Νέο Roksan Radius 7

Reaction score
325
και αυτό από τι βλέπω δεν έχει μεγάλες αλλαγές πέρα από το μοτέρ του που συνέχεια το βελτιώνουν όχι ότι και τα πρώτα ήταν άσχημα απλά κάνουν λίγο θόρυβο.
Συν φυσικά την διαφορά στην τιμή του που είναι κάτι κατοστάρικα παραπάνω :p

Reaction score
4.250
Νομιζω οτι στην κατηγορια τιμης απο αισθητικης πλευρας δεν εχουν αντιπαλο. Αυτο για τον θορυβο, στο δικο μου μεχρι τωρα δεν εχω καταλαβει το παραμικρο. Ομως σταδιακα εχουν ανεβασει αρκετα την τιμη κατα την αποψη μου λογω ζητησης.

Reaction score
325
Οταν λέω θόρυβο μην φανταστείς τίποτα που ακούγεται :p Απλά πρέπει να πας κοντά στο πικάπ και με ησυχία για να το ακούσεις δηλαδή είναι σαν να μην υπάρχει.
Και όντος συμφωνώ με αυτό που λές για τον ήχο του. Και εγώ είμαι φοβερά ευχαριστημένος με αυτό το πικαπ.

Reaction score
1.537
Οταν λέω θόρυβο μην φανταστείς τίποτα που ακούγεται :p Απλά πρέπει να πας κοντά στο πικάπ και με ησυχία για να το ακούσεις δηλαδή είναι σαν να μην υπάρχει.
Αγαπητέ chek2fire, χαίρομαι που αγαπάς το radius όπως και ο vastsar. Tο μοτέρ του radius είναι τελείως αθόρυβο (έκδοση MkI που έχω). Ακόμα και με στηθοσκόπιο δεν ακούγεται το παραμικρό.
Η αλλαγές που έγιναν στο mkII ήταν στην στήριξη του μοτέρ κυρίως και κάποιες ελάχιστες στην τροφοδοσία του (The power supply has been upgraded to deliver a cleaner signal to the motor, making it run smoother. The motor has a flexible mounting, and the compliance of this has changed, as has the drive belt. www.whathifi.com/roksan/radius-52/review). Αυτό έγινε γιατί η ελαστική στήριξη του μοτέρ του mki ήταν πιο εύκαμπτη με αποτέλεσμα στην εκκίνηση να υπάρχει ένα "παίξιμο" στο μοτέρ τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Θόρυβο (ακουστό αν βάλεις το αυτί) στο σασί του κάνει το Garrard 301 που έχω και είναι 55 χρόνων! Βέβαια επειδή ήταν transcription motor έπρεπε να φτάσει άμεσα στις επιθυμητές στροφές και όχι μετά από αρκετά δευτερόλεπτα όπως τα σύγχρονα πικάπ με τα αναιμικά μοτέρ.

Και βέβαια προτιμώ τον ήχο του από όλα τα πικάπ που έχω.

Όσο για το 7 οι αλλαγές είναι πιο ουσιαστικές και όχι τόσο διακοσμητικές όσο του mkii. Βλέπω ότι έχει ηλεκτρονική αλλαγή στροφών (και ίσως ηλεκτρονική παρακολούθηση - ρύθμιση των στροφών αν κρίνω από ένα led) και το πλατό πρέπει να είναι παχύτερο-βαρύτερο.

Reaction score
4.250
Πω πω πανεμορφο ειναι!
Αυτο με το λεντακι που οταν παιζει σε 33 στροφες αναβει μπλε λεntaki και οταν παιζει σε 45 κοκινο το κανει ακομη πιο εντυπωσιακο. Ιδιως το βραδυ να βαλεις κανα σαξοφωνο να εχεις απο τη μια τους ενισχυτες με λυχνιες και απο την αλλη το πικαπ, σε φτιαχνει την διαθεση μεχρι εκει που δεν παει.
Κατα τα αλλα η Roksan επενδυει στο πικαπ και το παλευει οσο μπορει. Σ ενα ουτως η αλλως καλο πικαπ που η τιμη του πιστευω οτι ηταν δελεαστικη. Οταν αγορασα το δικο μου η τιμη του ηταν 1.300 ευρω αν δεν κανω λαθος.
Τα ασχημα νεα ειναι οτι απ οτι βλεπω στη Μ. Βρετανια η τιμη του ειναι στις 1.900 λιρες.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.907
Members
38.518