Νέο σπίτι. Πως θα "την ακούσω"???

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Νέο σπίτι. Πως θα "την ακούσω"???

Συγγνώμη αλλά όλα αυτά που λες, θα είναι δίπλα στο τζάκι???????????????
Ναι, δυστυχως δεν υπάρχει άλλος τοίχος στο σαλόνι.
Το τζάκι είναι "ενεργειακό" με 2 βιντυλατέρ που σπρώχνουν την θερμότητα στη θυρίδα που φαίνεται ψηλότερα. Επίσης η κατασκευή είναι από διπλή γυψοσανίδα και έχει μονωθεί όλη με χοντρό πετροβάμβακα με φύλλο αλουμινίου. Η θερμότητα δε με ανησυχεί, με την ακουστική τι κάνουμε...

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Νέο σπίτι. Πως θα "την ακούσω"???

Ναι, δυστυχως δεν υπάρχει άλλος τοίχος στο σαλόνι.
Το τζάκι είναι "ενεργειακό" με 2 βιντυλατέρ που σπρώχνουν την θερμότητα στη θυρίδα που φαίνεται ψηλότερα. Επίσης η κατασκευή είναι από διπλή γυψοσανίδα και έχει μονωθεί όλη με χοντρό πετροβάμβακα με φύλλο αλουμινίου. Η θερμότητα δε με ανησυχεί, με την ακουστική τι κάνουμε...
Μιας και είσαι ακόμα στην αρχή του νέου σου σπιτιού, δες λίγο αυτές τις φώτο που έχω πάθει πλάκα...!!!

[/IMG]

[/IMG]

Επίσης θα προτιμούσα τα Ultima. Μπορείς να τα τραβήξεις λίγο πιο μπροστά. Πάντως η απόσταση που θεωρητικά θα έχουν, πιστεύω ότι θα έχεις καλή στερεοφωνική εικόνα...Ενώ με τα άλλα, τόσο κοντά, χάνεις πολύ! Μην το φοβηθείς να τα βάλεις γύρω στα 40-50 εκατοστά πιο μπροστά!

Reaction score
0
Απάντηση: Νέο σπίτι. Πως θα "την ακούσω"???

Update: Τελικά επιλέχθησαν τα Theater 2 της Teufel λόγω εξαιρετικής τιμής (€499) και την άλλη βδομάδα θα τα έχω. Θα τοποθετηθούν (με βάσεις της teufel) στις κόκκινες θέσεις και ελπίζω να έχω καλό ηχητικό αποτέλεσμα. Ο ενισχυτής είναι ο HK AVR 255 ο οποίος περιμένει στο κουτί του εδώ και 1,5 μήνα. :122:
Έχω ένα πρόβλημα και θέλω τη γνώμη σας. Επειδή ο χώρος είναι "δύσκολος" η μόνη θέση που μπορεί να μπει το sub χωρίς να έχω υστερίες από το έτερον ήμισυ είναι είτε κάτω από την TV, είτε όπως κοιτάζουμε τη φωτό αριστερά σχεδόν στην ίδια ευθεία με τη θέση θέασης. Όμως ακριβώς από πάνω στα 50 cm θα είναι το ενυδρείο μου οπότε υποθέτω οι δονήσεις δεν θα είναι και ότι καλύτερο για τα ψαράκια, δε συμφωνείτε???
Άρα μας μένει η θέση κάτω από την TV. Επειδή λοιπόν πρέπει να φτιάξω ένα έπιπλο (με ρόδες) που να πάρει όλο τον εξοπλισμό θέλω να κάνω μια ερώτηση: Συνίσταται το sub να τοποθετηθεί στο κάτω ράφι του επίπλου της τηλεόρασης με λαστιχένια ποδαράκια ή θα γίνεται σεισμός??? Θα ήταν καλύτερο να φτιάξω το έπιπλο έτσι ωστε να φαίνεται μέρος του αλλά να ακουμπάει στο πάτωμα (με αναπόφευκτες επιπτώσεις στην αισθητική του)???
Περιμένω τις γνώμες σας.

Φίλε planitismetal ευχαριστώ για τις φωτό αλλά ο χώρος έχει διαμορφωθεί προ πολλού και δυστυχώς η διάταξη του δεν επιτρέπει την τοποθέτηση της tv πάνω από το τζάκι. Να σκεφτείς ότι δεν υπάρχει χώρος για καναπέ απέναντι από την TV και θα "στριμωχθούν" δύο σχετικά στενές αλλά άνετες πολυθρόνες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Η τοποθέτηση της TV ψηλά πάνω από το τζάκι είναι τελείως λάθος.
Η σωστή θέση είναι στο ύψος των ματιών (ανάλογα που κάθεσαι) και ελαφρός χαμηλότερα.
Δυστυχώς πλέον το κάνουν πολλοί αυτό το σφάλμα.

Επίσης αν το τζάκι είναι ανοιχτό θα έχεις θέμα με τον ήχο σου τη στιγμή που βρίσκεται ανάμεσα στα ηχεία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik