- Reaction score
- 29
Γειά σε όλους είμαι σχετικά νέο μέλος Δημήτρης 38 ετών και αποφάσισα να ασχοληθώ με την βελτίωση του ήχου στο σπίτι μου. Σαφώς θα υπάρξουν κάποιες ανακατατάξεις κάποια πράματα πρέπει να πουληθούν και στη θέση τους να αγοραστούν κάποια άλλα. Το διάστημα αυτό επειδή τυχαίνει για καθαρά λόγους υγείας να βρίσκομαι σχεδόν συνεχώς στο σπίτι κρεβατομένος(μετά απο σπονδυλοδεσία στη μέση--δε το εύχομαι ουτε στο χειρότερο εχθρό μου) και αυτό μάλλον θα συνεχίσει να γίνεται για κανα 2 μήνες ακόμη, σκέφτηκα να αρχίσω να κάνω αυτό που ήθελα τόσα χρόνια να ασχοληθώ με τον ήχο στο σπίτι μου ξαραχνιάζοντας τα συστήματα που έχω
. Ότι έχω είναι αγορασμένο απο το γάμο μου το 1999 (παρεπιπτώντος έχω 2 αγόρια 9-5 μάρκα ταλιμπάν) και τα είχα αγοράσει (τα μηχανήματα :102
θα έλεγα με μεγάλη προσοχή αφου απο μικρός ασχολιόμουν με τη μουσική. Δυστυχώς για αυτά όμως προέκυψαν οι γιοι μου οι οποίο γεροί να είναι, τα τελευταία χρόνια είχαν καταντίσει τα ηχεία δοκάρια και τον ενισχυτη μέρος που αφήνουμε τα πάντα πάνω του. Τελευταία λοιπόν και πριν κάνω την εγχείρηση είπα να τα μαζέψω στο γραφείο μου και να προσπαθήσω να τα φροντίσω αλλά και να τα ανανεώσω ακόμη. Αυτά είναι λοιπόν ένας ενισχυτής YAMAHA RX-V 795a RDS 5.1 HOME CINEMA και ηχεία όλα Β&W main DM603 S2 - rear DM302 - center CC3, σύνδεσα λοιπόν και τον ενισχυτή με το laptop μέσο οπτικής ίνας και μπορώ να πώ ότι άρχισα να το απολαμβάνω πάλι. Απλά σκέφτομαι να κάνω κάποιες αλλαγές.
Τώρα θα ήθελα να ρωτήσω καποια πράματα τα οποία ίσως και να είναι και χαζά για τους περισσότερους απο εσάς:
α)Όταν λέμε ότι το ήχείο δουλεύει απο 48hz - 20khz στο +-3DB αυτο τι σημαίνει :126:
β) Τηλεόραση η οποία συνδέεται με ΗDMI σε blu ray ή λαπtop και κατόπιν η συσκευή αυτή συνδέεται με ενισχυτή(ο οποίος δεν έχει HDMI) μέσο οπτικής ίνας τότε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το αν ο ενισχυτής είχε HDMI;;;
γ)Αν ο ενισχυτής είναι μεγαλύτερος σε ισχύ απο ότι τα ηχεία μπορεί να υπάρξει πρόβλημα δηλ. ο ενισχυτής να είναι 7χ140 και εγώ να έχω το σύστημα που σας ανάφερα με την προσθήκη βέβαιa ακόμη 2 ηχείων και ενός sub. Kαι το αντίστροφο βέβαια αν ο ενισχυτής είναι μικρότερος.....
Aυτά για αρχή ελπίζω να μη σας κούρασα με τις χαζες απορίες μου ζητώ συγνώμη αν αυτό έγινε ...... γιατί ίσως έχω και άλλες στο μέλλον
Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Τώρα θα ήθελα να ρωτήσω καποια πράματα τα οποία ίσως και να είναι και χαζά για τους περισσότερους απο εσάς:
α)Όταν λέμε ότι το ήχείο δουλεύει απο 48hz - 20khz στο +-3DB αυτο τι σημαίνει :126:
β) Τηλεόραση η οποία συνδέεται με ΗDMI σε blu ray ή λαπtop και κατόπιν η συσκευή αυτή συνδέεται με ενισχυτή(ο οποίος δεν έχει HDMI) μέσο οπτικής ίνας τότε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το αν ο ενισχυτής είχε HDMI;;;
γ)Αν ο ενισχυτής είναι μεγαλύτερος σε ισχύ απο ότι τα ηχεία μπορεί να υπάρξει πρόβλημα δηλ. ο ενισχυτής να είναι 7χ140 και εγώ να έχω το σύστημα που σας ανάφερα με την προσθήκη βέβαιa ακόμη 2 ηχείων και ενός sub. Kαι το αντίστροφο βέβαια αν ο ενισχυτής είναι μικρότερος.....
Aυτά για αρχή ελπίζω να μη σας κούρασα με τις χαζες απορίες μου ζητώ συγνώμη αν αυτό έγινε ...... γιατί ίσως έχω και άλλες στο μέλλον
Ευχαριστώ για το χρόνο σας