Νέο VW Golf & Golf GTI

Reaction score
209
Απάντηση: Νέο VW Golf & Golf GTI

Δηλαδή τώρα η έκτη γενιά πάλιωσε;

Είναι ιδέα μου ή όχι ότι το διάστημα αλλαγής μεταξύ πέμπτης έκτης και έβδομης γενιάς έχει μειωθεί στα τρία χρόνια;
Κάπως περίεργο για ευρωπαίο κατασκευαστή δε βρίσκετε;

Reaction score
2.266
4 Χρόνια, όχι 3. 2008 παρουσιάστηκε το 6, 2012 το 7, αμφότερα στην έκθεση του Παρισιού μήνα Οκτώβριο. Το 5 έμεινε στην αγορά 5 χρόνια, το 4 6 χρόνια, όπως και το 3 και το 2 9 χρόνια. Προφανώς και μειώνεται ο κύκλος ζωής, νομίζω είναι γενικά τάση στην Ευρώπη.

Reaction score
4.918
Απάντηση: Νέο VW Golf & Golf GTI

Μηπως αυτό που οι αλλοι ονομάζουν facelift οι γερμανοί το περνάνε πλέον για νέο μοντελο, που σαυνεπάγεται αλλωστε μεγαλύτερες πωλήσεις;

Reaction score
2.266
Όχι, αν και τα Golf από γενιά σε γενιά μοιάζουν πολύ (από το πρώτο μέχρι σήμερα, τσέκαρέ το!!) δεν είναι facelift αλλά ότι πλασάρεται ως νέα γενιά είναι νέα γενιά. Ενίοτε οι αλλαγές είναι κοσμοϊστορικές (π.χ. το 2003 με την υιοθέτηση πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων, αφού επί δεκαετίες επέμεναν για την ανωτερότητα του ημιάκαμπτου άξονα που είχαν ως τότε), άλλοτε μικρότερες όπως π.χ. τώρα η χρήση του νέου ευέλικτου πλαισίου που θα χρησιμοποιείται από δεκάδες μοντέλα της VAG.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.525
Είναι πολύ πιό διαφορετικό από mid life facelift, αν και το πάτωμα αλλάζει κάθε δύο γενιές.
Στο VW Group τα πράγματα είναι πιό απλά γιά τέτοιου είδους αλλαγές, λόγω των πολλών μοντέλων με κοινό πάτωμα (και όχι μόνο).

Reaction score
2.266
Facelift είναι αυτό που έγινε στο προηγούμενο Focus: Άλλαξαν τα φώτα και η μάσκα μπροστά, τα κρύσταλλα από τα πίσω φώτα, το ταμπλό, προστέθηκαν στοιχεία εξοπλισμού, ενδεχομένως και κάποιοι νέοι κινητήρες και βουαλά. Αλλά πόρτες, πίσω φτερά, τζάμια κλπ είναι ίδια.

Το Golf είναι νέο. Εξωτερικά δεν πρέπει να υπάρχει ανταλλακτικό της προηγούμενης γενιάς που να μπορεί να τοποθετηθεί στο καινούριο.

Reaction score
264
Εγω δεν το εχω κανει βολτα το νεο γκολφ,αλλα οταν μπεικα μεσα απλα για να δω πως ειναι,ενιωσα οτι το αμαξι το εχουνε κανει λιγακι ψευτικο.Απο λαμαρινα ΓΙΟΚ.Το 5αρι που πριν απο 2 χρονια ειχα,εκλεινες την πορτα και εκανε και λιγακι γκουπ.Τουτο εδω ειναι σαν χιουνταη ατος.
Απο πλαστικα ομως ειναι πολυ μπροστα.Μαλακα και ομορφα στο ματι,με σωστες ενωσεις εκει που πρεπει και διακρητικα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.285
Members
38.674
Νεότερο μέλος
JAndronikos