Νέο cd-player γνώμες - Teac PD-301

Reaction score
266
Καλησπέρα, σκέφτομαι να προβώ σε αγορά cd-player και έχει πέσει το μάτι μου στο teac για αγορά από έξω, μιας και εδώ δεν νομίζω να το φέρνει κάποιος.
Με ενδιαφέρει πολύ ότι είναι μικρό σε μέγεθος καθώς ο χώρος είναι περιορισμένος.
και φυσικά μεγάλος + για μένα και το ραδιόφωνο καθώς ακούμε αρκετές ώρες και ράδιο (βγαίνει και με ψηφιακό ραδιόφωνο αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει πιθανότητα να περάσουμε σε ψηφιακό την επόμενη 5ετία, αν έχετε αντίθετη πληροφόρηση ενημερώστε).
Καθώς και το USB που θεωρώ απαράδεκτο στις μέρες μας να μην υπάρχει ως στάνταρ και στα πιο οικονομικά players.
Σαν ποιότητα ξέρουμε τι λέει; Αξίζει σε αυτά τα χρήματα ή θα προτείνατε κάτι άλλο.
Αυτή τη στιγμή έχω τα dali 3 & ενισχυτή ένα marantz PM-6005.
Μέσα στα πλάνα είναι μελλοντικά και ένα network player (αν καταφέρω να βρω κανένα N-50a μεταχειρισμένο)

Reaction score
7.194
Δεν ειναι καλη επιλογη,γιατι ουτε κατι το ιδιαιτερο σαν cd player ειναι ,ουτε σαν ραδιοφωνο.Απο την στιγμη που σκεφτεσαι να πας σε music network player,καλυτερα κανε λιγη υπομονη μεχρι να μαζεψεις τα χρηματα (μετα θα σου ειναι μαλλον αχρηστο). Oσο για ραδιοφωνο μπορεις να βρεις με λιγα χρηματα κατι σε μεταχειρισμενο.

ika

News
Reaction score
17.404
Αν δεν υπάρχει ήδη σεβαστή βιβλιοθήκη με CD, συμφωνώ με τον Tando για network player/streamer. Με 400Ε που έχει περίπου το TEAC θα βρεθεί καλό streamer.

ika

News
Reaction score
17.404
Αν δεν υπάρχει ήδη σεβαστή βιβλιοθήκη με CD, συμφωνώ με τον Tando για network player/streamer. Με 400Ε που έχει περίπου το TEAC θα βρεθεί καλό streamer.
διορθώνω tanto και όχι εκ παραδρομής tando

Reaction score
107
γεια σας. ειμαι και εγω σε δίλημμα αναμεσα σε
Marantz CD6005
και
Pioneer N-50A.
ξερω της ευκολιες που εχουν τα 2 μηχανιματα, μου αρεσει το pioneer που μπορω να το συνδέσω στο λαπτοπ και να ακουω απο εκει μουσικη αλλα και σαν μονο του, γιατι ολη σχεσον η μουσικη μου ειναι flac και cd wav εχω λιγα και στο marantz θα πρεπει να κανω μετατροπη σε wav για να τα παιξει σε usb, σε mb3 ουτε που το σκεφτομαι.. το προβλημα μου ειναι και οικονομικο και αυτος ειναι ο λογος που σκεφτομαι το marantz ειναι σχεδον στα 180 ευρω φτηνοτερο απο την αλλη ομως με ενοχλει λιγο που το usb εχει περιορισμο 5000 αρχεια ενω τα δικα μου ειναι γυρω στα 17500... πειτε μου την γνωμη σας σε ποιοτητα ηχου ποιο απο τα 2 υπερτερει; αυτο για μενα ειναι το ποιο βασικο απο ολα, για ολα τα υπολυπα σε ευκολιες υπερ και κατα συμβιβαζομαι... το ηχοστιστιμα μου αποτελειτε σε καρτα ηχου focosrite saffie 6 usb. ενισχυτης roter ra 10. και ηχεια monitor audio bronze 2....

Reaction score
266
Η βιβλιοθήκη με τα cd δεν είναι τεράστια αλλά σίγουρα πάνω από 300-400 δισκάκια και αν βάλουμε και τα γραμμένα πολλαπλάσια.
από την άλλη υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συλλογή σε mp3 δισκογραφία αν ελάχιστα πράγματα σε καλή ποιότητα.
Το Network player που αν προχωρήσει θα είναι το 50a δεν προβληματίζει τόσο σαν κόστος από μόνο του αλλά ότι θα πρέπει να συνοδευτεί με κάποιο NAS (μάλλον Synology και νέους σκληρούς) οπότε μιλάμε σίγουρα για άλλα 300€ τουλάχιστον...

Reaction score
107
Η βιβλιοθήκη με τα cd δεν είναι τεράστια αλλά σίγουρα πάνω από 300-400 δισκάκια και αν βάλουμε και τα γραμμένα πολλαπλάσια.
από την άλλη υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συλλογή σε mp3 δισκογραφία αν ελάχιστα πράγματα σε καλή ποιότητα.
Το Network player που αν προχωρήσει θα είναι το 50a δεν προβληματίζει τόσο σαν κόστος από μόνο του αλλά ότι θα πρέπει να συνοδευτεί με κάποιο NAS (μάλλον Synology και νέους σκληρούς) οπότε μιλάμε σίγουρα για άλλα 300€ τουλάχιστον...
πιο απο τα 2 μηχανηματα ακουγεται καλυτερα; εξωτερικους δισκους εχω δυο 500 g

Reaction score
7.194
δεν χρειαζεται να το κανεις αυτο (αμεσα τουλαχιστον),μπορεις να του βαλεις εναν σκληρο δισκο 2.5 στην μπροστα ή πισω usb (απλα να ειναι σε fat32 format) και απο εκει διαβαζει μια χαρα τα αρχεια. Στο δικο μου εχω συνδεσει εναν wd 1TB (σχεδον γεματο με χιλιαδες αρχεια και εκατονταδες φακελους) και τον διαβαζει σε μερικα δευτερολεπτα.

hxos2000 δεν αξιζει για 180 ευρω να παρεις κατι που και ο ιδιος λες οτι δεν σε καλυπτει. Το Ν-50 ειναι σαφως πιο ευελικτη και χρησιμη συσκευη σε σχεση με ενα απλο cd player. Στο θεμα ηχου,εχει καλυτερο dac,ξεχωριστη τροφοδοσια για ψηφιακο και αναλογικο τμημα και αν οχι καλυτερα (πιστευω καλυτερα) παιζει εξισου καλα με το marantz .

Reaction score
107
δεν χρειαζεται να το κανεις αυτο (αμεσα τουλαχιστον),μπορεις να του βαλεις εναν σκληρο δισκο 2.5 στην μπροστα ή πισω usb (απλα να ειναι σε fat32 format) και απο εκει διαβαζει μια χαρα τα αρχεια. Στο δικο μου εχω συνδεσει εναν wd 1TB (σχεδον γεματο με χιλιαδες αρχεια και εκατονταδες φακελους) και τον διαβαζει σε μερικα δευτερολεπτα.

hxos2000 δεν αξιζει για 180 ευρω να παρεις κατι που και ο ιδιος λες οτι δεν σε καλυπτει. Το Ν-50 ειναι σαφως πιο ευελικτη και χρησιμη συσκευη σε σχεση με ενα απλο cd player. Στο θεμα ηχου,εχει καλυτερο dac,ξεχωριστη τροφοδοσια για ψηφιακο και αναλογικο τμημα και αν οχι καλυτερα (πιστευω καλυτερα) παιζει εξισου καλα με το marantz .
sωστα αυτα που λες, το pioneer θελω πιο πολυ απλα φοβαμαι μηπως ο ηχος του ειναι λογο σκληρος , το marantz ξερω οτι ειναι λιγο πιο θερμο

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576