Νέα Pro-Ject

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Δύο νέα pickup ανακοίνωσε η Pro-Ject.

Το πρώτο είναι το RPM9.1 που αποτελεί ουσιαστικά την μετεξέλιξη του RPM9. Οι πιο ενημερωμένοι θα θυμούνται ότι υπήρχε και μία δεύτερη έκδοση του 9 με την ονομασια 9x που είχε ακρυλικό σασί. Έτσλοιπόν τώρα έχουμε το 9.1 και το 9.1x.

Οι διαφορές από τα αρχικά μοντέλα είναι αρκετές αλλά η βασικότερη είναι ο νέος βραχίονας εξολοκλήρου από ανθρακονήματα. Ο προηγούμενος βραχίονας της Project (9c) ήταν ένας σωλήνας από ανθρακονήματα και στην άκρη του είχε προσαρτηθεί ένα μεταλλικό headshel. Τώρα πλέον ο βραχίονας (9cc) αποτελείτε από ένα ενιαίο κομμάτι από ανθρακονήματα.



Επίσης στο 9.1 έχει προστεθεί έξτρα μάζα στο σασί με την μορφή μεταλλικής σκόνης στην περιοχή γύρω από το πηγάδι, και εκτός αυτού η σχεδίαση του πηγαδού και του άξονα έχει αλλάξει. Τέλος έχει "ποδαράκια" από Sorbotane.

Στο 9.1x δεν έχει προστεθεί έξτρα μάζα αλλά έχει αλλαχτεί το σύστημα πηγάδι-άξονας και έχουν αντικατασταθεί τα "ποδαράκια" με αλουμινένιιους κώνους.



Τέλος ανακοινώθηκε και η δημιουργία ενός νέου πικάπ το οποίο θα αποτελεί την νέα ναυαρχίδα της Project. Το πικάπ θα είναι ότι πιο ακριβό έχει παρουσιάσει η Αυστρο-Τσέχικη εταιρία. Θα βασίζετε στο 9.1 αλλά θα έχει πλατώ με αυξημένη μάζα και μαγνητική υποβοήθηση στην στήριξη του πλατώ ώστε να μην επιβαρύνεται ο άξονας. Τέλος θα έχει έναν νέο 10ιντσο βραχίονα. Το πλατώ θα ονομάζεται RPM10 και αναμένεται στο προσεχές διάστημα.

Τιμές Γερμανίας
Το 9.1 κοστίζει 1100€ , το 9.1x κοστίζει 1250€ ενώ το rpm10 θα κοστίζει πάνω από 2000€
 


Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Στα λεφτά που κοστίζουν δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει κάτι που τα ξεπερνάει. Το καλό είναι ότι όταν οι άλλοι συρρικνώνονται (π.χ. ηRega σταμάτησε το planar2) αυτοί παρουσιάζουν και νέα μοντέλα.
 




Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.656
Μηνύματα
2.871.001
Members
37.929
Νεότερο μέλος
axil
Top