Νεα Δραστικά μέτρα για τον ΚΟΚ!!!

Reaction score
25.120
καλέ μου άνθρωπε, κλίσεις μπορούμε όλοι να απαντήσουμε με αρκετή ασφάλεια χωρίς να κρατάμε το τηλέφωνο στα χέρια. σε όλα τα αυτοκίνητα εδώ και τουλάχιστον 8 χρόνια υπάρχει ασύρματη δυνατότητα χρήσης τηλεφώνου την οποία πάρα πολλοί απλά αρνούνται για ακατανόητους λόγους να χρησιμοποιήσουν ασχέτως αν με αυτήν έχουν και καλύτερη ήχο και τους ακούνε πολύ καλύτερα οι άλλοι.

αυτό που δεν γίνεται κανένας να κάνει με ασφάλεια είναι τα μηνύματα που δεν είναι ποτέ επείγοντα - επείγουσες μπορούν να είναι μόνο οι κλίσεις, κανένας δεν στέλνει μήνυμα όταν βιάζεται - και δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσεις και να απαντήσεις γράφοντας έχοντας την προσοχή σου στο δρόμο.

δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. απολύτως καμία . όσοι το κάνουν είναι μνπανα και παρτάκιδες -.

Reaction score
2.173
Το αμάξι μου είναι 25 ετών - 7 χρόνια πριν, άλλαξα το ραδιο CD του με νέο, με bluetooth και χωριστό μικρόφωνο με καλωδιάκι που μπήκε κάτω από τον καθρέπτη. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, ίσα ίσα όσο παλιότερο το αυτοκίνητο τόσο ευκολότερη η αλλαγή του στερεοφωνικού με νέο που να διαχειρίζεται κλήσεις.

Από εκεί και πέρα, η αυστηροποίηση των ποινών και προστίμων είναι μία εύκολη λύση. Το σημαντικό αλλά δύσκολο είναι να υπάρχει αστυνόμευση ώστε οι ποινές και τα πρόστιμα να εφαρμόζονται.

Αυτός που οδηγάει συχνά πιωμένος δεν θα αλλάξει συμπεριφορά αν αυστηροποιηθεί το πλαίσιο. Αν όμως αρχίσει να βλέπει παντού μπλόκα και ελέγχους θα αλλάξει.

Reaction score
25.120
είναι ακατόρθωτο να βρεις στο φθηνότερο αυτοκίνητο που έχει πωληθεί στην ελλάδα απο το 18 και ενθεν (αν οχι παλιότερα) ανυπαρξία BT , γιατί υπάρχει μια σχετική οδηγία της ΕΕ (μπορεί να είναι και παλιότερη)

δεν μιλάμε για 200 και 500 ευρώ που έχει μια ενδοσυνεννόηση κράνους για τη μηχανή, μιλάμε για μηδενικό έως αστείο κόστος τύπου 30 ευρώ. Παρ όλα αυτά ο κόσμος οδηγεί να είναι ξάπλα στην παραλία, χαλαρά και ζμπτζτ και νομίζουν επιπλέον οτι είναι και γαμω τους χειριστές ΙΧ και δεν παίζει να κάνουν ατύχημα - γουι χαβ νιούζ φορ για, δεν είστε!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.263
Δεν οδηγούμε με το κινητό στο χέρι. Ποτέ.
Οταν πάω αεροδρόμιο και δεχτώ κλήση , το μόνο που κάνω είναι να βάλω το ΒΤ στο αυτί και να απαντήσω από το ΒΤ.
Και πάλι αλλάζω λωρίδα και πάω πιο σιγά.
Εχω ΒΤ ακουστικά από τότε που βγήκαν , κάπου το 05 , αν θυμάμαι καλά μπορεί και νωρίτερα.
Δεν οδηγώ πιωμένος , ούτε μέχρι το περίπτερο . 1ΧΛΜ σε δρόμο χωρίς κυκλοφορία , ΠΟΤΕ.
Με το βούτυρο , όποτε θέλω να πλακωθώ να πάω αληθινά γρήγορα πάω ευθεία ΘΗΒΑΣ στις 06¨00 το πρωί που δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ .
Βούτυρο =VTR

gid

Reaction score
9.957
Το μέγα πρόβλημα με το κινητό στο αμάξι ΔΕΝ είναι το χέρι αλλά το ΜΥΑΛΟ.

Η κουβέντα στο κινητό οδηγεί σε "inattention blindness".

Είναι αποδεδειγμένο αυτό μέσα από έρευνες.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.263
Εχεις απόλυτο δίκιο.
Ακόμη και να σου μιλάει συνεπιβάτης κατά την οδήγηση μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή σε σημείο εκνευριστικό και επικίνδυνο .

ika

News
Reaction score
16.226
Η προσοχή είναι παντού, ακόμα και μόνος να είσαι στο όχημα.
Μπορεί να ακούς τραγούδια ή να σκέφτεσαι κάτι και να αφαιρεθείς.
Κινητά, ΒΤ, ραδιόφωνο, συνοδηγός κλπ είναι δικαιολογίες κυρίως παρά αιτίες της έλλειψης συγκέντρωσης και υπευθυνότητας.

Last edited:

TGD

Reaction score
10.104
Εχεις απόλυτο δίκιο.
Ακόμη και να σου μιλάει συνεπιβάτης κατά την οδήγηση μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή σε σημείο εκνευριστικό και επικίνδυνο .
Ξέρω. Δύο φορές που έχω παει την μάνα μου στη γιατρό στη Λάρισα, έχασα από την κουβέντα τη στροφή για Βελεστίνο. Την δεύτερη μάλιστα έψαχνα νυχτιατικα για πρατήριο...

Reaction score
4.597
Τα τέλεια μέτρα για τον κοκ δεν υπάρχουν.
Στην σωστή κατεύθυνση είναι η αύξηση των προστίμων. Ελπίζω να ακολουθήσει και αύξηση των ελέγχων χωρίς συγχωροχαρτι.

Reaction score
683
Ωστόσο ας μην παραβλέπουμε το γεγονός (κακώς βέβαια ) πως οι εκάστοτε νόμοι στη χώρα που ζούμε , είναι ζωντανοί αρκετά μάλιστα τον πρώτο καιρό.
Μετά όλα χαλαρώνουν ….και τα δυσάρεστα ξανά επιστρέφουν.
Όλα μα όλα ξεκινάνε από την παιδεία , τα πρώτα χρόνια της ζωης του καθ ενός.
Ας είχε υποχρεωτικό μάθημα οδικής συμπεριφοράς στα σχολεία και δεν θα χρειαζόταν ο μπαμπούλας.
Τι να λέμε τώρα στην χώρα της αρπαχτής .

• Like
Reactions: ika

ika

News
Reaction score
16.226
Τα πρόστιμα, οι ακινητοποιήσεις οχημάτων κλπ είναι άμεσα και βραχυ-/μεσοπρόθεσμα μέτρα για τους υπάρχοντες οδηγούς.
Δεν θα πρέπει να μπουν στα σχολεία/γυμνάσια/λύκεια υποχρεωτικά μαθήματα κοινωνικής και οδικής συμπεριφοράς; γι' αυτούς που έρχονται ώστε να έχουν μιά προεκπαίδευση πέραν αυτής που πέρνουν από την TV και τα games?
'Oπως τo λέει ο Johnny1962, αλλά όχι μόνο για οδήγηση.
Δεν γίνεται να υπάρχουν μόνο τιμωρητικά μέτρα, κάποια στιγμή θα εξασθενίσουν κι' αυτά, όπως τόσα στο παρελθόν.

Reaction score
14.493
Κάμερες παντού και ( βαριά )πρόστιμα αβέρτα ....το βλέπω εδώ πού ζω..νά δεις πώς συμμορφωνονται με την μια τα καγκοουρια από τα Βαλκάνια όταν έρχονται εδώ..κυρίες σε λέω 🤣🤣

Reaction score
20.447
Έχω δει βιντεάκια από GB, με οδηγούς μηχανών που φάγανε πρόστιμο... επειδή φαινόταν η υπέρβαση της ταχύτητας σε βίντεο που είχαν ανεβάσει σε social! Έτσι όταν το κάνουν, συνήθως θολώνουν το καντράν! :roflmao: :lolsign: :party:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.590
Members
38.464
Νεότερο μέλος
tseperdonos