ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΩ;

Reaction score
243
Kaλησπέρα παιδιά.
Είμαι νέος στο site.Θέλω να ξεκινήσω με το βινύλιο αλλά δεν παίζουν πολλά λεφτά μιας και αυτή την περίοδο είμαι άνεργος.Βρήκα έναν κύριο που δεκαετία 70 ήταν Αγγλία και ροκάς και πουλούσε τους δίσκους του, αγορασμένους εκείνη την περίοδο,από PINK FLOYD και ΒEATLES μέχρι ΚRAFTWERK κλπ.Πήρα 80 lp s Δεν έχω προλάβει να δω αν είναι κάποιο album πιο σημαντικής αξίας πάντως δεν μπόρεσα να αντισταθώ και τα αγόρασα.Έχω ένα αντίστοιχο με το βίντεο πικαπ,βασικά ειναι το SHARP SG221X, ήταν κάτι χρόνια παρατημένο στο πατάρι και απ ότι θυμαμαι δεν λειτουργούσε η κασετα.Βέβαια άν το δώσω σε τεχνικό μάλλον μόνο το πικαπ θα φτιάξω που με ενδιαφέρει.Θέλει service ιμάντα και βελόνα.Αξίζει λέτε να ασχοληθώ γιατί βλέπω κάτι αντίστοιχα στο marketplace να τα πουλάνε πολύ φθηνά,γενικότερα όταν είναι music system δεν βλέπω να τα έχουν σε υπόληψη πολύ.Επίσης αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον τεχνικό κοντά Αγίους Αναργύρους-Τρεις Γέφυρες ΑΘΗΝΑ.Βρήκα στο ιντερνετ Νέα Χαλκηδόνα Service Sound τεχνικό αν έχει κάποιος εμπειρία από τη δουλεία του.

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Αν μπορεί να σωθεί με ένα εικοσάρικο, σώσε το. Δεκάρα παραπάνω. Λόγω αδυναμίας δηλαδή. Αργότερα πάρε αυτό και κάρφωσέ του ένα πικάπ με εξωτερικό phono.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ένα από τα κύρια θέματα τέτοιων συστημάτων ήταν οι θόρυβοι, καθότι όλα σε ένα σασί και κοντά. Θα το διαπιστώσεις ιδιαίτερα με τα βινύλια. Επίσης τα ηχεία που τα συνόδευαν είναι πολύ χαμηλής ποιότητας.
Ακόμα και από το βάρος καταλαβαίνεις τι γίνεται.
Αν τελικά το λειτουργήσεις, προγραμμάτισε την αγορά ενός καλύτερου ζεύγους ηχείων. Ας είναι και μεταχειρισμένο με κάτω από 100 ευρώ κόστος.

Last edited:

Reaction score
243
Αν μπορεί να σωθεί με ένα εικοσάρικο, σώσε το. Δεκάρα παραπάνω. Λόγω αδυναμίας δηλαδή. Αργότερα πάρε αυτό και κάρφωσέ του ένα πικάπ με εξωτερικό phono.
Mε σέρβις βελόνα και ιμάντα συν την εργασία χλωμό το βλέπω για 20€ το κόστος. Το ONKYO πάντως θα το έχω υπόψιν μελλοντικά.Ευχαριστώ
Ένα από τα κύρια θέματα τέτοιων συστημάτων ήταν οι θόρυβοι, καθότι όλα σε ένα σασί και κοντά. Θα το διαπιστώσεις ιδιαίτερα με τα βινύλια. Επίσης τα ηχεία που τα συνόδευαν είναι πολύ χαμηλής ποιότητας.
Ακόμα και από το βάρος καταλαβαίνεις τι γίνεται.
Αν τελικά το λειτουργήσεις, προγραμμάτισε την αγορά ενός καλύτερου ζεύγους ηχείων. Ας είναι μεταχειρισμένο με κάτω από 100 ευρώ.
Είχα κάτι ηχεία μεγάλα,δαπέδου με ξύλινη επένδυση ταίριαζαν και εμφανισιακά, αλλά και αυτά στα χαμένα στο πατάρι.Ακόμα δεν τα έχω βρεί, τουλάχιστον να τα δοκίμαζα.Μάλλον όμως προσανατολιζόμαι σε πιο μικρά για να μην πίανουν και χώρο στο σαλόνι.

Reaction score
7.089
Μην ασχοληθείς, ψάξε στις αγγελίες για έναν μικρό ενισχυτή 10-15 ετών και ένα πικάπ. Θα βρεις αξιόλογα μηχανήματα με ελάχιστα χρήματα, υπολόγισε 150 ευρώ και τα δυο. Ηχεία δεν έχεις έτσι και αλλιώς, αλλά με 80-100 ευρώ βρίσκεις μικρά ηχεία μτχ. Δεν θα στήσεις κάτι τρομερό, αλλά πολύ καλύτερο από αυτό που έχεις (αν τελικά δουλεψει σωστά).

Reaction score
243
Μην ασχοληθείς, ψάξε στις αγγελίες για έναν μικρό ενισχυτή 10-15 ετών και ένα πικάπ. Θα βρεις αξιόλογα μηχανήματα με ελάχιστα χρήματα, υπολόγισε 150 ευρώ και τα δυο. Ηχεία δεν έχεις έτσι και αλλιώς, αλλά με 80-100 ευρώ βρίσκεις μικρά ηχεία μτχ. Δεν θα στήσεις κάτι τρομερό, αλλά πολύ καλύτερο από αυτό που έχεις (αν τελικά δουλεψει σωστά).
Το κακό στην Ελλαδα όλα τα παλιά μηχανήματα τα βαφτίζουν vintage,σπάνια και συλλεκτικά και τα πουλάνε τρείς φορές πάνω απ ότι τα πουλάνε στο εξωτερικό αλλά έλα που είμαι ρομαντικός και μου αρέσουν και εμένα τα παλιά αντικείμενα.Μάλλον ίσως χρειαστεί να περιμένω καλύτερες εργασιακές ημέρες για να ακούσω τους δίσκους που πήρα και να διασώσω κάποιο πικαπ από τις αγγελίες των συμφορουμιτών.

Reaction score
7.089
10-15 ετών δεν θεωρείται vintage, πέρα από αυτό, ας τα βαφτίζουν όπως θέλουν, αξία δεν έχουν όλες οι συσκευές, παρά μόνο όσες είχαν και σαν καινούργιες ενδιαφέρον. Με λίγη υπομονή θα βρεις και από εδώ στις αγγελίες, αξιόλογες συσκευές, προσιτές και σε πολύ καλή κατάσταση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster