- Reaction score
- 12.626
Καλημέρα. Εσύ έβαλες στο τραπέζι τη σύγκριση ανάμεσα σε ένα πικάπ των 500€ και ένα cd player των 1000€. Δεν θα αναφερθώ στο πικάπ, αλλά το cd είναι ξεπερασμένο μέσο. Τώρα παίζουμε με υπολογιστή ( που έχουμε όλοι ) και DAC. Άρα, κάποιος που θα ψωνίσει ΤΩΡΑ, έχει να επιλέξει ανάμεσα σε ένα πικάπ και ένα dac. Άρα, αν θέλεις να κάνεις σύγκριση εξοπλισμού των 500€ σε σχέση με αυτόν των 1000€, έχει ενδιαφέρον να γίνει ανάμεσα σε πικάπ και DAC. Για να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον, παίξε και στα 500€ ως προς το DAC.φίλε μη μου συγκρίνεις ανόμοια πράγματα! ένα cd των 1000 φοράει ένα dac που στοιχίζει 200 ευρω κ εσυ μου πας στην άλλη άκρη...μου λες να βαλεις ενα dac των 1000! σαν να σου λέω να πάμε κόντρα με ένα πλατώ με μια κεφαλή των 1000!εκει θα το συγκρίνεις δίκαια..και έλα να μου πεις μετά ποιο είναι καλύτερο εδω λεμε απόψεις δεν προσπαθούμε να αναιρεσουμε την άποψη του άλλου αν κάποιος είναι φαν τον dac η των cd Έχει καλός...Δεν πρέπει όμως να πει ότι το pick up είναι υποδεέστερο...αν πάλι κάποιος ξεκίνησε με ένα πλατό τον 50 ευρώ πλαστικό πάλι δεν είναι σωστό να πει σε κάποιον αγοραστή...ξεκινά μωρέ με ένα της πλάκας και σιγά σιγά θα ανέβεις...δώσε 50 ευρώ να ακούσεις τα δισκάκια...Αυτός όμως που θα τον ακούσει θα το πάρει...θα βάλει τα δισκάκια και θα ξενερώσει γιατί θα είναι για κλάματα ο ήχος...Και θα πει εννοείτε..Ο ήχος από το pick up μάπα...τσάμπα έδωσα 50 και 100 ευρώ...οπωτε καλύτερα σε κάποιον αρχάριο θα ήταν καλό να προτιμούμε να ξεκινήσει με κάτι αξιόλογο Όχι πανάκριβο για να εκτιμήσει και το πως ακούγετε ένα πλατό..φιλικά Νίκος
Το πικάπ σαν πηγή είναι καλό μεν ( αν και στα ίδια χρήματα, είμαι υπέρ του ψηφιακού ), αλλά για κάποιον που ήδη έχει συλλογή. Για κάποιον που τώρα θα τη χτίσει, δεν νομίζω ότι συμφέρει. Θα πρέπει να επενδύσει μεγάλο ποσό για να πει ότι ακούει σωστά το βινύλιο ( πλατό, βραχίονας, κεφαλή, phono stage ) και θα πρέπει να επενδύσει μεγάλο ποσό κατά την αγορά των δίσκων ( καθώς έγιναν και πάλι της μόδας, πάει η εποχή που σκότωναν τις συλλογές τους και όποιοι πρόλαβαν να τις πάρουν σε τιμή χώμα ) συν το ότι θα αγοράσει μεταχειρισμένους δίσκους που δεν ξέρει σε τί κατάσταση είναι.
Επιπρόσθετα, για να πεις ότι ακούς τη διαφορά ανάμεσα σε πικάπ και ψηφιακό, πρέπει να έχεις και ένα αξιόλογο και αναλυτικό σύστημα.