Νέα Βρετανική Pop Rock Σκηνή

Reaction score
7
Παλιότερα υπήρχαν οι Beatles...Στα νεότερα χρόνια την σκυτάλη πήραν οι Smiths,oι Cure και μετά από αυτούς οι Oasis με τους Blur καθώς και άλλα αξιόλογα συγκροτήματα..Τί γίνεται σήμερα? Oι Coldplay προσπαθούν αν αποδείξουν οτι αξίζουν το θόρυβο γύρω από το όνομά τους ενώ τα περιοδικά προσπαθούν απεγνωσμένα να βγάλουν τα νέα είδωλα....Τελευταία είχα την "τύχη" να ακούσω χαρακτηριστικά άλμπουμ των λεγόμενων νέων εκπροσώπων της Βρετανικής Rock Σκηνής...Arctic Monkeys,Bloc Party,Kaiser Chiefs κλπ...Με εξαίρεση κανα δυό κομμάτια των Kaiser Chiefs πρέπει να ομολογήσω οτι απογοητεύτηκα από τους υπόλοιπους...Μουσική επαναλαμβανόμενη,στίχοι χωρίς φαντασία και κυρίως ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ φωνές...Μου μοιάζουν όλοι μια από τα ίδια...Τί λέτε?

Reaction score
1
Re: Νέα Βρετανική Rock Σκηνή

Ωραίο θεματάκι Μάριε..

Για τους Kaiser Chiefs θα συμφωνήσω, μάλλον υπερεκτιμημένοι..

Οι Arctic Monkeys πολύ συμπαθητικοί..

Άκουσε και τους Athlete (Tourist), οι οποίοι είναι the best of the bunch κατά τη γνώμη μου και θα μας απασχολήσουν αρκετά στο μέλλον. Τα live τους είναι καταπληκτικά..

Διαφωνώ λίγο με το χαρακτηρισμό "rock" αλλά θα επανέλθω..

Reaction score
786

Ειμαι βετερανος britpoper, απογοητευμενος απο την κατρακυλα της Βρετανικης σκηνης γενικοτερα...

Οι Kaiser Chiefs μου αρεσουν αρκετα, αλλα θα πρεπει να βγαλουν ενα δευτερο αλμπουμ καλυτερο του πρωτου για να πω οτι αξιζουν οντως ως μπαντα. Οι Arctic Monkeys μου φαινονται αστειοι... Οι Bloc Party χωρις να ειναι κακοι, δεν ειναι τιποτα το τρομερο. Οι Franz Ferdinand ειναι OK, εχουν προδιαγραφες super-group και προβλεπω συντομα να γινονται Coldplay (μπαντα της Αγγλιδας νοικοκυρας), παντως στο καλοκαιρινο live ηταν πραγματι πολυ καλοι και αν δεν "την δουν καπως" εχουν μελλον μπροστα τους.

Συγκροτηματακια μικρα και "τιμια" υπαρχουν πολλα, αλλα αυτο που λεει ο Μαριος περι μη εμπνευσης και επαναληψης ειναι δυστυχως ο κανονας. Που'ναι τα χρονια, ωραια χρονια...

Reaction score
1

Aς μην υποτιμούμε τη δυναμική της Αγγλίδας νοικοκυράς, τουλάχιστον όχι προτού επιχειρήσουμε τη σύγκριση με την αντίστοιχη δική μας..

Και στα βιβλιοπωλεία συναθροίζεται, και εφημερίδα διαβάζει (έστω και Mail) και το μεσημέρι, αντί για κουτσομπολάδικα, προτιμά να σκαλίζει τον κήπο ακούγοντας ραδιόφωνο (ο Classic FM παραμένει για χρόνια στην κορυφή των λιστών ακροαματικότητας).

That said, oι Coldplay ακολουθούν όντως φθίνουσα πορεία. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου το pre-release του Castles (κυκλοφορεί Δεκέμβριο 2006) και πραγματικά απογοητεύτηκα. Θα συνεχίσουν μάλλον ως band of celebrities..

Όσο για το γκρούπ στο οποίο έχει κατεξοχήν κολλήσει η σχετική ρετσινιά (όπως συνήθως συμβαίνει εν Ελλάδι μετά την επιτυχία-των άλλων..), τους Keane, ο δεύτερος, δύσκολος δίσκος, ήταν αναπάντεχα καλός, αρκούντως σκοτεινός αλλά και σκληρός ταυτόχρονα.

Για τους Franz Ferdinand (και τους Belle and Sebastian) πρέπει να είμαι ο μόνος που δεν του αρέσουν, καθόλου..

Ο δεύτερος δίσκος ήταν επιεικώς απαράδεκτος ενώ χρειάζονται επειγόντως νέο παραγωγό μπας και πάψει να θεωρείται άποψη το ακατέργαστο του ήχου τους.

Και αν πρέπει ντε και καλά να θεοποιούμε τους συμπατριώτες μας του εξωτερικού, υπάρχουν και οι καταπληκτικοί Blue States, των οποίων τα κομψοτεχνήματα περνούν εδώ σχεδόν απαρατήρητα..

Reaction score
1

@ Μάριος:

Παρέλειψες τη μεγαλύτερη ίσως αγγλική μπάντα των mid 90's, τους Pulp, των οποίων η κόντρα εντός κι εκτός charts με τους Blur θύμιζε στα σημεία εκείνη των Stones-Beatles.

Και αν οι στίχοι και η φωνή του Morrissey στιγμάτισαν τα 80s, ο Jarvis Cocker αποτέλεσε την ιεραρχική φιγούρα των 90s στη Βρετανία..

Άντε, μαζί με τον άλλο τρελλάρα, τον Thom Yorke..

Reaction score
786

Jarvis... τρομερη περσόνα. Οι τελευταιοι καλοι στιχοι βγηκαν απο τα χειλη του.

Οι Blur παντως ειχαν κοντρα με τους Oasis. Οι Pulp ηταν παντα πιο μπλαζε (με την καλη εννοια).

Το σχετικο ντοκιμαντερ/ταινια "Live Forever" το εχετε δει? Αν οχι αξιζει να το ψαξετε, νομιζω κυκλοφορησε και Ελληνικη εκδοση σε DVD.

Που'ναι τα χρονια, ωραια χρονια (ξανα)...

Reaction score
7

monsoon said:
@ Μάριος:

Παρέλειψες τη μεγαλύτερη ίσως αγγλική μπάντα των mid 90's, τους Pulp, των οποίων η κόντρα εντός κι εκτός charts με τους Blur θύμιζε στα σημεία εκείνη των Stones-Beatles.

Και αν οι στίχοι και η φωνή του Morrissey στιγμάτισαν τα 80s, ο Jarvis Cocker αποτέλεσε την ιεραρχική φιγούρα των 90s στη Βρετανία..

Άντε, μαζί με τον άλλο τρελλάρα, τον Thom Yorke..
Είσαι στο μυαλό μου....Όταν έγραφα και άλλα αξιόλογα συγκροτήματα τους Pulp ήθελα να γράψω αλλά δεν θυμόμουνα όνομα....:D

Και οι Radiohead είναι μέσα στα Ιερά Τέρατα...Από τα πιο αγαπημένα μου group με ήχο ιδιαίτερο και στους οποίους στην αρχή είχαν κολλήσει την στάμπα των νέων U2 με την οποία φυσικά δεν συμφωνώ...

ΥΓ Ο τίτλος διορθώθηκε...:)

Reaction score
7
Το Live Forever το είδα τυχαία χθες στο Video Club και μάλλον θα το νοικιάσω κάποια στιγμή...
Ένα συγκρότημα το οποίο δεν ανέφερα και από το οποίο περίμενα πολλά πράγματα και αρχίζει να τα κάνει είναι οι Muse...Σήμερα έπεσε στα χέρια μου το νέο τους άλμπουμ Black Holes & Revelations το οποίο είναι το πρώτο εδώ και καιρό που μου αρέσει πολύ ο ήχος του...Άμα το πετύχετε αξίζει να το ακούσετε...:)

Αν κάποιος το θέλει πμ...:)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
asikamin said:

Αχ πότε θα βγει ένα γκρούπ να συνεχίσει από κει που σταμάτησαν?
Που ησουν εσυ?
Δικος μας εισαι!!
Ειχα την τυχη να τους δω 2 φορες ,και δεν τους ξεχναω με τιποτα.Dragging me down κ.λ.π. 8)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Μάριος Λαζάρου said:
Ωπ! Ποιά είναι τα παλικάρια? Δεν τους ξέρω ετούτους...Καλοί?
φτου κακά...

Άκου δεν ξέρεις τους inspirals!!!
Λοιπόν τρέχεις στο Metropolis αγόράζεις τα άπαντα και για τιμωρία όλο το ΣΚ κλείνεσαι στο σπίτι και ακούς μόνο Inspiral Carpets. Α, και να μην ξαναεπαναληθφεί διότι θα έρθεις με τον κηδεμόνα σου. Τέντυ μπόυ...

Reaction score
4.485
Και επειδή η "Νέα Βρετανική Pop Rock Σκηνή" δε με συγκινεί πλέον ας θυμηθούμαι τους εκπληκτικούς:

fuckin unbelievable....κάποτε στο ΡΟΔΟΝ!!!!!!!

Reaction score
7
Μόλις τελείωσα την πρώτη ακρόαση και πέρασα στην δεύτερη των Inspiral Carpets...Πολύ καλή μπάντα...Μου θυμίζει πολλά πράγματα..Blur,Doors ακόμα και λίγο από Pink Floyd...Πολύ καλοί...:D

Reaction score
51
Πάντως αν θέλετε μπορείτε να δείτε και ακούσετε τους Kaiser Chiefs και στην Ελλάδα!!!! 8) 8)
Οι Kaiser Chiefs, λοιπόν, θα βρεθούν για τρεις συναυλίες στη χώρα μας. Την 30ή Νοεμβρίου θα βρίσκεται στο Principal της Θεσσαλονίκης, ενώ την 1η Δεκεμβρίου και την επόμενη μέρα θα παίζουν στο Gagarin 205. !!!!!! :lol:

Reaction score
7
Χμμμ...Ενδιαφέρον...Τότε θα είμαι λάσκα από σχολή...Άμα δεν ζητάνε και τα δάνεια της Αγγλίας για είσοδο μπορεί να ανηφορίσω...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas