ΝΑVI in the CAR.

V

VIDEOMIX

Guest
Θέλω θάνο να ανοίξεις καινούριο ποστ και να μας περιγράψεις λίγο τις δυνατότητες/ευκολίες/ευχρηστία κ.ο.κ. του navigator!
Μην το ξεχάσεις........ :roll: :wink:

Το έχω πολύ καιρό τώρα.
Με έχει βοηθήσει πολύ αν και δεν το έχω αξιοποιήσει στο έπακρο.
Ειναι άψογο στην οπτική πλοήγηση αλλα μέτριο στις φωνητικές οδηγίες. (μπορείς να τις απομονώσεις να μην ακούγωνται)
Τουλάχιστον για την περιοχή μου.
Η οθόνη επαρκής για την δουλειά της, ευανάγνωστη και με καλά γραφικά με δυνατότητα εναλλακτικών τρόπων απεικόνισης.
Αυτονομία έχει απεριόριστη εαν το συνδέσετε με το αυτοκίνητο άμεσα. Το έκανα κόβωντας το καλώδιο οπου είχε κατάληξη για αναπτήρα και το έκανα φίξ. Το βίσμα όμως που καταλήγει στο PALM βγαίνει. Οπότε όταν θέλω το βγάζω, το παίρνω και μαζί μου. :wink:

Περισσότερες λεπτομέρειες, προσεχώς.
Επίσης,εαν έχετε απορίες, ρωτήστε με.
:wink:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Με γεια το Navi! Λύσε μου αν θέλεις μια απορία - χωρίς road map δουλεύει; Έχω στο αυτοκίνητο ένα "παραδοσιακό" GPS και δεν θα μου έπεφτε άσχημα να το αντικαταστήσω με κάτι που να έχει και χάρτη για μέσα στην πόλη, αλλά χρειάζομαι και τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται εκτός δρόμου, όπως και στη θάλασσα (μήπως ζητάω πολλά, μήπως η ερώτηση είναι αφελής, μήπως..?). Ρωτάω γιατί είχα δει ένα navigator στο Radio Shack αλλά μου είχαν πει ότι λειτουργεί μόνο με το χάρτη.

V

VIDEOMIX

Guest
Ti εννοείς,να το δουλέψεις ως POCKET PC - PDA;
Μα φυσικά. Ομως εαν θέλεις χάρτες, μόνο με το DESTINATOR3 δουλεύει.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Όχι, ίσως δεν το διατύπωσα καλά. Θέλω να δουλεύει και σαν απλό GPS, δηλ. με στίγμα και route tracking σε περιοχές που δεν περιλαμβάνονται στους οδικούς χάρτες, όπως κάνουν π.χ. τα ασπρόμαυρα Garmin, Magellan και παρόμοια. Αυτό είναι που δεν ξέρω αν γίνεται. Με χρήση pocket PC καμιά σχέση, αν με κυνηγάει το PC και πάνω στο βουνό κάηκα. Ευχαριστώ για την υπομονή σου…

V

VIDEOMIX

Guest
Ναι, λειτουργεί σε συνεργασία με το πρόγραμμα DESTINATOR3 . Απλά σε σημεία μη χαρτογραφημένα, (δεν νομίζω να υπάρχουν τέτοια,απλά κενά υπάρχουν στην ονομασία πολλών περιοχών) θα δείχνει την περιοχή και με στίγμα το σημείο που εσύ βρίσκεσαι. Εαν και πάλι απαντώ λάθος, πές μου. :)

V

VIDEOMIX

Guest
Απο το Σαββατο επιτέλους ξαναλειτουργεί και μάλιστα με την τελευταία έκδοση, το navi μου. Ομως λέω να το δώσω το pda μου και να πάρω ενα καθεαυτού navi, μόνιμα στο αυτοκίνητό μου. Για όποιον ενδιαφέρεται, pm me, το δίνω 380, δηλωμένο κιόλας, διοτι πιστέψτε με, παιδεύτικα πολύ για να το κάνω.

V

VIDEOMIX

Guest
Σήμερα αγόρασα με αντικατάσταση βέβαια του pda μου, ενα ποιό "καθαρόαιμο" navi.

Το CITY Navi TiBO.
Ενα πολύ όμορφο και ποιοτικό μηχάνημα που ειναι μέρα με την νύχτα απο τα pda.
Παραθέτω κείμενο απο Ελληνικό site και σύνδεσμο Αγγλίας.

To City Navi είναι ένα φορητό σύστημα πλοήγησης το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για τον σύγχρονο οδηγό και προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα :

Το ενεργοποιημένο και προ-φορτωμένο από το εργοστάσιο πρόγραμμα DESTINATOR ND εξασφαλίζει τη διατήρηση των στοιχείων πλοήγησης από κάθε ενδεχόμενο, κάτι το οποίο δε συμβαίνει συχνά στα PDA . Έτσι, δ οποιαδήποτε λανθασμένη εντολή του χρήστη ή ακόμα και αν η μπαταρία εγκαταλείψει, η πλοήγηση συνεχίζεται!

Το City Navi Tibo είναι το πρώτο σύστημα πλοήγησης με DESTINATOR ND , πλήρως αναβαθμισμένους χάρτες και με δυνατότητα προσθήκης Ευρωπαϊκών χαρτών ακόμα και μεμονωμένων χωρών.

Κοιτάμε τον δρόμο και όχι τον χάρτη! Οι σαφείς φωνητικές οδηγίες και το A . I . L . ( Arrow Indication Light ) μας καθοδηγούν με ακρίβεια και ασφάλεια στον προορισμό μας.

Μεγάλο μεγάφωνο και ισχυρός ενισχυτής για να ακούγονται ξεκάθαρα οι φωνητικές οδηγίες.

Πλήθος χρήσιμων πληροφοριών για Νοσοκομεία, Φαρμακεία, Τράπεζες, Ξενοδοχεία, Πρατήρια καυσίμων, Αστυνομικά τμήματα, Δημόσιες υπηρεσίες και άλλα σημεία γενικού ενδιαφέροντος.

Το σύστημα πλοήγησης City Navi , είναι ένα χρήσιμο και βοηθητικό εργαλείο όχι μόνο για ταξιδιώτες αλλά και για πωλητές, υπεύθυνους παράδοσης δεμάτων, πράκτορες real estate , οδηγούς οχημάτων επειγόντων συμβάντων και γενικά οποιονδήποτε οδηγό επιθυμεί να φτάνει στον προορισμό του με τον καλύτερο, ασφαλέστερο και ταχύτερο τρόπο.

V

VIDEOMIX

Guest

NAVIGATION
All roads lead to TiBO.
Take yourself wherever you want to go.

MUSIC
TiBO will also play your favourite music while you travel.

MOVIE
Watch your favourite films or home movies in the car.

PICTURE
Preview your snaps from that memorable day trip.

GPS
Never get lost again with this powerful GPS system..

OTHER FUNCTION
More than simply navigation, the TiBO covers all angles... a multifunction multimedia device..

Η δυνατότητα mp3 player με καλό ηχειάκι, ειναι πολύ καλή σε ρομαντικά ραντεβουδάκια οπου έχεις σβηστή την μηχανή και δεν θέλεις να αδειάσεις την μπαταρία σου σε περίπτωση βέβαια που κάποιος έχει ενισχυτές κλπ. :wink:

V

VIDEOMIX

Guest
Specifications
CPU 400Mhz
FLASH/ RAM 32MB Flash ROM/64MB RAM
Storage SD (Secure Digital) Memory Type
Storage Capacity 128MB, 256MB, 512MB, 1GB, 2GB
Card Slot Push-In & Push-Out
Battery 1400mA
Speaker Mic 50 pi
Car Mount Windshield-Suction/Sliding Style
LCD Type Digital
Brightness 250 CD
O/S Microsoft WinCE.Net Core Version 4.2
Map Appl. Destinator
Map Upload USB Mini
PC Connection USB Slave 1.1
Resolution 320 x 240 pixels
Temp Range -15’C to 70’C
Dimension/ Weight 5.1”W x 3.2”H x 2.2”D/ 1.86kg
Display Size 2.82” x 2.07”
Screen 16.7M Color Screen
Voice Voice prompts
Audio Output 8 ohm, 2 Watts Speaker
Touch Screeen Yes
GPS Status Yes

V

VIDEOMIX

Guest
Αλλη μια φωτογραφία. Σύντομα θα βγάλω και απ'το ταμπλό του αυτοκινήτου μου να το δείτε καλύτερα.

Τα "αυτάκια" αριστερά - δεξιά, ειναι πολύ εξυπηρετικά. Εκτός απο φωνητικές οδηγίες, ανάβουν σαν φλάς είτε μπλέ(Γκόλφ στύλ) είτε πράσινο, είτε κόκκινο, ανάλογως των πληροφωριών και της κατεύθυνσης που πρέπει να πάρεις. Οταν δε, φτάσουμε στον προορισμό μας, τα χρώματα ειναι σαν ουράνιο τόξο μόνιμα (για κάποια δευτερόλεπτα) και στα δυο "αυτάκια". :)

Reaction score
49
Ωραίο φαίνεται......
Και έξυπνο αυτό με τα φωτιζόμενα αυτάκια!!! :D :D :D :D

Καλορίζικο!!
(το καλοτάξιδο εννοείται!!Τι σόι navi θα ήταν αν δεν είχε καλό ταξίδι??? :roll: :wink: :D )

V

VIDEOMIX

Guest
Χθές το μεσημέρι έβαλα και εξωτερική κεραία. Βοηθάει πολύ το σήμα του και την έβαλα κυρίως για να κλείσω την εσωτερική κεραία ωστε να μην πετάγεται. Δεν μου άρεσε. Τώρα ειναι καλύτερο.

V

VIDEOMIX

Guest
Λοιπόν, σήμερα έκανα την φωτογράφιση ωστε να παρουσιάσω με συμπληρωματικά στοιχεία το navi που αγόρασα.
Ξεκινώ λοιπόν. 8)

Η πρώτη φώτο ειναι απο την συσκευασία.

V

VIDEOMIX

Guest
Εδώ το βλέπουμε σβηστό στην κονσόλα μου δίπλα στο JVC σε ειδική βάση - εξάρτημα του κασσετοφώνου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster