Νέος Χώρος

Reaction score
14
Καλησπέρα σας. Ήρθε η ώρα να μετακομίσω σε νέο χώρο μεγαλύτερο απο αυτόν που έχω.

Έχω βρει μια θέση που πιστεύω οτι εξυπηρετει ένα home cinema που στήνεται σε ένα σαλόνι.

Το πρόβλημα που έχω ειναι η τοποθέτηση των suround ηχείων..

Τα ηχεία δεν τα έχω οπότε και θα αγοραστούν. Τα μπροστινά μου ειναι τα B&W 683, έλεγα να πάρω ένα ζεύγος δίπολα ds3 αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ δίπολο.

παρακάτω σας παραθέτω μια εικόνα του πως θα ειναι ο νέος χώρος, με κόκκινο κύκλο έχω σημειώσει τις θέσεις των πίσω ηχείων. την τηλεόραση αγνοήστε την υπάρχει projector που θα προβάλει στην θέση του παραθύρου.

Το πίσω κεντρικό ηχείο το έχω και ειναι b&w εντιχοιζόμενο.

Τι λέτε λοιπόν έχετε κάτι να προτείνετε ως προς την τοποθέτηση και το μοντέλο του ηχείου?

home.jpg

Reaction score
248
Καλημέρα,

Εκτός από τα δίπολα DS3, σκέψου και αυτά:

http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/Custom_Installation/CI_Series/AM-1.html

Τα έχω τοποθετήσει σαν surrounds αλλά έχω και ένα ζεύγος στο μπαλκόνι-fi :)

Με το Bass Radiator που έχει παίζει τα "πόδια" του και αισθητικά είναι υπεράνω κριτικής!

Το καλύτερο... σε σχέση με τα δίπολα είναι και ποιό οικονομικό :)

ΥΓ: ωραίο bachelor pad φτιάχνεις !!!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.544
Βγαίνουν ακόμα τα DS3; :geek: Και μονόπολα θα δουλέψουν ωραία εκεί πάντως.

Reaction score
14
Καλημέρα,

Εκτός από τα δίπολα DS3, σκέψου και αυτά:

http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/Custom_Installation/CI_Series/AM-1.html

Τα έχω τοποθετήσει σαν surrounds αλλά έχω και ένα ζεύγος στο μπαλκόνι-fi :)

Με το Bass Radiator που έχει παίζει τα "πόδια" του και αισθητικά είναι υπεράνω κριτικής!

Το καλύτερο... σε σχέση με τα δίπολα είναι και ποιό οικονομικό :)

ΥΓ: ωραίο bachelor pad φτιάχνεις !!!
Ευχαριστώ πολύ!

am-1 ? δεν ειναι κακό... δεν τα είχα δει καθόλου.

Η αλήθεια βεβαια ειναι οτι έχω βρε ενα εκθεσιακό ds-3 αρκετά φτηνότερα απο το am-1. Τα φοβάμαι όμως τα δίπολλα.
το am-1 θα παίξει καλύτερα απο ένα 686?

Reaction score
248
Ευχαριστώ πολύ!

am-1 ? δεν ειναι κακό... δεν τα είχα δει καθόλου.

Η αλήθεια βεβαια ειναι οτι έχω βρε ενα εκθεσιακό ds-3 αρκετά φτηνότερα απο το am-1. Τα φοβάμαι όμως τα δίπολλα.
το am-1 θα παίξει καλύτερα απο ένα 686?
Επειδή έχω και 686 και ΑΜ1, για surround δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά!

Επειδή τα ΑΜ-1 τα χρησιμοποιούσα όλο το καλοκαίρι στο μπαλκόνι κάνοντας νέους εχθρούς -τους γείτονες- πρέπει να σου πω ότι το μπάσο που έβγαζαν (λόγο τοποθέτησης κοντά στον τοίχο / ταβάνι) είναι απίστευτο!

Καλές αγορές και μην βασίζεσαι μόνο στις τιμές του skroutz.gr , ρώτα και στον επίσημο αντιπρόσωπο. Αν δεν απατώμαι έχουν και ένα ζευγάρι στημένο προς ακρόαση, οπότε πριν πάρεις κάποια απόφαση πήγαινε να το ακούσεις!

Καλές αναζητήσεις,

Γιώργος!

Reaction score
14
ειμαι θεσσαλονίκη και απο οτι ξέρω το εδω κατάστημα έχει κλέίσει, αν κάνω λάθος διορθώστε με. Απο τον Σαραβελο ειχα πάρει και τα 683 που έχω όντος μου είχε κάνει καλή τιμη. Λογικά θα παώ για τα 686 αν βρω μια όμορφη βάση τοιχου να τα βάλω, έχετε να προτείνετε κάτι?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.544
Πολύ δύσκολο, ψάχνω πολλά χρόνια για κάτι εμφανίσιμο που να μπορεί να πάρει και μικρή κλίση.
Αν βρεις, πες μας κι εμάς.

Αν και απ' ο,τι βλέπω τα 686 έχουν έτοιμη λύση αν δεν τοποθετηθούν πολύ ψηλά.

Reaction score
14
ναι το είδα και εγω. νομίζω οτι αυτό θα χρησιμοποιηθει. δεν θα μπουν πολύ ψηλά και σε συνδιασμό με τα 2 και μέτρα που θα απέχουν απο την θέση ακρόασης νομίζω δεν θα χρειαστέι κλίση. με προβληματίζει όμως η οπή ανάκλασης που έχει απο πίσω, δεν θα ειναι πολύ κοντά στον τοίχο?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.544
Να τη βάλουμε μπροστά! :D

That's because a front-firing Flowport, dimpled like a golf ball around the aperture for smoothly regulated airflow, delivers superior bass response without the risk of rattle. Its placement ensures the speaker cabinet is slimmer than predecessors and can be wall mounted without affecting performance.

Reaction score
248
Έτσι λοιπόν το 686 κάνει όσο το ΑΜ1.

Μην σε προβληματίζει, μόλις το δεί ο Ζιζικός -τελειώνω όπου να'ναι- θα σου πει τα καλύτερα :)

Αν από την άλλη επιμείνεις για το 686, έχω κάτι βάσεις που μετέτρεψα ώστε να μπορείς να τα τοποθετήσεις ψηλά/χαμηλά/με κλήση προς την θέση ακρόασης κοκ.

Αν το πάρεις, χάρισμά σου οι βάσεις, και εμένα μου τις χάρισε ο Μάριος, αφού έφαγα 3 ώρες στον τόρνο να τις μετασκευάσω μετά σκέφτηκα ότι το μέγεθος του ηχείου θα χαλάει την αισθητική του χώρου.

Reaction score
14
Μόνο που το λες σε ευχαριστώ πολύ! Έψαχνα σήμερα να δω μήπως μπορώ να βρω 686 s1 αλλά δεν υπάρχει τπτ, ουτε αντιπροσωπεία ουτε ππουθενά. Δεν θέλω να ξεφυγω απο τα 400 ευρώ αλλά απο την άλλη δεν βλέπω λύση σε B&W φτηνότερη απο 500. λέτε να δοκιμάσω κάτι σε άλλη εταιρία?

Reaction score
248
Μόνο που το λες σε ευχαριστώ πολύ! Έψαχνα σήμερα να δω μήπως μπορώ να βρω 686 s1 αλλά δεν υπάρχει τπτ, ουτε αντιπροσωπεία ουτε ππουθενά. Δεν θέλω να ξεφυγω απο τα 400 ευρώ αλλά απο την άλλη δεν βλέπω λύση σε B&W φτηνότερη απο 500. λέτε να δοκιμάσω κάτι σε άλλη εταιρία?
Θα έλεγα να μην "μπασταρδέψεις" το setup σου. Εφόσον τα κύρια ηχεία σου είναι 683 και φαντάζομαι κεντρικό HTM61 τότε να κάνεις λίγη υπομονή μπας και εμφανιστεί κανένα ηχείο στα λεφτά που ψάχνεις.

Έχω και εγώ ένα ζευγάρι 686 και κάθονται στο σπίτι του αδερφού μου που είναι μόνιμα Αμερική. Αν έβρισκα κάτι συμπαθητικό δεν θα είχα πρόβλημα να σου τα δώσω σε μία λογική τιμή, αλλά αυτή την περίοδο έχω αρκετά μέτωπα ανοιχτά και δεν θέλω να ανοίξω και άλλα.

Ρίξε και καμία ματιά ebay.co.uk , εμφανίζονται κατά καιρούς πολλά ηχεία.

Από την άλλη, σκέψου και τα Μ1. Το ζευγάρι βγαίνει ακριβώς στα λεφτά που λες και έχεις και ρέστα. Είναι πολύ όμορφο , διακριτικό και αρκούντως ισχυρό για surround ηχείο. Έχω Μ1 στο δευτερεύων σύστημα :)

Reaction score
14
και εμένα η αρχική μου σκέψη ήταν να μην ξεφύγω απο την B&W απλά δεν βλέπω επιλογές στα χρήματα που θέλω να διαθέσω.

m1? έκαμα ένα γρήγορο search στο google... δεν ειναι κακό! δεν θα μου πέσει λίγο μικρό όμως? ειναι και καμιά 40τμ ο χώρος που έχει να καλύψει. βέβαια ναι δεν λέω ειναι πανέμορφο και ο τρόπος που πιανει στον τοίχο υπέροχος!

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.859
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef