Νέα TS Subwoofers από την Tannoy

Reaction score
6

The top-mount control panel with LCD display hints at the new electronic control circuitry beneath. In addition to fully variable gain, upper frequency roll-off and phase (0-180 degrees) control, the new TS range offers single point parametric EQ from 20Hz upwards with +/- 6dB variable Q control, a shelf filter to tilt the response according to room size, and three preset EQ modes – Audio, Video and Night. Audio mode offers the flattest and most extended bass response while the Video mode tunes primary LFE frequencies for greater drama and dynamic impact. Night mode subtly reduces gain, extension and dynamic range for the most articulate best bass response without disturbing close neighbours.

http://tannoy.com/News.aspx

http://tannoy.com/ResidentialDetail.aspx?pid=151&sid=20

Reaction score
6
Δεν το νομίζω καθόλου. Ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι πέραν των αλλαγών στην καμπίνα και τη σχεδίαση, έρχονται με ενσωματωμένο παραμετρικό ισοσταθμιστή.

Αυτό το τελευταίο κάνει μεγάλη διαφορά και δεν βλέπω την ώρα να το δοκιμάσω... σε λίγες μέρες. :144:

Reaction score
6
Είχα δύο TS-12. Εσύ είχες ποτέ ή διαβάζεις μόνο τα specs;
Δύο μόνο; :138:

Ναι βρε, τα έχω δοκιμάσει όλα τα sub της Tannoy και τώρα θα δοκιμάσω και αυτό.

Reaction score
5.619
Για δοκιμή μια χαρά θα είναι. Κι εγώ αν είχα τη δυνατότητα θα ήθελα να τα ακούσω.

Εγώ τα δούλευα με Precision μόνιτορ. Δεν κατάφερα να τα ενσωματώσω σε home cinema. Ο ήχος τους έτεινε υπερβολικά στο ξηρό και στακάτο.

Ποια δουλειά δηλαδή έκαναν στο κουτί; Στο TS-12 ήταν απλά ένα τετράγωνο κουτί εσωτερικά. Καλοδεχούμενα τα ψηφιακά του νέου μοντέλου, αλλά δε βλέπω ουσιαστικές βελτιώσεις στο σχεδιασμό, πέρα από το glossy finish και τις οθονούλες.

Και η τιμή θα ξεπερνάει το χιλιάρικο φαντάζομαι.

Reaction score
6
Η σχεδίαση είναι front-firing πλέον και αυτό σημαίνει διαφορετική καμπίνα κατ' αρχήν. Επίσης, απ' όσα ξέρω μέχρι στιγμής, η καμπίνα έχει πιο χοντρά τοιχώματα.

Ο παραμετρικός ισοσταθμιστής επεμβαίνει στις συχνότητες από 20 έως 100 Hz και περιλαμβάνει και ρύθμιση Q, δηλαδή πόσο αυτή η ρύθμιση θα επηρρεάζει τις διπλανές συχνότητες. Κάτι σαν ρύθμιαη της κλίσης του φίλτρου.

Αν και οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη μπορώ να σου πω ότι θα τα βρίσκεις μετρητοίς στα καταστήματα ως εξής:

TS801 470
TS1001 560
TS1201 680

Η προηγούμενη σειρά TS είχε επαγγελματικές καταβολές. Λογικό να ταιριάζουν με τα ηχεία που είπες.

Η νέα σειρά είναι κάτι άλλο. Μένει βέβαια να το διαπιστώσω στην πράξη.

Reaction score
5.619
Η σχεδίαση είναι front-firing πλέον
Ναι, σόρι, αυτό όντως είναι σημαντική διαφορά. Αλλά παραμένει sealed η σχεδίαση και θα πρέπει να έχουν κάνει πολύ δουλειά ώστε να ικανοποιήσει ο ήχος σε χρήση home cinema, εξ ου και τα ψηφιακά καλούδια. Το μεγάφωνο παραμένει το ίδιο άραγε; Μάλλον.

Οι τιμές όμως είναι λογικές.

Reaction score
6
Ο ενισχυτής είναι ο ίδιος, το μεγάφωνο λένε θα έχει διαφορές.

BASH AMPLIFIERS UP TO 500WATT RMS.
The driver and amplifier pairings follow the same highly regarded
formula found in previous TS-series ranges. This marries potent
BASH amplifiers of 200Watt, 300Watt and 500Watt with
forward firing drivers of 8in, 10in and 12in diameter in the
TS801, TS1001 and TS1201 respectively.

HIGHLY LINEAR DRIVERS WITH OVERSIZE MAGNETS.
Long-throw drivers with massive roll-surrounds for superior
excursion mean the new TS-series offers substantial performance
improvement over earlier generations: More punch, more
dynamic range, greater musical articulation and LF extension
some 5-6Hz deeper than predecessor models.

Tουλάχιστον αυτά λέει το Launch Pack της Tannoy.

Θα μπορούσαν βέβαια να περιλαμβάνουν το τηλεχειριστήριο και να μη χρειάζεται να έχεις ειδικό για τον τηλεχειρισμό του.

IR INTERFACE FOR INSTALLERS.
For installers or those wishing to hide their subwoofer away, all features
can be accessed through the TS range’s IR interface with all
hexadecimal program codes supplied in the manual.

Reaction score
5.619
More punch, more
dynamic range, greater musical articulation and LF extension
some 5-6Hz deeper than predecessor models.[/I]
[/I]
Καλά, ναι, αν και πολλά δεν παύουν να είναι μαρκετίστικες γενικότητες. Μακάρι να γίνει το θαύμα πάντως και να δούμε επιτέλους ένα αξιοπρεπές 12άρι sub της Tannoy, να πάει καλά και στην αγορά.

Καθ'ότι είμαι και Tannoyάκιας...

Reaction score
6
Εχθές το μεσημέρι κατέφθασε ένα TS1201 και είχα την ευκαιρία να παίξω (πολύ λίγο όμως) μαζί του.

Οι πρώτες εντυπώσεις (θα το τεστάρω περισσότερο από βδομάδα στο σπίτι γιατί στη δουλειά... :108:) είναι ότι ηχητικά δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη σειρά. Πράγματι ο ήχος του είναι πιο "απλωμένος" και πιο Homecinemaδίστικος.

Ο ισοσταθμιστής επεμβαίνει σε μία συχνότητα που θα επιλέξουμε από τα 20 έως τα 100Hz (βήμα ανά 10Hz) και ρυθμίζεται +/-6 db. Κατόπιν επιλέγουμε μεταξύ τριών θέσεων (wide normal narrow) πόσο επηρεάζονται οι διπλανές συχνότητες από τη ρύθμιση αυτή.

Ένα μικρό μειονέκτημα (για μένα τουλάχιστον) είναι ότι λείπει η αμεσότητα των υπολοίπων ρυθμίσεων όπως την είχα συνηθίσει με τους περιστροφικούς διακόπτες, αφού για όλες τις ρυθμίσεις πρέπει κάποιος να μπει στο μενού (πλην της έντασης που ρυθμίζεται απ' ευθείας από τα πλήκτρα δίπλα στην οθόνη).

Περισσότερα από το τέλος της άλλη βδομάδας που θα το έχω και σπίτι.

Reaction score
5.619
Re: Απάντηση: Re: Νέα TS Subwoofers από την Tannoy

Μεταξύ πολλών άλλων βέβαια :142: :142:
Κατ'ευθείαν να με πειράξεις εσύ!

Ένα φεγγάρι είχα στημένο home cinema με 3 Precision 8d μπροστά και δύο 6d πίσω. Και δύο 6d στο pc με 2 TS12.

Στα TS12 μου άρεσε ο ενισχυτής τύπου BASH. Καθόλου παράξενο που έμεινε χωρίς αλλαγές στο νέο μοντέλο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.272
Members
38.543