Να το Στρώσω?...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όχι το κρεβάτι μου...

- Ποιές από τις καινούριες μας συσκευές χρειάζονται στρώσιμο?

Και καλά θα ήταν να γίνουμε και λίγο συγκεκριμένοι:

1. Ηχεία ?
2. Ενισχυτές ?
3. Πηγές (πικάπ - cd players) ?
4. Καλώδια (ηχείων - interconnect) ?

Οι απόψεις σίγουρα είναι πολλές και διαφορετικές.
Εσείς τι κάνετε? Έχετε ακούσει διαφορές μετά από στρώσιμο συσκευών?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Κατα την γνωμη μου ολα θελουν αλλα λιγοτερο αλλα περισσοτερο.Π.χ. τα ΜΑGNEPAN θελουν παρα πολυ και αν μεινουν καιρο χωρις να παιζουν θελουν ξανα λιγο, τωρα στο pick-up τι να στρωσεις ?

Reaction score
5
Τώρα για το 4 τι πρέπει να γράψω? Υπάρχει κάποιος που να ισχυρίζεται ότι τα καλώδια στρώνουν? Δηλαδή μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας ακούγονται καλύτερα?

Reaction score
14
Ναι. Μόνο τα ηχεία...και τον καναπέ που θα κάτσω να τα ακούσω. Τίποτα άλλο. :wink:

Reaction score
666
Το στρώσιμο είναι διαφορετικό από την προθέρμανση και δεν μεταφράζεται πάντα σε βελτίωση της ηχητικής απόδοσης των καινούργιων συσκευών που αγοράσαμε.

Στρώσιμο θέλουν:
Τα μηχανικά μέρη του πικάπ (πηγάδι-άξονας) και η ανάρτηση της κεφαλής.
Οι αναρτήσεις των μεγαφώνων των ηχείων.
Οι λυχνίες (εκτός της προθέρμανσης πριν τις ακροάσεις). 50 ώρες νομίζω επαρκούν.
Τώρα για τα καλώδια δε νομίζω. Απλά ίσως συνηθίζει το αυτί μας τις διαφορές που προκύπτουν από την αλλαγή τους κι αυτό απαιτεί κάποιο χρόνο.

Reaction score
5
Στρώσιμο για μένα είναι η μετάβαση από την αρχική κατάσταση μηχανημάτων και ηχείων σε κάποια άλλη που θεωρείται ότι παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό θα προέρθει από της ώρες λειτουργίας που καμία σχέση δεν έχουν με προθέρμανση μέχρι να απόδοση τα μέγιστα.

Στα μηχανήματα αυτό πιθανόν αυτό να είναι μερικά λεπτά η ώρες και στα ηχεία από αρκετές ώρες μέχρι και χρόνια αν υπάρχει τελικά σταθεροποίηση στην φθορά τον αναρτήσεων στους μαγνήτες η κώνους τον ηχείων.

Πολύ πιθανόν να υπάρχει μια διαφοροποίηση στο τελικό αποτέλεσμα αλλά αυτή μπορεί να είναι είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Συμφωνούμε από ότι βλέπω όλοι για τα ηχεία.

- Σε ότι έχει να κάνει με ενισχυτές νομίζω ότι όλοι χρειάζονται μια περίοδο στρωσίματος, μικρή ή μεγάλη για να αποδώσουν επακριβώς αυτό που πρέπει. Εξαρτάται βέβαια από τα υλικά που έχουν.
πχ ηλεκτρολυτικοί που μετά από αρκετό καιρό χωρίς την εφαρμογή τάσης δεν έχουν την σωστή χωήτικότητα και την αποκτούν σταδιακά.
Δεν ξέρω μπορεί και να κάνω λάθος αλλά εγώ άκουσα διαφορές...

- Για τα καλώδια νομίζω ότι είναι υπερβολή και περισσότερο έχει να κάνει με τις επαφές τους στις συνδέσεις μας.

- Για πηγές πραγματικά δεν ξέρω :roll:

Reaction score
3
Στρώσιμο

Τον πρώτο λόγο τον έχουν φυσικά οι αναρτήσεις των ηχείων,η ανάρτηση της βελόνας της φωνογραφικής κεφαλής,γενικά οι πυκνωτές των μηχανημάτων,ειδικότερα οι μεγάλοι ηλεκτρολυτικοί των ενισχυτών,οτιδήποτε έχει τριβές,ράουλα,άξονες,πηγάδια,ιμάντες,και σε γενικές γραμμές οι κολλήσεις.

Κάποια θέλουν μερικές εκατοντάδες ώρες μέχρι να στρώσουν,και κάποια άλλα,μερικές ώρες.
Μήν ξεχνάμε όμως και την φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου.
Οταν κάποιο υλικό φθάσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του,αρχίζει σταδιακά η αντίστροφη μέτρηση.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Re: Στρώσιμο

Τον πρώτο λόγο τον έχουν φυσικά οι αναρτήσεις των ηχείων,η ανάρτηση της βελόνας της φωνογραφικής κεφαλής,γενικά οι πυκνωτές των μηχανημάτων,ειδικότερα οι μεγάλοι ηλεκτρολυτικοί των ενισχυτών,οτιδήποτε έχει τριβές,ράουλα,άξονες,πηγάδια,ιμάντες,και σε γενικές γραμμές οι κολλήσεις.
Θα έλεγα περιληπτικά τα κινούμενα μέρη στην ηχητική αλυσίδα, από μηχανικής άποψης. Από ηλεκτρικής άποψης οι πυκνωτές...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.176
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe