Μόναχο...κατόπιν εορτής

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.101
Reaction score
124.657
Οι ιθύνοντες της PMC ΄΄το έφτιαξαν΄΄ και πλήθη επισκεπτών πράγματι συνέρευσαν.
Ωραίο το κονσεπτ, υπό την προϋπόθεση ότι εσύ ο επισκέπτης, είσαι πολύ πιθανόν (δηλαδή σχεδόν σίγουρα) και χαϊεντάς. Με τις γνωστές αγκυλώσεις. ;)

Διότι, αν αφαιρέσουμε το μανδύα της χαϊεντοσύνης, με ότι αυτή συνεπάγεται, θα αρκούσε το δικάναλο νέο μάστερινγκ, πακέτο με ένα τυπικό immersive upmixing, είτε από ντόλμπι είτε από όρο, σιγά τα λάχανα σλόου δε γκάμπατζ. :p

Λίγο πάνω από 10.000€ κόστιζαν τα 6 ηχεία στο ταβάνι.. να μη προσθέσουμε το κόστος των υπόλοιπων όμοιων σαραουντ και της μεγάλης βασικής Αγίας Τριάδας. 8-)
Και δε πρόκειται για ηχεία μεταξωτές κορδέλες..:cool:


Όλη η ιστορία βασίζεται κατά βάθος στην γνωστή δημοσίως ενοχή της χρήσης DSP. Όμως χρησιμοποιήθηκε DSP, ασχέτως αν δε χρησιμοποιήθηκε σε μια διαδικασία από τις 1000+1 νύχτες της όλης διαδικασίας μέχρι να φτάσει στα αφτιά μας τα χρυσά. Δηλαδή; Φάτε μάτια ψάρια, άλλη μια φορά, απλώς όχι σε καλώδια χοντρά πάνω σε στηρίγματα.:gotcha:

Δε νομίζω πως γίνομαι "κακός", ούτε καν αυστηρός δεν είμαι. Αξιαγάπητοι με την πρώτη ματιά ήταν και είναι οι παραγωγοί του εγχειρήματος, και ομοίως οι ορδές των χαϊεντάδων που καλά έκαναν κι έτρεξαν να το απολαύσουν, ακόμα κι αυτοί που από μακριά το φαντάζονται.

Μόνο που κόλλησα λίγη κογίτιδα, και βγαίνει εύκολα η απλή θεόπικρη αλήθεια. Ένα σύγχρονο μάστερ από πολλά σωστά ηχεία. Εγγυημένο αποτέλεσμα, δεν τίθεται θέμα. :angel:
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Επεισόδιο 2 : Ένας ξυπόλητος Μπουχάρα...
Οι ιθύνοντες της PMC ΄΄το έφτιαξαν΄΄ και πλήθη επισκεπτών πράγματι συνέρευσαν.
Ο βλοσυρός φύλακας στη θύρα έκανε νόημα με τα δάκτυλα ότι θα άφηνε μονάχα ένα άτομο από την παρέα των εξερευνητών να διαβεί το κατώφλι.Ο επιθεωρητής Μπουχάρα πετάχτηκε μπροστά και προτού οι υπόλοιποι αρθρώσουν λέξη έδειξε την οθόνη της ταμπλέτας κλειδωμένη στο νήμα για το θάνατο του δικάναλου.΄΄Ο Λόγος του Κυρίου΄΄ είπε δυνατά με άπταιστα αγγλικά.Είχε αντιληφθεί και ο ίδιος το μυστικό κάλεσμα όταν έστηνε το δικό του ταπεινό 5.1 setup.Ο φύλακας έφερε την ταμπλέτα κολλητά στο αυτί και κούνησε αρνητικά το κεφάλι σα να ήθελε να πει πως δεν ακούει τίποτα.Ο επιθεωρητής όμως είχε ήδη επωφεληθεί από τη χρονοτριβή περνώντας μέσα.


Οι μετακινήσεις του περιστοιχισμένος στο πλήθος των παρευρισκομένων γίνονταν με την ίδια κλινική ακρίβεια που χειρουργούσε και ο ίδιος τους ασθενείς του.Με κάθε αποχώρηση έβρισκε ευκαιρία να λαμβάνει διαφορετικές θέσεις πάνω στην έκταση και μέσα στη νοητή ηχόσφαιρα περιμένοντας υπομονετικά μέχρι να μειωθεί λίγο ο κόσμος.Και όλες δημιουργούσαν εν χορώ την ίδια κατάνυξη,καθώς αναρωτιόταν μέσα του ποια αλγοριθμική δύναμη είχε επαναφέρει τους αυθεντικούς μουσικούς σα να ήθελαν να δώσουν μια ύστατη παράσταση από το υπερπέραν.

Ήταν η πρώτη του φορά που αναλογίστηκε το...αυτονόητον,ότι οι χροιές και τα μεταβατικά ενός οργανικού συνόλου έστω και ολιγομελούς γίνονταν ακόμη πιο πειστικές εφόσον οι επιμέρους ηχογραφημένες οντότητες αποκτούσαν δυνατότητα να καταλάβουν πραγματικό χωρικό όγκο.Γιατί τότε μόνο θα προσεγγιζόταν μια αληθοφανής πολική απόκριση για τα ίδια τα είδωλα πλέον αντί των ηχείων.

Το ακρόαμα αποκτούσε έτσι μια πρωτόγνωρη αισθητική λειτουργικότητα και ρεαλιστική διαστρωμάτωση.
Αφαίρεσε τα υποδήματα που φορούσε και άφησε το ακουστικό αισθητήριο να αιωρηθεί σε κάθε γωνιά της αίθουσας,λες και πατούσε πάνω σε αλλεπάλληλα στρώματα από τα αγαπημένα του χαλιά,σκεφτόμενος πως σε αυτό το μέρος το πλάσιμο του Κόσμου εξελισσόταν σε πραγματικό χρόνο...
Κουφάλα Μπχουτια ήσουν μέσα όταν ήμουν εκεί; Και δεν μιλούσες;

:lolsign:
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
TAD never breaks...Βad.Από τις ελάχιστες φορές ωστόσο που δεν αποτελούσε σημείο αναφοράς.Ο Χάρης Περεστρόϊκας έκανε υποθέσεις εργασίας για πόσο γοητευτικό θα ήταν να στηνόταν σε επόμενη εκδήλωση ένα πολυκαναλικό setup με ΤAD.

Οι ιθύνοντες της Dynaudio ξέρουν καλά τι κάνουν για να προασπίσουν τις οικιακές σειρές.Confidence 30 & Simaudio Moon ηλεκτρονικά.Απίθανο ν'απογοήτευαν.
Δεν θα στήσουν όμως ποτέ επαγγελματικό setup σε καταναλωτική εκδήλωση...

Σιγά που δεν θα έπαιζαν ικανοποιητικά τα Vandersteen Model 7 MkII οδηγούμενα από ηλεκτρονικά της Brinkmann.Ωραία ευθυγράμμιση χαμηλού χάρη σε υποβαθύφωνες μονάδες κοντά στα ηχεία αλλά και σε...τοιχώματα.Πονηροί οι υπεύθυνοι στησίματος.Αλλά ποτέ κεντρικό κανάλι,μη και κόψει τη θέα από τα ικριώματα.

΄΄Κοίτα ρε τους κερατάδες...Βγάζουν και sub υπό μορφή γλάστρας...΄΄
Cessaro Alpha II - Ypsilon

΄΄Ποτέεε ποτέ ποτέ ποτέεε...Βαθύ χαμηλόοο...Ποτέεε΄΄ παιάνιζε ρυθμικά προσπαθώντας να μην επικαλύψει το - ευχάριστο ομολογουμένως - ακρόαμα ο Χάρης Περεστρόϊκας.

΄΄'Οπως έλεγα προηγουμένως και στον De La Prisa,πρώτα κοιτάμε ν'αγοράσουμε μακριά καλώδια με σουκοπαρελκόμενα και ύστερα σκεφτόμαστε πόσο...ακριβά είναι΄΄

Ποια Geithain & Kii,θα σας φτιάξουμε εμείς μοτίβο πολικής απόκρισης να τρίβετε τ'αυτιά σας...
 



Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Ενισχυτής ακουστικών Angstrom Stella: Μέγιστη ισχύς 3,5 Watt με όριο παραμόρφωσης το 1%.Και με τιμή 14000 $ μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι η ισοτιμία είναι 250mWatt ανά χιλιαρικάκι υπό το ανώτατο αποδεκτό όριο αρμονικής παραμόρφωσης.Τοπολογία αυστηρά μονοτελική χωρίς αρνητική ανάδραση και πλήθος λυχνιών μεγαλύτερο από αρκετούς λυχνιακούς τελικούς.Ανταποκρίνεται σε διαφορετικά φορτία ακουστικών.
Η κατασκευή όμως δεν είναι διόλου ψαρωτική όταν όλα αυτά τα εξαρτήματα στεγάζονται σ'ένα κόντρα πλακέ σασί με επίπεδο συναρμολόγησης DIY...


Επεισόδιο 3 : Ο Βιο-ληστής στη στέγη (Zen Sati - Sonus Faber - Audio Research)





Ήταν αυτό ακριβώς που είχε πλάσει μες στη φαντασία του ο Δον Χωσέ Λεάντρο Ντε Λα Πρίζα από τις μυθικές αφηγήσεις που είχαν φτάσει κατά καιρούς στ'αυτιά του.Η αίθουσα των στεναγμών με χρυσίζοντες αγωγούς να τη διασχίζουν ανάμεσα στις συσκευές και η καθάρια μουσική που ανάβλυζε από δύο μονάχα κανάλια λες και τα ίδια τα ηλεκτρόνια διδάσκονταν κρυφά τραγούδια κινούμενα πάνω στις χρυσοποίκιλτες διαδρομές τους.Ο βασιλιάς των καλωδίων να λούζεται στη μυστική πηγή επικαλυμένος με σκόνη φτιαγμένη από πολύτιμα κτερίσματα,αφιερωμένα απ'όσους πιστούς εξερευνητές είχαν καταλήξει εκεί.

Παραδόθηκε στις υπερκορεσμένες αρμονικές δομές,τις ακαριαίες δυναμικές αντιθέσεις,τη λαμπρή απουσία και του παραμικρού γρεζάτου κόκκου,τα συμπαγή ρυθμικά μοτίβα.Η σιγή ανάμεσα στις νότες προβαλλόταν σαν σκοτεινή ουσία στα τρίσβαθα της δικής του ψυχής με την άλω των οργανικών ειδώλων να φλογίζει τα κέντρα του ακουστικού φλοιού.Και η διαστρωμάτωση πάνω στην ηχητική σκηνή που έμοιαζε να εκτείνεται πέρα από τα όρια της αίθουσας με το σόλο βιολί να κυριαρχεί σε μια υπερκόσμια σκέπη.

Γιατί όμως να μη βρίσκεται σε συνάφεια με τα υπόλοιπα ηχητικά είδωλα;Τί υποχθόνιο βασανιστήριο μηχανευόταν το τραγούδι των καλωδίων;Κάπως έπρεπε να επέμβει σε αυτό...

"Πρέπει ν'αλλάξετε καλώδιο τροφοδοσίας στο phono!Μπας και ο βιολιστής μπορέσει να έλθει στο ίδιο επίπεδο με τα άλλα όργανα!" στράφηκε και είπε ξαφνικά στον αρχιερέα του βασιλιά.
- Αφού το έργο που παίζει είναι ο "Βιολιστής στη Στέγη",αποκρίθηκε ο αρχιερέας ανασηκώνοντας τους ώμους.΄΄Δεν γίνεται για χάρη σας να τον κατεβάσουμε στο πάτωμα!΄΄

"Μα θέλω ν'ακούσω τη διαφορά...Δεν αντέχω βιολιά που ίπτανται σαν κάτι πολυκαναλικά συστήματα όπως μου έχουνε πει...Όλοι ξέρουμε πόσο ακούγονται οι διαφορές,ιδίως σ'ένα τέτοιο ηχοσύνολο και κανείς από τους πιστούς δεν θα συνέχιζε άμα δεν άκουγε τις διαφορές!...Είμαι ο Δον Λεάντρο Ντε Λα Πρίζα,μέγας κατακτητής των καλωδίων και νέμεσις των ορθολογιστών! Όλα τα δεδομένα πηδώ και θα ιδρύσω μια νέα αυτοκρατορία του παθητικού και δικάναλου setup!Ποιος είναι στο πλευρό μου;!"

- ΄΄Όποιος γουστάρει διαφορές πρέπει να τις πληρώνει κιόλας!΄΄ είπε με βροντερή φωνή ο αρχιερέας ΄΄Τα χρυσά ρυάκια ηλεκτρονίων τροφοδοτούνται χάρη στην αιμοδοσία των πιστών!΄΄
Χτυπώντας τις παλάμες τα αναρτημένα καλώδια που βρίσκονταν σε στατική επίδειξη πετάχτηκαν από τους αποστάτες και τύλιξαν τον εξερευνητή όπως τα φίδια τον Λαοκόοντα.

"Φακ έβριθινγκ!Παθητικά και δικαναλικά!" τα μόνα λόγια που πρόλαβαν ν'ακουστούν προτού χαθούν σ'έναν άναρθρο ρόγχο.

 


Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.134
Reaction score
26.693
Ο Χάρης Περεστρόϊκας έκανε υποθέσεις εργασίας για πόσο γοητευτικό θα ήταν να στηνόταν σε επόμενη εκδήλωση ένα πολυκαναλικό setup με ΤAD.
Εγώ αναρωτιέμαι αν μπορούν αυτά να μετατραπούν σε ενεργά. Κι αν τυχόν στηθούν πολυκάναλα, τι παίζει με το κεντρικό.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Εγώ αναρωτιέμαι αν μπορούν αυτά να μετατραπούν σε ενεργά.
Γιατί όχι; Ξηλώνεις το κρος και βάζεις ενα τρικάναλο fusion.
[DOUBLEPOST=1558073119][/DOUBLEPOST]
Κι αν τυχόν στηθούν πολυκάναλα, τι παίζει με το κεντρικό.
Εχουν κεντρικό
https://www.emotiva-france.com/collections/enceintes/products/enceinte-centrale-emotiva-airmotiv-c2
 

TERMATOGAZI

Bass!
Μηνύματα
2.148
Reaction score
4.878

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
:roflmao:
Θέλουν να μεγαλώσουν την βάση των beta testers :lolsign:

Στην έκθεση μου είπαν πως η Dirac δεν προβλέπεται να τους παραδώσει το software πριν απο το midsummer. Βάλε Χριστούγεννα. Στο αγελαδοκούρεμα.

Αν κάποιος σκοπεύει να αγοράσει prepro του χρόνου τέτοια εποχή, είναι άριστη επιλογή.
 

Μηνύματα
947
Reaction score
2.990
...........................................Η αίθουσα των στεναγμών .............................
..........................................μα θέλω ν'ακούσω τη διαφορά...Δεν αντέχω βιολιά που ίπτανται .........
......................................... πηδώ και θα ιδρύσω μια νέα αυτοκρατορία...................
..........................................Ποιος είναι στο πλευρό μου;!"

"Φακ έβριθινγκ!Παθητικά και δικαναλικά!" τα μόνα λόγια που πρόλαβαν ν'ακουστούν προτού χαθούν σ'έναν άναρθρο ρόγχο.
_____02.jpg
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.101
Reaction score
124.657
Εγώ αναρωτιέμαι αν μπορούν αυτά να μετατραπούν σε ενεργά.
Εγώ αναρρωτιέμαι πόσο πιο όμορφα τα θεωρείς αυτά σε σχέση με τα Άνταμ, ώστε να ασχολείσαι με αυτά και πως θα τα κάνεις ενεργά, κι όχι με τα Άνταμ που είναι ενεργά από μαμά....

Άβυσσος η ψυχή τ'ανθρώπου....

Λες και μας τελείωσαν τα ενεργά, και πρέπει να βρούμε κάνα παθητικό να το χεριάσουμε μόνοι μας, μεις που τα ξέρουμε καλύτερα τα πράγματα από τους μηχανικούς στην πχ Άνταμ, και θα μας βγει φτηνότερα γιατί έτσι και γιατί είμαστε πολύ κουλ τύποι να ούμε.

Κι ας πάρουμε ηχεία από την εμοτιβα, κι όχι από την Άνταμ, που έχει μια σημαντική ιστορία στην κατασκευή ηχείων και πραγματική τεχνογνωσία στο σπορ, που κατασκευάζει η ίδια τα μεγάφωνα που χρησιμοποιεί, που που που...

Κι έτσι εξηγείται η φαλάκρα. Πώς να μου μείνει μαλλί...
 
Last edited:






costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.101
Reaction score
124.657
exposed to b&w and harbeth speakers, and the majority of valve amplifiers.
Fixed.
[DOUBLEPOST=1558085626][/DOUBLEPOST]
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι αν τα ενεργά μπορούν να μετατραπούν σε παθητικά:D:D Ερώτηση για δυνατούς λύτες sudoku:D
Εγώ πάλι αναρρωτιέμαι πόσο γέλιο ρίχνουν τα κοπρόσκυλα οι μηχανικοί των ενεργών ηχείων, όταν διαθέτουν και παθητικές μορφές αυτών.:D

Να'μουνα σε μια γωνιά να τους έβλεπα, όλ δι μανεϊ.:p
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
...
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι πόσο γέλιο ρίχνουν τα κοπρόσκυλα οι μηχανικοί των ενεργών ηχείων, όταν διαθέτουν και παθητικές μορφές αυτών.:D

Να'μουνα σε μια γωνιά να τους έβλεπα, όλ δι μανεϊ.:p
Όλα κι όλα...Business means business and Pleasure is pleasure...Με το απολαυστικό σκέλος να είναι βεβαίως εκείνο των ενεργών υλοποιήσεων...;)
Εγώ αναρωτιέμαι αν μπορούν αυτά να μετατραπούν σε ενεργά. Κι αν τυχόν στηθούν πολυκάναλα, τι παίζει με το κεντρικό.
Ειδικά για τέτοιες απορίες θα άξιζε να θεσπιστεί κάποιο ιδιότυπον...point system .o_O
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.106
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top