Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.604
Ξεχασα το πρωτο μου πικ απ tehcnics SL 23
Τα ηχεια mordaund short ms300
To μπομπινοφωνο Technics 1500 u
Kai τα ηχεια HK IL 82, TA Das factor 5t συνολο 4 τεμαχια
χερ δοκτορ τι λες σιαχνω πολυκαναλο :drinks: :gamer::)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.366
Σιαξε πρώτα τις 2 πρώτες οκτάβες (δηλαδή μάλλον θες σοβαρά σάμπ) και μετά το συζητάμε. ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.366
δεν εισαι καλο παιδι
Παλιάνθρωπος.

Άμα δε δω καλή καμπύλη απόκρισης, καλό λόγο δε λέω.

Παλιοχαρακτήρας.

Άμα δω, όπως είδα στους χρόνους αντήχησης, λέω. Τότε θα λες ότι είμαι "καλό παιδί".

Να, αυτά τραβάω, το παίρνεις κι εσύ επί προσωπικού, ενώ μιλάμε για κωλομηχανήματα. Το ένα κωλομηχάνημα μετράει καλά, ενώ ένα άλλο κωλομηχάνημα μετράει κακά. Τι σχέση έχει ο χαρακτήρας μου, ποτέ δε θα καταλάβω.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.439
εσυ μρε wnet γιατι γελας και δινης πατημα στον δοκτορ
Σιγά μη χρειάζεται εμένα ο ντόκτορας για να "στην πει" που έχεις 2 δεκαπεντάιντσα και χαρά στις πρώτες οκτάβες δε βλέπεις !!! :p

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.604
Να, αυτά τραβάω, το παίρνεις κι εσύ επί προσωπικού, ενώ μιλάμε για κωλομηχανήματα. Το ένα κωλομηχάνημα μετράει καλά, ενώ ένα άλλο κωλομηχάνημα μετράει κακά. Τι σχέση έχει ο χαρακτήρας μου, ποτέ δε θα καταλάβω.
μρε δοκτορα εγω επιζητω τετοιες απαντησεις σε μενα να εκφαζεσαι ελευθερα οπως κα.........ας
Σιγά μη χρειάζεται εμένα ο ντόκτορας για να "στην πει" που έχεις 2 δεκαπεντάιντσα και χαρά στις πρώτες οκτάβες δε βλέπεις !!! :p
τωρα θα δεις που εχω κανει δοκτορια αρχιτεκτονικη DC ΘΑΚΑΤΕΒΩ
Σιγά μη χρειάζεται εμένα ο ντόκτορας για να "στην πει" που έχεις 2 δεκαπεντάιντσα και χαρά στις πρώτες οκτάβες δε βλέπεις
ΜΡΕ συ wnet κατι σαν χαρα στα σκελια μου φερνει αυτο 😊 :wink:;)

Last edited:

Reaction score
11.770
Τα subs προδιαγράφονται ως ακολούθως:

Nominal Impedance :​
8 ohm​
Input power rating (continuous) :​
300 W​
Input power rating (peak) :​
600 W​
Frequency response :​
40 Hz - 160 Hz​
Sensitivity :​
98 dB 1 W/1 m​
Maximum (peak) Output :​
125 dB @ 1m​
Low Frequency Device :​
15'' woofer​
Crossover Frequency :​
160 Hz, 12 dB/oct LP - 6 dB/oct HP​

Με κάτω συχνότητα 40 Hz, χρειάζονται μια δυνατή ισοστάθμιση και βαρβάτους ενισχυτές για να παίξουν ίσια την 1η οκτάβα. Και έτσι σίγουρα θα χάσεις τα 125dB peak (το ένα), αλλά θα ομαλοποιήσεις την απόκριση.
Τώρα αυτά που λέει για τις κλίσεις HP και LP, εμένα δεν με βρίσκουν σύμφωνο.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Είσαι παλιοχαρακτήρας και ενώ έχουμε pdf- μετρήσεις από τον λαό δεν τις δέχεσαι... :rolleyes:
Και περιμένεις να δεχτούμε εμείς αυτές τις δικές σου, του διαβόλου... :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.366
Τα subs προδιαγράφονται ως ακολούθως:
Είναι χαμηλών δυνατοτήτων επαγγελματικά PA σαμπ, που δε κυνηγάνε καθόλου απόκριση στην πρώτη οκταβα, και στους 40 είναι στα -6 ντεσιμπέλ.

Και καλά κάνουν.

Στον τυπικό PA ήχο, το μπάσο ξεκινάει από 60-80 κύκλους και πάνω.
Θέλει ιδιαίτερα ΡΑ σαμπ για πρώτη οκταβα, πολύ μεγάλου όγκου.
Με κάτω συχνότητα 40 Hz, χρειάζονται μια δυνατή ισοστάθμιση και βαρβάτους ενισχυτές για να παίξουν ίσια την 1η οκτάβα.
Δεν γίνεται.
Είναι ανάκλασης χαμηλών, με συχνότητα μπας ριφλεξ πάνω από 40 κύκλους, οπότε στο κάτω των 40 δε δίνει spl με κανένα τρόπο, καθώς ακυρώνεται η πρόσθια απόκριση του μεγαφώνου από τις οπές ανάκλασης χαμηλών, είναι σε αντίθετη φάση.

Θες άλλο σαμπ για κει κάτω.

Με τα τοιχωματικά όρια μπορεί να κυνηγήσει κάποια χρήσιμη απόκριση μέχρι τους 40 κύκλους το πολύ.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.604
Με κάτω συχνότητα 40 Hz, χρειάζονται μια δυνατή ισοστάθμιση και βαρβάτους ενισχυτές για να παίξουν ίσια την 1η οκτάβα. Και έτσι σίγουρα θα χάσεις τα 125dB peak (το ένα), αλλά θα ομαλοποιήσεις την απόκριση.
Τώρα αυτά που λέει για τις κλίσεις HP και LP, εμένα δεν με βρίσκουν σύμφωνο.
Πετρο 520 W 8Ω ΚΑΙ 750 4 Ω Ο ΥΑΜΑΗΑ

Reaction score
11.770
Δεν γίνεται.
Είναι ανάκλασης χαμηλών, με συχνότητα μπας ριφλεξ πάνω από 40 κύκλους, οπότε στο κάτω των 40 δε δίνει spl με κανένα τρόπο, καθώς ακυρώνεται η πρόσθια απόκριση του μεγαφώνου από τις οπές ανάκλασης χαμηλών, είναι σε αντίθετη φάση.
👍
Αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες δεν τις ήξερα.
Πετρο 520 W 8Ω ΚΑΙ 750 4 Ω Ο ΥΑΜΑΗΑ
Ναι, θυμάμαι.

Reaction score
4.587
Δεν κατεβαίνουν κάτω από 40 κύκλους αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Χρειάζεται "κούρδισμα" το σύστημα να μην παίζει ό,τι να ναι. Από τους 50 κύκλους και πάνω θα παίξει έτσι κι αλλιώς, θέλει όμως πολλά db κατέβασμα από εκεί και πάνω, λογικά υπάρχει το headroom να γίνει.

Reaction score
1.566
Aγαπητέ Χρίστο... χαόθηκα! Το εννοώ.
Ο σκοπός της ερώτησης μου όμως ήταν να δούμε την ενεργή αλυσίδα
κοινώς αυτά που παίζουν και δεν με πείθεις με τίποτα ότι όλα αυτά είναι "εν δράση".
Ποιο απλά αν αλλάζεις ενισχυτές ή προενισχυτές στην ισοστάθμιση δεν θα έχεις ποτέ ξεκάθαρο αποτέλεσμα.
Τα καλώδια δεν με αφορούν και προφανώς όσο αφορά την τροφοδοσία είσαι απόλυτα καλυμμένος.

Γενικά δεν ξέρω τί να απαντήσω, όπως και τι να γράψω.
Υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθώ και δεν έχω καμία τέτοια σκοπιμότητα.

Λοιπόν αυτό που θα έκανα προσωπικά (και αναφέρομαι αποκλειστικά στην ατομικότητά μου) θα ήταν τα εξής:

Δεν λέω ωραία μηχανήματα αν και τα περισσότερα ανήκουν σε κάποια άλλη "εποχή" αλλά έχουν λόγο ύπαρξης πλέον?
ΟΚ οι πηγές εκτός τον x αριθμό tuner που είναι περιττά. ΈΝΑ φθάνει.
Το αυτό και για προενισχυτές θα κρατούσα μόνο τον KRELL που μπορεί να διατελέσει διπλό ρόλο μια χαρά.
Το ίδιο και στα ενισχυτικά εν ανάγκη μόνο τον Γιάμι.
ΟΚ και η κονσόλα καταλαβαίνω την υπαρξής της
(αν και πλέον υπάρχουν εξαιρετικές κονσόλες με digital interface ή studio monitor controllers όπου σ' αυτή την περίπτωση ξου και αυτή και η Ε-ΜU και όποιο άλλο προενισχυτικό εργαλείο).

Ηχεία, ενισχυτικά, tuners, το ένα εκ των 2 πικαπ, ολοκληρωμένοι, κτλ θα έβρισκαν μια πολύ ωραία θέση στις μικρές αγγελίες.

Ο σκοπός είναι η αγορά των παρακάτω και ακριβώς με τη σειρά που αναφέρονται αν πάμε σε σταδιακή αναβάθμιση.
a. σε ένα ζεύγος σοβαρά sub (άντε για αρχή ένα αν είνaι Genelen ή το Dynaudio 18S).
β. σε ένα ζεύγος τρίδρομα studio monitors με minimum 8'' woofer.
(μέχρι να γίνει αυτό κρατάμε το υπάρχον ζεύγος των Αudio C)
γ. σε ένα mindsp (μέχρι την αποκτησή του βγάζουμε άκρη και με REW ή άλλο software όπως το Reference της Sonarworks που ήδη ανέφερα).

Τις μετρήσεις δεν τις σχολιάζω είμαι και λίγος σ' αυτό συν ότι θα ρίξουν ξύλο οι λοιποί βόρειοι και νότιοι.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.604
αυτες η μετρησεις ειναι 11 05 2020, σημερα που γυρισα απ το χωριο βαζω το umik-1 kai το λαπιτοπ
μου βγαζει αυτη η συσκευη USB δεν αναγνωριζεται τι γινεται μρε παιδια ως εδω ητανε;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.961
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988