Νέο ΠικΑπ

Reaction score
1.173
Καλημέρα σας,
Έπεσε στα χέρια μου ένα ΠικΑπ Pioneer pl-530, σε άριστη κατάσταση και εκτός του ότι θα αντικαταστήσω το παλιό μου με αυτό θέλω να του κάνω αναβάθμιση την κεφαλή αφού έχει την εργοστασιακή. "pc-50"
Η επιλογή της κεφαλής έχει γίνει εφιάλτης στο κεφάλι μου, τα μόνα που με δρομολογούνε πλέον είναι το οικονομικό και το ότι, όποια κεφαλή περί τα 80-100€(ποσό που μπορώ να διαθέσω) και να εγκαταστήσω θα είναι σαφώς καλύτερη από την υπάρχουσα.
Έχω επιλέξει σαν κεφαλή την “Shure M97xe” και θα ήθελα εάν υπάρχει κάποια συμβουλή σε αυτή την κατηγορία ακόμα και αν αξίζει καλύτερη κεφαλή το πικάπ.
Κάθε σχόλιο θα μου ήταν χρήσιμο…..
Σας ευχαριστώ εκ’ των προτέρων.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Απάντηση: Νέο ΠικΑπ

Πιστεύω ότι μία Ortofon Red 2M θα καθόταν πολύ καλά και είναι μέσα στον προϋπολογισμό σου

Reaction score
1.173

Καλησπέρα και πάλι,
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ......
Σήμερα θα πέσει δουλειά....
ΤΥ

Reaction score
8.905

Μην πετάς τα λεφτά σου για την Red.... αντικατέστησε την βελόνα σου (εάν η κεφαλή είναι οκ) με αυτή και θα έχεις τα ίδια η και καλύτερα αποτελέσματα και με ελάχιστα λεφτά!

Reaction score
1.173

Καλησπέρα σας,
Τελικά αγόρασα μια νέα κεφαλή και σήμερα έγινε το party…..
Χρειάστηκα αρκετές ώρες μέχρι να καταφέρω να την κάνω να δουλέψει…. προφανώς λόγο απειρίας ….
Το αποτέλεσμα μέχρι τώρα είναι πολύ καλό παρόλο ότι έχω πολύ δρόμο μπροστά πιστεύω…. μέχρι να πω ότι την ρύθμισα τέλεια.
Στην αρχή είχα απελπιστεί μέχρι που άρχισα να πιστεύω ότι σίγουρα έχει πρόβλημα το πικάπ. Μέχρι που εφάρμοσα από την αρχή ότι γνώσεις είχα πάρει τις τελευταίες μέρες σχετικά με ρυθμίσεις……. από internet.
Η ηθική απολαβή μεγάλη λόγο ότι ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!!!! Αλλά η ικανοποίηση που είχα ακούγοντας τα βινυλιάκια μου όπως θέλω να τα ακούω ακόμα μεγαλύτερη. Πραγματικά κέρδισε η ΜΟΥΣΙΚΗ.
Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι ότι πόσο όμορφο είναι να ασχοληθείς με κάτι που σχεδόν θα πήγαινε στα σκουπίδια, και πραγματικά η αξία του, τουλάχιστον για εμένα μεγάλη.
Σίγουρα μια καλή λύση θα ήταν να κρατούσα την παλιά μου κεφαλή και απλά να έβαζα μία καινούργια βελόνα, μια χαρά θα ήταν ….αλλά τελικά να μείνει μόνος ο βραχίονας από το παλιό πικάπ; Τόσα χρόνια αγκαλιά ήταν….. Δοκίμασα και την παλιά και την καινούργια με τα ίδια βινύλια, όντος υπάρχει διαφορά ……οπότε η αγορά της νέας άξιζε.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Παντελής

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.870
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef