLine (βελόνες της) μια χαρά είναι. ;)
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
http://www.avsite.gr/forum/threads/kii-audio.145121/page-2

Τελική πινελιά με το ΄΄Ηχείο της Επόμενης Μέρας΄΄ Kii Audio Three.



Επιδείχθηκε εντός studio ηχογραφήσεων σε εκπροσώπους του ειδικού τύπου στο πλαίσιο παράπλευρων εκδηλώσεων σχετιζόμενων με την κυρίως έκθεση.Σε έκδοση πρωτοτύπου ακόμη,ο αλγόριθμος της ψηφιακής επεξεργασίας επέτρεπε την απόκριση από τα 30 Hz και άνω,αφού δεν είχαν ακόμα ενσωματωθεί οι σερβομηχανισμοί ελέγχου διαδρομής των κώνων που θα εξασφάλιζαν γραμμική συμπεριφορά στη ζώνη κάτωθεν.Το τελικό μοντέλο υπόσχεται ωφέλιμη απόκριση από την πρώτη οκτάβα του ακουστού φάσματος.

Ο έλεγχος της πολικής απόκρισης γινόταν έκδηλος κατά την κίνηση ενός ακροατή από το εμπρόσθιο στο οπίσθιο πεδίο ως προς τα ηχεία.Η δε ισορροπία ανάμεσα στις επί κι εκτός του άξονα αποκρίσεις επιβεβαιωνόταν από την αμετάβλητη ακουστική αντίληψη κατά τη μετάβαση από θέσεις ακρόασης κείμενες στη μεσοκάθετο του στερεοφωνικού τριγώνου σε ακραίες πλαϊνές θέσεις.

Το πρόγραμμα επίδειξης ήταν διαμορφωμένο κατά τρόπον ώστε ν'αναδεικνύει τις αρετές του ηχείου στην απόδοση δυναμικών αντιθέσεων,στερεοφωνική απεικόνιση,ανάλυση και πάνω απ'όλα την ικανότητα ν'ανταποκρίνεται διατηρώντας τονική ισορροπία σε οποιοδήποτε πρόγραμμα κληθεί ν'αναπαραγάγει.

Το αντίτιμο των 10Κ φαντάζει λογικό,με δεδομένα την τεχνογνωσία πίσω από την υλοποίηση,το πλήθος αρθρωμάτων Ncore και των μονάδων εκπομπής που περιλαμβάνονται επί μίας στιβαρής καμπίνας κατασκευασμένης με έγχυση πολυμερούς ρητίνης και βεβαίως την υψηλή αισθητική.

Ένεκα της ψηφιακής επεξεργασίας σε οποιοδήποτε σήμα εισόδου,της φιλοσοφίας ΄΄όλα σε ένα΄΄ συνδυασμένα με τα πλούσια ελέη ανάδρασης στα ενισχυτικά του Bruno,μία τέτοια υλοποίηση ενδέχεται να γυρίσει τα άντερα σε κάποιους παραδοσιακούς θιασώτες της υψηλής πιστότητος.Πρωτεύοντα ρόλο στην εξέλιξη αυτής έχουν παίξει ηχητικοί μηχανικοί αντί για νταβραντισμένους αρχιδοκιμαστές.

Ως προς την αναμενόμενη εμπορική της πορεία,ο υποψήφιος χρήστης οφείλει να ξεκαθαρίσει μέσα του ποιόν αξίζει να εμπιστευθεί περισσότερο: επαγγελματίες αρμοδίους για την παροχή ακουστικών εμπειριών έστω και αν δεν θα του άρεσαν πλήρως τα κριτήριά τους,ή υψιτελείς μεταπράττες τέτοιων εμπειριών έστω και αν τον ενθουσίαζαν κάποια δικά τους κριτήρια;Επιπροσθέτως δε,με τί θα άξιζε να συμπαραταχθεί σε συλλογικό επίπεδο την κρίσιμη στιγμή: αυτό που προκύπτει ότι τον βολεύει,ή ό,τι προκύπτει ως αναγκαίο ;

Ίσως τελικά τα διακυβεύματα της υψηλής πιστότητος να μην είναι και τόσο αποξενωμένα σε σχέση με κάποια πολιτικά τοιαύτα...
 
Last edited:



Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
http://www.my-hiend.com/vbb/showthread.php?10531
Το βάζω εδώ για να ανοίξει το θέμα ο σεσημασμένος ....
Θα μπορούσε κάποιος να σε χαρακτηρίσει ως μεγάλον...καλοθελητή.:lolsign:
Αφού υπάρχει επιδοκιμασία,θα κάνω την προσπάθεια,αλλά με ρυθμό εξαρτώμενο από το διαθέσιμό μου χρόνο.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.386
Reaction score
93.959
...αλλά με ρυθμό εξαρτώμενο από το διαθέσιμό μου χρόνο.
Άστους βρε φιλαράκι και πάμε να πιούμε τον καφέ μας εμείς. 8-)
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Μάϊος 2016 και με τη μεσολάβηση του avsσαλέου καλοθελητή περνάμε γι άλλη μια φορά στην περιγραφή...Μοναχικών εκθεμάτων.

Ξεκίνημα -τιμής ένεκεν- με κάτι οικείο:οι περίφημες κόρνες της Tune Audio Anima συμπληρωμένες με ξεχωριστές υποβαθύφωνες μονάδες Kion (6600 euro έκαστη).Μονομπλόκ τελικοί οι Traformatic Elysium με 60 μονοτελή Watt,στοιχίζοντα δύο χιλιάρικα έκαστο -τα βαττάκια,όχι τα...μονομπλοκάκια.:D
Η υπερβατική τους εμφάνιση ήταν επόμενο να διεκδικεί περίοπτη θέση στον γλομπάτο υπόκοσμο:Λυχνία ισχύος Eimac 250 TL σε άμεση σύζευξη μέσω μετασχηματιστή με την οδηγήτρια EML 20b-V4 και η EML 5Z3 σε ρόλο ανορθώτριας...
Με τόση underground αύρα,είναι τουλάχιστον βέβαιη η...ανόρθωση για τον υποψήφιο κάτοχο.
Ρόλο πηγής είχαν αναλάβει ηλεκτρονικά της Rockna :
Wavedream DAC (6600 euro) υλοποιημένο με custom φίλτρα,femto χρονισμό,επίλεκτο τροφοδοτικό,τετραπλό DSD,αναγωγή σημάτων PCM σε DXD (24bit/352,8 KHz)
Wavedream Network (7700 euro) οδηγός Bluray/μεταγωγέας αρχείων (αυτό που λένε...Rockna οδηγητή),όπως και βινυλιακόν σύστημα από τον γνωστό Dr Klimo.





Στημένο εντός αρκετά ευρύχωρου δωματίου,το σύστημα έπαιξε όπως θα οραματίζονταν οι επισκέπτες της Αθήνας 2015 να είχαν αποδώσει τα συγκεκριμένα ηχεία.Κοφτερές δυναμικές αντιθέσεις,αισθησιακές χροιές,ικανοποιητική στερεοφωνία,τονική συμπεριφορά και σηματοθορυβικοί λόγοι που δεν χαλούσαν τη μέθεξη.Η ηχητική περιέλιξη θα μπορούσε να βελτιωθεί αν δεν παρεμβάλλονταν οι επιβλητικές ενισχυτικές...Κιβωτοί της λυχνιακής διαθήκης.Θα του άξιζε ο τίτλος ΄΄Σύστημα του...Breaking Bad΄΄,ως σύνολο που θα μπορούσε ν'αποκτήσει κάποιο μέλος του πραγματικού υποκόσμου,στην απόπειρα να εξιλεώσει την ψυχή του από τις παράνομες πράξεις.


:p
 
Last edited:

Μηνύματα
4.461
Reaction score
7.732
Η ηχητική περιέλιξη θα μπορούσε να βελτιωθεί αν δεν παρεμβάλλονταν οι επιβλητικές ενισχυτικές...Κιβωτοί της λυχνιακής διαθήκης
πρέπει να μεταλαμπαδευσουμε στους νεους τα ηθη και εθιμα του παραδοσιακου χαι εντ:D
 

C

chrispo

Guest
....και να τους μάθουμε να ¨ακούνε ¨ με τα μάτια, όπως η πλειοψηφία αγοραστών των ...
- μα καλά το δικό μου γιατί δεν παίζει έτσι..?
- ¨Κοίτα ¨ το καλά και θα ¨δείς¨..
...στην πλειοψηφία των ανωτέρω συστημάτων , αν η ακρόαση γινόταν με μια κουρτίνα μπροστά, όταν θα έφευγε αυτή ..θα ¨έτρεχε¨ και ο υποκείμενος ¨ματάκιας¨ ..:cool:
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
....και να τους μάθουμε να ¨ακούνε ¨ με τα μάτια, όπως η πλειοψηφία αγοραστών...
Μια τόσο πολυχρησιμοποιημένη έκφραση όπως το ΄΄Άκου να δεις΄΄ όφειλε να βρει τουλάχιστον και μια κυριολεκτική έννοια...:p
πρέπει να μεταλαμπαδευσουμε στους νεους τα ηθη και εθιμα του παραδοσιακου χαι εντ:D
΄΄...Klimo κι έρχομαι / έεερχομαι φτάνωωω / με το πρώτο το άααεροπλάνοοο...΄΄ :lolsign:

Plus ca change...
Το νέο μοντέλο ηχείων Marten Mingus Quintet οδηγούμενα από ενισχυτικά της Analog Domain,MSB Select II ψηφιοαναλογικό μετατροπέα,πηγή Aurender X100,καλωδίωση από τη βαρβάτη Jorma και διαχυτές Wings από την SMT.




Η απόδοση διακρινόταν από ΄΄ασφαλείς΄΄ χαϊενδικές αρετές:ανάλυση,εστίαση,σώματα,επαρκείς χαμηλές χωρίς θολώματα στη ζώνη των μεσαίων,ικανοποιητική δυναμική συμπεριφορά και τονικότητα που υποχωρούσε από οιαδήποτε υπερβολή στη ζώνη των υψηλών συχνοτήτων.Η φιλοσοφία του ΄΄μια από τα ίδια΄΄ όμως δεν υποσχόταν επί μακρόν διέγερση για τους δοπαμινεργικούς υποδοχείς όσων θα διάλεγαν να συμβιώσουν με το σύστημα.

Και μιλώντας για μία από τα ίδια,περνάμε στο σύστημα που είναι δομημένο ως γνωστόν για υποστήριξη της...καλωδιοσειράς Silenzio.




Κι εδώ είχαμε ασφαλείς χαϊενδικές αρετές με στόχο τον άμεσο εντυπωσιασμό,αλλά η ανακοίνωση "when listening matters" να φιγουράρει φαρδιά-πλατιά ως φόντο σε αρμαθιά που θυμίζει τον εγκέφαλο-ηγέτη των μηχανών στο Matrix Revolutions και την καλωδιακή ΄΄no man's land΄΄ σχηματισμένη χάρη στους πολυμερείς-αλεξίσφαιρους;- καλωδιοαποστάτες adds insult to injury...
Δεν είναι δυνατόοον...Τόσα πολυτελή φίδια να λαμβάνουν ρεύμα από ένα ΄΄ταπεινό΄΄ Furutech etp-80;;;Και ύστερα σου λέει listening matters...:lolsign:
 
Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.366
- ερώτηση , δεν κινδυνεύει με την πάροδο του χρόνου/νων , το ξύλο να πετσικάρει ;

 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.366


Και δε με λες; Εκεί γιατί είναι περτικαλί; Έσταξε χλωρίνη; :D
- εξουδετερώνει το επιδερμικό φαινόμενο , μέσω της χρωματομαγείας ,
[DOUBLEPOST=1463665330][/DOUBLEPOST]- ούτε στο enterprise , δεν είχαμε τέτοια

 



Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.366
εχει υπογλυκαιμια το ηχοσυστημα σας?
εχουμε την λυση. λαμπες για περισσοτερη γλυκα :D

- και εάν έχει ζάχαρο . . . Bryston
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.366
[QUOTE="Bhutia, post: 1973064, member: 19205
[/QUOTE]

- τα ηχεία είναι της Geometric Harmony
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.366
Πανέμορφα αυτά τα Everest. Επιτέλους ένα υπέρ high end προϊόν που μου αρέσει.
- όντως , το απόλυτο εργαλείο , υπέρ high end όπως λες , με επαγγελματικό μπάκ-ράουντ
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.366
Η νέα κεφαλή AT33sa ($ 799) είναι η πρώτη Audio Technica με βελόνα Shibata.


- δεν ήξερα πως επιτρέπονται και τα normal-end προιόντα
[DOUBLEPOST=1463668595][/DOUBLEPOST]
. . . από την άλλη και οι MicroLine (βελόνες της) μια χαρά είναι. ;)

- και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής , λόγω μικρότερου εμβαδού επαφής με το αυλάκι , σε σχέση με την shibata
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.121
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top