ΝΑVI in the CAR.

V

VIDEOMIX

Guest
Εδώ βλέπουμε τον χάρτη πλοήγησης.....

και όταν πατήσουμε τα 2 πλήκτρα στα αριστερά της οθόνης, αυξομειώνουμε το ζούμ επι του χάρτη.
Στην συγκεκριμένη φώτο, έκανα ζούμ out και φαίνεται εκτός απο την Αρτέμιδα που μένω, οι γύρω περιοχές.

V

VIDEOMIX

Guest
Πατώντας το πλήκτρο GPS μπορούμε να ελέγξουμε το σύστημα πλοήγησης, εαν αυτό εμφανίζει σημάδια αστάθειας. Σε αυτή την οθόνη ελέγχουμε τα λαμβανόμενα απο την κεραία GPS δορυφορικά σήματα.
Εκεί λοιπόν βλέπουμε κάτι σαν πίνακα οργάνων GPS. Εκεί το State δίνει την συνολίκή απόδοση της κεραίας όσον αφορά τη λήψη δορ.σημάτων, οπου το V σημαίνει αποτυχία και το 2D 3D σημαίνει επιτυχία.(εγώ στην φώτο που παραθέτω έχω 3D, ενω στο εγχειρίδιο παρουσιάζει την εικόνα με V Αρα, έχω καλό σήμα εκεί που βρίσκωμαι) Το satellite μας λέει ποια και πόσα απο τα διαθέσιμα δορ.σήματα λαμβάνωνται. Το PDOP ειναι σύντμηση του Positional Dilution of Precision, το HDOP Tou Horizontal Dilution of Precision και το VDOP Tou Vertigal Dilution of Precision. Οι αριθμητικές τιμές και για τα 3 αυτά είναι κυριολεκτικά 'όσο μικρώτερο, τόσο το καλύτερο'.
Στο κάτω μέρος, μπορούμε να δούμε κυψέλες με νούμερα σε αυτές, που αναπαριστάνουν τους αντίστοιχους δορυφόρους και ιστογράμματα με νούμερα απο κάτω τους, που δείχνουν την τρέχουσα λεπτομερειακή κατάσταση όσον αφορά τη λήψη σήματος απο κάθε δορυφόρο.
Το εγχειρίδιο οδηγιών αναγράφει οτι πατώντας το reset, η κεραία gps ξαναρχίζει αναζήτηση.

V

VIDEOMIX

Guest
Εδώ βλέπουμε την απεικόνιση λήψεως δορυφορικών σημάτων και παρ'ότι βρίσκωμαι σε υπόστεγο, λαμβάνω σήμα απο 4 δορυφόρους.

Το μυστικό της "επιτυχίας" αυτής, (του δυνατού σήματος δηλαδή) βρίσκεται στο οτι χθές τοποθέτησα εξωτερική κεραία. Αυτή ενδυνάμωσε αρκετά το gps και έδωσε αισθητική βελτίωση στην συσκευή. Την έκανε κομψώτερη.
Στην φώτο βλέπετε οτι την κεραία τοποθέτησα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, στο κέντρο ακριβώς. Υπάρχει η δυνατότητα να βγεί και εντελώς έξω απο το αυτοκίνητο απ'ότι μου είπαν.

V

VIDEOMIX

Guest
Πατώντας κάτω αριστερά, αλλάζουν τα στοιχεία που το σύστημα έχει την δυνατότητα να μας πληροφωρεί.

V

VIDEOMIX

Guest
Στην παρακάτω φωτογραφία μας δείχνει μετά τον σχεδιασμό διαδρομής που έκανα, τα στοιχεία της διαδρομής και την συνολική πορεία σε σχεδιάγραμμα απο την Λούτσα που βρισκώμουν έως τα Σπάτα στην διεύθυνση που του δήλωσα.

V

VIDEOMIX

Guest
Και μια γενικώτερη απεικόνιση του μενού διευκολύνσεων που μας δίνει το όλο πρόγραμμα.

V

VIDEOMIX

Guest
Εκτός απο την λειτουργία πλοήγησης το TIBO διαθέτει και άλες λειτουργίες όπως, απεικόνιση φωτογραφιών μας, τις οποίες φωρτώνουμε στην SD κάρτα.

V

VIDEOMIX

Guest
Να αναφέρω οτι το πρόγραμμα Ελληνικής χαρτογράφισης ειναι το DestinAtor ND.

Επίσης να πω οτι γνωρίζω άλλο ενα μέλος του AVsite που αυτές τις μέρρες θα γίνει κάτoχος του TiBO. Παρακαλείτε να γράψει τις εντυπώσεις του.

EDIT: Για να μην ταλαιπωρήσω τους φίλους που έχουν χαμηλές psdn συνδέσεις, εκτός της σμίκρυνσης διαστάσεων που έκανα στις φώτος, έκανα και συμπίεση μειόνοντας στο μισό σχεδόν την αρχική πλοροφορία. Για παράδειγμα, απο 44 περίπου kb, τις έκανα 25-28. Για τις μεγάλες σε διαστάσεις μιλάω. Οι μικρές έγιναν απο 10-15 kb. :wink:

V

VIDEOMIX

Guest
Και μια γενικώτερη απεικόνιση του μενού διευκολύνσεων που μας δίνει το όλο πρόγραμμα.

Υ.Γ. Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες που απλά δεν φωτογράφισα, διοτι θα έπρεπε να παραθέσω υπερδιπλάσιες εικόνες.

Reaction score
49
Νάσο, τρομερή παρουσίαση & πολύ καλές οι φωτογραφίες!! :D :D :D :D :D

Έχω γλυκαθεί!!!! :roll: :wink:
Από χάρτες άλλων πόλεων τι παίζει?
Πάτρα?Παίζει?
Υπόλοιπη Eυρώπη?

Με αναβάθμιση χαρτών τι γίνεται?
Πληρώνεις ή είναι δωρεάν μέσω internet?

Οι χάρτες βρίσκονται στην SD ή στην μνήμη του μηχανήματος? Και πόση είναι αυτή??

Το συνολικό πακέτο (μηχάνημα+εξωτερική κεραία+βάση+καλώδια...) πόσο εφτασε τελικά?
Πόσα ΜΒ είναι η SD?

Ααα....ποιός είναι ο αντιπρόσωπος Ελλάδας??

Ευχαριστώ προκαταβολικά........ :roll: :wink:

V

VIDEOMIX

Guest
Οταν πηγαίνω στο μενού οργάνωσης διαδρομής και μου ζητάει πόλη, βλέπω οτι έχει πόλεις για όλη την Ελλάδα. Θα σιγουρευτώ την επόμενη εβδομάδα που θα πάω στα Τρίκαλα. Κάντε υπομονή εως τότε.
Συνεχίζω τις απαντήσεις.
Για την Ευρώπη, έχω την υποστήριξη του καταστήματος που μου πούλησε το προιόν. Όποια πρωτεύουσα θέλω, θα μου την περάσουν δωρεάν.
Η αναβάθμιση ειναι εύκολη, γρήγορη και χωρίς ειδικούς κωδικούς κλπ. Ενθουσιάστηκα απο τις εξηγήσεις του Γιάννη που έχει το κατάστημα.
Οι χάρτες ειναι και προεγκατεστημένοι και χωρίς να χρειάζεται η ταλαιπωρία της δήλωσης του προιόντος στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Και ενα ακόμη πλεωνέκτημα αυτού, ειναι οτι εαν αδειάσει απο μπαταρία, no problem εν αντιθέση με τα pda. Λένε μάλιστα πως συνεχίζει την πλοήγηση και σβηστό. Αυτό δεν το εχω καταλάβει αλλα θα μάθω λεπτομέρειες κάποια στιγμή. Αυτό μάλιστα, το αναγράφει και στις οδηγίες.
Το μηχάνημα έχει γύρω στα 770 + 60 η εξωτερική κεραία. Ομως έχω μεγάλη έκπτωση και υσχίει και για τους φίλους του forum όπως έχω συζητήσει με τον Γιάννη. Λεπτομέρειες, με pm η κατ'ιδίαν για όποιον θέλει να ξέρει.
Η SD ειναι μικρή κάπως. 128mb. EΛΑΣΥΝ λέγεται η εταιρία που το εισάγει.
Τα παρελκόμενα που παρέχωνται στο πακέτο ειναι τα εξής.
δίσκος οδηγιών χρήσης, γρήγορος εικονογραφημένος οδηγός, Βάση(μπράτσο) βεντούζα, πένα που τοποθετείτε οριζόντια και οχι κάθετα όπως στα pda's και ειναι μια καλή πρακτικά λεπτομέρεια. Καλώδιο αναπτήρα αυτοκινήτου, μαλακή θήκη μεταφοράς και καλώδιο σύνδεσης με τον υπολογιστή. Φυσικά όπως είπαμε πρίν, παρέχεται και η κάρτα. Εβαλα και 14 τραγουδάκια, 6 εικόνες μου και έχει ακόμη 50 mb χώρο άδειο.

V

VIDEOMIX

Guest
Σε άλλο site που ασχολούνται περισσότερο με το DESTINATOR, μου έκαναν την εξής ερώτηση.

<<Έριξα μια ματιά στην παρουσίαση και λέει για destinator nd.
Aυτό είναι το ίδιο με το Pn αλλά είναι συμβατό με hardware σαν το δικό σου;
Αναβάθμιση στους χάρτες ας πούμε πως κάνεις σε αυτό;>>

Αμέσως θυμήθηκα την συζήτηση που είχα τηλεφωνικά με τον john Greek. Ο Γιάννης λοιπόν, μου ανέφερε κάποια πλεονεκτήματα του ND στο συγκεκριμένο μηχάνημα, εν σχέση με τα υπόλοιπα. Mπορεί να γράψει ο Νίκος την επίμαχη διαφορά ωστε να μπορέσω να απαντήσω και στην άλλη συζήτηση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
0
Από ότι έμαθα, το Destinator ND που έχει το TiBo έχει αυτή τη στιγμή ίδιους χάρτες για την Ελλάδα με το Pn.

Οι καινούργιοι χάρτες όμως που θα κυκλοφορήσουν θα είναι συμβατοί μόνο με το ND.

Οι κάτοχοι βέβαια των PN θα μπορούν να κάνουν την αναβάθμιση σε ND με κάποια επιπλέον επιβάρυνση.

Η αναβάθμιση στους χάρτες από ότι κατάλαβα γίνεται απλά αλλάζοντας το περιεχόμενο της κάρτας με τους νέους χάρτες, ασχέτως με έκδοση Destinator.

Όσο αφορά τους χάρτες του εξωτερικού καθώς και της Ελλάδας, διατίθονται δωρεάν. Τα καταστήματα που τους πουλάνε στην πράξη, τους δίνουν στην αξία της κάρτας μνήμης που τους περιέχει. Οπότε εάν έχετε ήδη μεγάλη κάρτα SD τότε απλά τους κατεβάζετε.

Reaction score
0
VIDEOMIX, η κεραία σου πώς συνδεεται με το μηχάνημα?
Φαντάζομαι οτι υπάρχει ήδη μία κεραία, οπότε η δεύτερη που αγόρασες, και που μπορεί να τοποθετηθεί και απ έξω, πώς συνδεεται?
απλά συγκεντρώνει και επανεκπέμπει, ωστε η εσωτερική να μην χανει την επαφή?

Και αν είναι δυνατό πες μας απο που την αγόρασες, τύπο και, αν επιτρέπεται, πόσο?

Ευχαριστώ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους

V

VIDEOMIX

Guest
Στο πίσω μέρος της ενσωματωμένης κεραίας, υπάρχει υποδοχή οπου βυσματώνει η εξωτερική κεραία. Παρόμοια υποδοχή με τα pda's.
Οσο για την τιμή, κοστίζει γύρω στα 60 ευρό. Εγώ εχω μια καλή έκπτωση μέσω του club που πηγαίνω και αγοράζω.

Αυτό με την επανεκπομπή κλπ, δεν το κατάλαβα.

V

VIDEOMIX

Guest
Νίκο, σου παραθέτω την ανταπάντηση στο μήνυμά σου που πήρα σε site που μιλλάμε για το Tibo.

<<Εάν εννοείς ότι oι κάτοχοι ppc θα μπορούν να αναβαθμιστούν σε ΝD νομίζω ότι είναι λάθος. Γιατί σύμφωνα με την ΝGi θα υπάρξουν 3 εκδόσεις:

PN για τους κατόχους ppc
SP για τους κατόχους smartphone και
ΝD για συσκευές σαν την δική σου.>>

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members