Νέο DAC ή Tidal;

Reaction score
73
Ενας πολυ καλος φιλος εχει για DAC το Musical Fidelity V-DAC II και σκεφτεται να το αναβαθμισει.
Σαν budget εχει αυστηρα 600-700 ευρω max.

Και μου εθεσε μια απλη ερωτηση:

Να αλλαξει DAC ή με τα ιδια χρηματα να κανει συνδρομη στο lossless Tidal για 3 χρονια και να συνεχισει να ακουει απο το παλιο Musical Fidelity ?

Για την ωρα ακουει απο το Spotify free.

Επειδη εχει συγκεκριμενο budget σκεφτεται εαν η ποιοτητα που θα παρει πχ απο ενα Teac 503, Aune S16 ή καποιο αναλογο (που ειναι προφανεστατα καλυτερη απο το Musical Fidelity) θα αξιζει τον κοπο σε σχεση με την αλλαγη ποιοτητας αρχειων.

Το ερωτημα ξεκινησε γιατι βρισκει το V-DAC II αφενος μουσικο αλλα αρκετα θολο/μουντο. Σαν να εχει ενα παπλωμα ο ηχος.

ΥΓ 1. Εχει αξιοπρεπες συστημα
ΥΓ 2. Ακουει κυριως απο streaming

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
εάν του αρέσει ο ήχος του Tidal με το σύστημα του να μην αλλάξει κάτι και να ακούσει τη μουσική του

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
73
Γενικα το ερωτημα ειναι:

Quality DAC με low quality streaming

ή

Low quality DAC με flac ?

Reaction score
30.456
Γενικα το ερωτημα ειναι:

Quality DAC με low quality streaming

ή

Low quality DAC με flac ?
Ε μα τώρα είναι ερώτηση αυτή;
Δηλαδή το quality dac θα πάρει το low quality streaming και θα το κάνει high quality;
Ας κινηθεί στο πεντακοσαρικο και με τα ρέστα, spotify premium.

Reaction score
7.191
και με βαση αυτο δεν του αρεσει το musical fidelity ή ακουει και κανονικα αρχεια (flac,wav) ? Γιατι αν ισχυει το πρωτο,ας δωσει πρωτα 7 ευρω το μηνα για το spotify premium και το ξανασυζηταμε. Μπορει επισης να δοκιμασει να αναβαθμισει την τροφοδοσια του v-dac με καποιο γραμμικο τροφοδοτικο με μικρο σχετικα κοστος,θα παρει βελτιωμενο ηχο.Παντως απο την δικη μου εμπειρια το v-dac ΙΙ ειναι υπεραρκετο για net streaming.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Με το δωρεαν σποτιφαι παιρνεις χαμηλη ποιοτητα.
Με το πληρωμενο, παιρνεις καλη ποιοτητα σε αρκετα τραγουδια αλλα οχι σε ολα.
Το τινταλ δεν εχει μεγαλη δισκοθηκη.
Εγω θα πηγαινα σε καλη ποιοτητα και για ντακ θα το εβλεπα μετα.

*Ποσα σαμπγουφερ εχει ο φιλος?

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.362
...Μπορει επισης να δοκιμασει να αναβαθμισει την τροφοδοσια του v-dac με καποιο γραμμικο τροφοδοτικο με μικρο σχετικα κοστος,θα παρει βελτιωμενο ηχο...
Αυτο! Τσεκαρισμένο. Και μένουν και ρέστα για ο,τι γουστάρει.
Ας δοκιμάσει με μία 12βολτη μπαταρία μοτοσυκλέττας ( ~12€ ) , για να πάρει μια ιδέα

Reaction score
73
toulou> Για εξωτερικο τροφοδοτικο δεν το βλεπω. Ιδιως DIY καταστασεις. Οσο απλο και να ειναι, απλα δεν πιανουν τα χερια του ! Ασε που φανταζομαι οτι δεν θελει να ακουσει για μπαταρια στο rack... Και εδω που τα λεμε, δεν ειναι ολοι ικανοι εστω και στο πιο απλο DIY (εμου συμπεριλαβομενου). Αντε και την πηρε τη μπαταρια. Τι connectors θα βαλει ? Πως θα φορτιζει η μπαταρια κλπ κλπ. Ισως να φαινεται αστειο, αλλα ισχυει !!!

*
VLASSIS-S> Συνολικα εχει 3 subwoofer.
Τα 2 ειναι In-Ear ! :tongue:
Το τριτο ειναι στην τουαλετα, σε optimized σημειο με Dirac για να μην συντονιζει. :tongue:

Reaction score
6.055
Ενας πολυ καλος φιλος εχει για DAC το Musical Fidelity V-DAC II και σκεφτεται να το αναβαθμισει.
Σαν budget εχει αυστηρα 600-700 ευρω max.

Και μου εθεσε μια απλη ερωτηση:

Να αλλαξει DAC ή με τα ιδια χρηματα να κανει συνδρομη στο lossless Tidal για 3 χρονια και να συνεχισει να ακουει απο το παλιο Musical Fidelity ?

Επειδη εχει συγκεκριμενο budget σκεφτεται εαν η ποιοτητα που θα παρει πχ απο ενα Teac 503, Aune S16 ή καποιο αναλογο (που ειναι προφανεστατα καλυτερη απο το Musical Fidelity) θα αξιζει τον κοπο σε σχεση με την αλλαγη ποιοτητας αρχειων.

Το ερωτημα ξεκινησε γιατι βρισκει το V-DAC II αφενος μουσικο αλλα αρκετα θολο/μουντο. Σαν να εχει ενα παπλωμα ο ηχος.

ΥΓ 1. Εχει αξιοπρεπες συστημα
ΥΓ 2. Ακουει κυριως απο streaming
Από τη στιγμή που δεν τον ικανοποιεί το dac που έχει τώρα η πρώτη κίνηση είναι να ακούσει στο σπίτι του 1-2 άλλα dac (δανεικά από φίλους ή από demo από κάποιο μαγαζί) για να είναι σίγουρος ότι η έλλειψη καθαρότητας (πάπλωμα όπως το περιέγραψε) οφείλεται αποκλειστικά στην συσκευή αυτή. Σίγουρα ένα ακριβότερο dac θα έχει καλύτερο ήχο αλλά μένει να δει σε πια κατηγορία τιμής θα ακούσει αυτή την διαφορά. Όσον αφορά τα spotify/tidal και τα δύο θα "ωφεληθούν" ηχητικά από την αναβάθμιση....

I

iason

Guest
Bluesound node 2 και Spotify premium Αποτέλεσμα πολύ ανώτερο από την κατηγορία του.Βεβαια είναι και θέμα γούστου.

Reaction score
4.587
Bluesound node 2 και Spotify premium Αποτέλεσμα πολύ ανώτερο από την κατηγορία του.Βεβαια είναι και θέμα γούστου.
Δεν είναι θέμα γούστου. Το Spotify σαν εφαρμογή έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα όταν τρέχει σε υπολογιστή κάτω από πχ Windows, δεν μπορείς να επιλέξεις έξοδο ήχου και δεν έχει direct, θα "βγεις" από το main out του λειτουργικού. Για κάποιον που θέλει να ακούει κατά 70-80% από spotify ένας σύγχρονος media player είναι σχεδόν απαραίτητος. Από πλευράς ποιότητας ήχου δε νομίζω να διακρίνει κάποιος διαφορές ακόμα κι αν χρησιμοποιήσει super duper dac.

I

iason

Guest
Δεν είναι θέμα γούστου. Το Spotify σαν εφαρμογή έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα όταν τρέχει σε υπολογιστή κάτω από πχ Windows, δεν μπορείς να επιλέξεις έξοδο ήχου και δεν έχει direct, θα "βγεις" από το main out του λειτουργικού. Για κάποιον που θέλει να ακούει κατά 70-80% από spotify ένας σύγχρονος media player είναι σχεδόν απαραίτητος. Από πλευράς ποιότητας ήχου δε νομίζω να διακρίνει κάποιος διαφορές ακόμα κι αν χρησιμοποιήσει super duper dac.
Εγώ άκουγα Spotify Premium από laptop me USB σύνδεση τα τελευταία 3 χρόνια. Εδώ και 2 μήνες περίπου έχω πάρει το bluesound node 2 και το χρησιμοποιώ σαν τρανσπορτ.Απο την έξοδο coax δίνω στο dac Teac ud503 που είχα.Προσωπικα είμαι ποιο πολύ ικανοποιημένος από πριν .Παίρνω καλύτερο ήχο.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.210
Το Spotify premium έχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα αναπαραγωγής απο το Spotify free.

Δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε, το ένα είναι μια χαρά και το άλλο για πέταμα.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Το Spotify premium έχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα αναπαραγωγής απο το Spotify free.

Δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε, το ένα είναι μια χαρά και το άλλο για πέταμα.
ο τζαμπας πεθανε. τρου στορι.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
............
Για κάποιον που θέλει να ακούει κατά 70-80% από spotify ένας σύγχρονος media player είναι σχεδόν απαραίτητος. Από πλευράς ποιότητας ήχου δε νομίζω να διακρίνει κάποιος διαφορές ακόμα κι αν χρησιμοποιήσει super duper dac.
Πως;

Reaction score
1.213
Να παρει dac .Και εξηγουμαι :D
Θα μπορουσε να ειχε δωσει 20 ευρω να παρει για ενα μηνα tidal+spotify premium και μονο για δοκιμη.Αλλα αντιθετα τον τρωει για dac.Toν τρωει πανω απ'ολα να δει τις αλλαγες μεταξυ tvn dac,θολουρα, πεπλα, καθαροτητες , μεσαιες και τετοια.Αρα dac με χιλια, για να κινηθει και η αγορα,κατα προτιμηση η ντοπια :D

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.572
Members
38.574
Νεότερο μέλος
Red